Οι καλύτεροι κολοκυθοκεφτέδες που έφτιαξε και έφαγε.....


Οι καλύτεροι κολοκυθοκεφτέδες που έφαγε-έφτιαξε η  «απόλαυση της βρώσης»




Μπορώ να πω ότι έγιναν σαν λουκουμάδες στην υφή τους!!!!!!! Δεν έχω ξαναφάει καλύτερους κολοκυθοκεφτέδες ούτε από άλλον αλλά ούτε κι από μένα! Πραγματικά η συγκεκριμένη συνταγή είναι η μόνη που αναδεικνύει το κολοκυθάκι χωρίς να το καταλαβαίνεις! Η ελαφρά μυρωδιά του σκόρδου πάει καταπληκτικά και η δική μου προσθήκη της γλιστρίδας δεν ενοχλεί καθόλου την όλη γεύση!!!! Αντί για τυρί φέτα που έλεγε η αρχική συνταγή εγώ έβαλα κεφαλοτύρι που είχα τριμμένο και θα μου χαλούσε! Νομίζω όμως με ότι τυρί και να τους φτιάξεις απλά θα είναι υπέροχοι!!!!!!!! Δεν θα πω τίποτε άλλο.... μοχάχα ένα! Φτιάξτε τους!!!!!!! Και παρακαλώ πολύ... όχι στο φούρνο!!!! Λυπηθείτε τους! Μόνο σε τηγάνι και κατά προτίμηση στυλ φριτέζας! Με μπόλικο λάδι δηλαδή για να τηγανιστούν σαν λουκουμάδες!!!! ΜΗΝ φοβάστε ΔΕΝ ρουφάνε λάδι!!!! Σας το λέω εγώ αυτό που η πολλή λαδίλα με αναγουλιάζει!!!!!


Υλικά:


  • 4 φλ. τριμμένο και στραγγισμένο κολοκυθάκι
  • 4 αυγά
  • 3 κ.γλ. μπέϊκιν
  • 2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ½ φλ. άνηθο
  • 2 φλ. ψιλοκομμένη γλιστρίδα
  • 4 χούφτες κεφαλοτύρι τριμμένο (μπορείτε να βάλετε ότι τυρί θέλετε! Η αρχική συνταγή έλεγε φέτα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 6 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι σύμφωνα με τη γεύση (προσοχή γιατί είναι και το τυρί αλμυρό)



Τι κάνουμε:

  1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον χονδρό τρίφτη.
  2. Τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε το λιγότερο μισή ώρα για να βγάλουν τα υγρά τους και να μπορέσουμε να τα στραγγίξουμε.
  3. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τρίβουμε το σκόρδο.
  4. Ανακατεύουμε στο αλεύρι το μπέϊκιν.
  5. Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια καλά από τα υγρά τους και τα βάζουμε σε μπολ στον όποιο θα ανακατευτεί όλο το μείγμα που θα τηγανίσουμε.
  6. Προσθέτουμε τα αυγά, το σκόρδο, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και την ψιλοκομμένη γλιστρίδα.
  7. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι, ξανά ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας πολύ πηχτός χυλός.
  8. Στο τέλος προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε πάλι ελαφρώς.
  9. Βάζουμε σε κατσαρολάκι που χρησιμοποιούμε σαν φριτέζα μπόλικο ελαιόλαδο αν δεν έχουμε ήδη λάδι μέσα στο οποίο τηγανίσαμε 2 φορές πατάτες και το αφήνουμε να κάψει. (3 φορές τηγάνισμα στο ελαιόλαδο και μετά καινούργιο)
  10. Μόλις είναι έτοιμο το λάδι με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα και ρίχνουμε στο κατσαρολάκι όπως θα ρίχναμε τους λουκουμάδες!
  11. Όποιος κολοκυθοκεφτές  δεν έχει γυρίσει μόνος του τον γυρνάμε εμείς για να τηγανιστεί από παντού! 3 λεπτά περίπου αρκούν για κάθε πλευρά!!!!
  12. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το περιττό λάδι που πιστέψτε με είναι ελάχιστο!!!!
  13. Σερβίρουμε με δροσερό γιαουρτάκι με ψιλοκομμένο άνηθο, λαδάκι και τριμμένο σκόρδο ή με τζατζίκι!!!!







πηγή: η απόλαυση της βρώσης
Share on Google Plus

0 comments:

Για τον σκοπό της ύπαρξής μας ενημερωθείτε στην ομάδα μας, «ΜΕΣΑ - Μαζί Ενάντια Στην Αδικία», στο facebook

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.