Θησαυρός στον βυθό των Αντικυθήρων !  Δεύτερο πλοίο κοντά σε εκείνο που κουβαλούσε θησαυρούς στον βυθό των Αντικυθήρων φαίνεται πως εντόπισαν οι ερευνητές μαζί με μια γερή «ψαριά» ευρημάτων που έφεραν στο φως στην πλέον πρόσφατη βουτιά τους.
 Τη θεωρία τους αυτή επιτείνει μεταξύ άλλων η ύπαρξη διαφορετικού τύπου καρφιών, κεράμων, τύπων αμφορέων και λαγυνών συγκριτικά με εκείνα που έχουν εντοπιστεί έως τώρα. Οι ενδείξεις αυτές φαίνεται να βάζουν τέλος στο ερώτημα αν στο συγκεκριμένο σημείο έχουν βυθιστεί ένα ή δύο πλοία, αλλά ωστόσο είναι πολύ νωρίς, όπως επισημαίνουν, για να απαντήσουν αν βυθίστηκαν ταυτόχρονα ή όχι.
 Στο μεταξύ ένα χρυσό δαχτυλίδι, ένα δεύτερο χάλκινο δόρυ με αιχμή (το οποίο εξετάζεται αν ανήκει σε άγαλμα που έχει βγει από τον βυθό στο παρελθόν), τέσσερα θραύσματα μαρμάρινων αγαλμάτων, από τα οποία ξεχωρίζει ένας καρπός αριστερού χεριού (και τα οποία δεν αποκλείεται να συνανήκουν σε γλυπτά που ήδη βρίσκονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο), η απόληξη ενός ποδιού από ξύλινο έπιπλο με χάλκινη επένδυση, θραύσματα από γυάλινα αγγεία και άλλα από φυσητό γυαλί τύπου millefiori, αμφορείς, μία λάγυνος και μία οινοχόη βρίσκονται ανάμεσα στα 60 αντικείμενα που ανελκύστηκαν σε βάθος 55 μ. από τις 22 Μαΐου έως τις 11 Ιουνίου από την επιστημονική ομάδα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του αμερικανικού Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole.
 Οι ερευνητές θα επανέλθουν στον βυθό για τη δεύτερη φάση της έρευνας τον Αύγουστο.

Πηγή
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.