Οικόπεδο με θέα, μπάτε σκύλοι αλέστε, κι ο ποντικός που έγινε λέων


Κοιτάξτε τί υπάρχει στο Λούβρο και μεις ασχολούμαστε ΜΟΝΟ με τον επαναπατρισμό των μαρμάρων του Παρθενώνα ! Τελετουργικό σφυρί του 7ου π.Χ. αιώνα από την Δωδώνη που η χρήση του ήταν να κρούει το ''Δωδωναίον χαλκείον'' !!! Ουδείς γνωρίζει την ύπαρξή του για ένα τόσο μοναδικό και σπάνιο εύρημα, πόσο μάλλον κλεμμένο και εκτεθειμένο στο Λούβρο !

7th C BCE. Greek ritual bronze hammer from Dodona the oldest of the Oracles. Topped with birds and an animal shaped base. Perhaps used to sound the oracle's gong. Dedicated to Zeus and his wife Dione until eclipsed by the oracle of Delphi - and Dione replaced by Hera.Found in Epirus.
Louvre

Δεν αποτελεί έκπληξη πια.
Τα Ελληνικά αριστουργήματα χιλιάδων ετών πριν έχουν κλαπεί και στολίζουν σήμερα τις προθήκες των μουσείων όλου του κόσμου.
"Μπάτε σκύλοι αλέστε" ήμασταν και "μπάτε σκύλοι αλέστε" παραμένουμε.

Δεν ξέρω πως τα καταφέρναμε πάντα να μπαίνουμε στο στόχαστρο των βαρβάρων δυνατών, που έμπαιναν και λεηλατούσαν τον πλούτο μας, σαν να μην υπήρχε πλούτος πουθενά αλλού πάνω στη γη.
Σε όλο αυτό το πλιάτσικο, πρωτεργάτες πάντα οι εκάστοτε Ελληνικές κυβερνήσεις που παρέδιδαν, αναίμακτα τους θησαυρούς μας, στα χέρια των εισβολέων. Κάτι ανάλογο γίνεται και σήμερα. Ξεπουλήθηκαν όλα στους "εισβολείς".
Προδοσίας ώρα μηδέν.

Ο πλούτος στην Ελλάδα δεν τελειώνει. Και τούτον έχουν βάλλει στο μάτι. Πολλοί οι μνηστήρες. Οικόπεδο με θέα σε τιμή ευκαιρίας. Κι η τιμή όλο κατεβαίνει απ΄ τους προδότες, ώσπου τελικά να μηδενιστεί, κι ο τόπος να παραδίδεται αντί πινακίου φακής.

Και μετά τους προδότες θα έρθουν οι ήρωες, που θα προδωθούν κι αυτοί απ' τους νέους προδότες που θα εμφανισθούν. Κι όλο αυτό θα συνεχίζεται αέναα. Κι οι Έλληνες θα παρακολουθούν χωρίς ανάσα. Χωρίς να επεμβαίνουν, χωρίς να αντιλαμβάνονται. Γι αυτό και θα ξαναψηφίζουν, γι αυτό θα παραμένουν στο ίδιο έργο θεατές. Δεν ξέρω το DNA μας τόχει;
Ή ήρωας ή προδότης, ή και τα δύο μαζί στην τιμή του ενός.
Τελικά αυτή η χώρα παράγει φως, θάλασσα, λάδι, ήρωες και προδότες.
Κι ανθρώπους που πέφτουν εύκολα σε λήθαργο. Και μετά ύπνος.

Εμείς όμως έχουμε αυπνίες και έχουμε πια πεισθεί πως άλλος δρόμος δεν υπάρχει, άλλη επιλογή δεν υπάρχει. Κι αυτή ακούει στο όνομα ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Αυτή πρέπει να προετοιμάζουμε. Άλλη ελπίδα δεν υπάρχει.
Το ερώτημα είναι ποιος θα την κάνει. Οι καναπέδες θα την έκαναν πιο εύκολα από τους κατόχους τους.
Για τους λόγους που δεν γίνονται επαναστάσεις σήμερα έχω μιλήσει κι άλλη φορά
Γιατί δεν γίνονται επαναστάσεις σήμερα 

Μα πρέπει να αλλάξει αυτό αν θέλουμε να αλλάξουν και τα πράγματα στον τόπο.
Greek rulez από όλους εμάς τους "ασήμαντους". Η κατάσταση στα χέρια μας. Δύσκολο μονοπάτι για ρομαντικούς θα πουν κάποιοι. Μα αν τούτοι οι ρομαντικοί γίνουν πολλοί, και έρθουν κοντά κι άλλα "καλά" παιδιά, τότε αλίμονό σας.
Το σύστημα είναι έτσι φτιαγμένο που καταφέρνει να εγκλωβίζει συνειδήσεις, αρχές και αξίες. Τους ρίχνει μια ομίχλη και δεν μπορούν πια να δουν πέρα απ' τη μύτη τους.

Ας σηκώσουμε έναν αέρα, να διαλύσει τούτη την ομίχλη, να καθαρίσει τα κεφάλια μας, να βγούμε στους δρόμους και τις πλατείες να συναντηθούμε και να αλλάξουμε το τοπίο. Να ξεβρωμίσουμε τούτο τον τόπο από ξενομπάτες τροικάνους, και ντόπιες μαριονέτες κακής ποιότητας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Είναι πια ολοφάνερο.
Λέξη απαγορευμένη η Επανάσταση, μα χωρίς τούτη δεν υπάρχει όραμα, αξία, ιδεαλισμός, ανατροπή...
Προσοχή: Όταν λέω Επανάσταση εννοώ με κανονικά όπλα, όχι με πληκτρολόγια αυτή είναι εικονική και σ' αυτήν αποσκοπεί το σύστημα.
Εγώ μιλώ για Επανάσταση με τον παλιό καλό τρόπο.
Συναθροίσεις, ζυμώσεις, δρόμοι, πλατείες ...παντού.
Θέλει, αρετή, θέλει και τόλμη η Ελευθερία. Δυσεύρετες σήμερα. Οι αξίες εκλείπουν, κι η τόλμη εξαντλείται σε κανένα ξεκατίνιασμα στο FB.
Καλά τα κανόνισε το σύστημα... κι εμείς όμως σαν τους ποντικούς στη φάκα. Τώρα μιλάμε μέσα απ' αυτήν.
Η ώρα που τούτη η φάκα θα γκρεμιστεί δεν πρέπει ν' αργήσει.
Και τότε θάρθει η ώρα του ποντικού, του μεγάλου ποντικού που χρόνια τώρα τον τάιζαν φούμαρα.
Κι ο ποντικός τώρα θα μοιάζει λιοντάρι, και δεν θ' αφήνει τίποτα όρθιο στο διάβα του.
Αλίμονο τότε σ' αυτούς που προσκύνησαν, σ' αυτούς που λεηλάτησαν, σ' αυτούς που πρόδωσαν, σ' αυτούς που ξεπούλησαν την κληρονομιά των παπούδων μας.

Η ώρα του ποντικού κοντοφαίνεται.
Να ευχηθούμε μόνο να μην "κωλλώσει" την κρίσιμη ώρα ο ποντικός.

Γιώργος Χρηστάκης


Share on Google Plus

0 comments:

Για τον σκοπό της ύπαρξής μας ενημερωθείτε στην ομάδα μας, «ΜΕΣΑ - Μαζί Ενάντια Στην Αδικία», στο facebook

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.