Οι γκόμενες του ΣΥΡΙΖΑ - (του Τζακ Σκύλου)Κάποιες γυναίκες δεν αντέχουν δίχως γκόμενο. Καλός ή κακός γκόμενος, δεν έχει σημασία. Αρκεί να υπάρχει γκόμενος. Το ομολογούν και οι ίδιες. «Δε μπορώ να μένω μόνη». Καλώς.

Το περίεργο είναι ότι εσχάτως το ζω με κόμματα. Κάποιες γκόμενες δεν αντέχουν να μην είναι σε κόμμα. Εδώ όμως υπάρχουν κριτήρια. Δεν ισχύει το ό,τι κόμμα να'ναι. Πρέπει πάντα να είναι το πρώτο, άντε το δεύτερο. Είναι εξουσιολάγνες γκόμενες. Θέλουν να είναι με τον νικητή. Ή έστω με τον επόμενο νικητή.

Αγωνιούν για τα γκάλοπ. Λατρεύουν τον αρχηγό. Φαντασιώνονται εκλογικές νίκες.

Η εκλογική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα. Οι γκόμενες τώρα είναι ΣΥΡΙΖΑ. Όχι όλες. Οι πρώην ΠΑΣΟΚ είναι ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα! Αν αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ ξανασυναντήσει την αγωνία του 3% και της εισόδου του στη Βουλή, οι γκόμενες θα ξαναγίνουν ΠΑΣΟΚ αν και όχι απαραίτητα. Μπορεί να γίνουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ Μ-Λ, Κόμμα Πειρατών, αρκεί να είναι δεύτερο κόμμα. Το έχουν ανάγκη να πανηγυρίζουν όταν το κόμμα τους κερδίζει και να γίνονται DramaQueens όταν χάνει. Θα μπορούσε να τις αποκαλέσει κάποιος πολιτικοποιημένες, αν δεν ήταν απλώς χομπίστριες. Η πολιτική είναι το χόμπυ τους. Άλλες πλέκουν, άλλες ρίχνουνν πασιέντζα, αυτές είναι πασιονάριες. Τόσο γνήσιες επαναστάτριες, όσο γνήσιοι είναι και οι πίνακες του Πικάσο σε αφίσες.

Προσωπικά, θα μπορούσαν να μου προκαλούν απέχθεια, αν δε μου προκαλούσαν τρόμο. Όλες αυτές διαθέτουν σε τεράστια ποσότητα από αυτό που λέμε «τσενέ». Αυτόν τον ασταμάτητο λόγο δίχως ειρμό που σου δημιουργεί από πονοκέφαλο έως πανικό. Όμως αυτό που προκαλούν σε μένα είναι το λιγότερο. Το χειρότερο είναι ότι αυτές οι  cheerleaders πολιτικών αρχηγών, ψηφίζουν, απαντούν σε δημοσκοπήσεις και γενικώς επηρεάζουν την πολιτική κατάσταση. Είναι αυτές που ως μέλη του ΠΑΣΟΚ έστησαν το εφιαλτικό σκηνικό που ζούμε, και σήμερα ως μεταγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να το συνεχίσουν.

Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι ενώ δηλώνουν πως ήταν ενεργότατα μέλη του ΠΑΣΟΚ επί χρόνια, τώρα κατηγορούν και καταριούνται «αυτούς που μας έφτασαν εδώ». Μα το ΠΑΣΟΚ κυριάρχησε για να φτάσουμε εδώ. Να τα θυμηθούμε; 21 Οκτωβρίου 1981 - 2 Ιουλίου 1989 (κυβερνήσεις Α. Παπανδρέου). 
13 Οκτωβρίου 1993 - 22 Ιανουαρίου 1996 (κυβέρνηση Α. Παπανδρέου)
22 Ιανουαρίου 1996 -  10 Μαρτίου 2004 (κυβερνήσεις Κων. Σημίτη)
6 Οκτωβρίου 2009 - 11 Νοεμβρίου 2011 (Κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου) και έως τις 6 Μαΐου 2012  στην κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου.
Εδώ http://www.dentnews.net/?p=1429 μπορούμε να θυμηθούμε κάποια από τα σκάνδαλα της υπέροχης διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Φυσικά, υπάρχουν άλλα τόσα της Ν.Δ., αλλά τώρα μιλάμε για τις αγνές, παρθένες ψυχές που μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Και φυσικά, στον κατάλογο των σκανδάλων, απουσιάζουν αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχεδόν κάθε μέρα.
Πίσω από όλα αυτά τα σκάνδαλα, οι παρθενογεννημένες κόρες του τότε ΠΑΣΟΚ, έβλεπαν συνωμοσίες και προβοκάτσιες και έβγαζαν τα μάτια όποιου τολμούσε να θίξει την αγνότητα του πράσινου ήλιου τους. Σήμερα, τα παραδέχονται και βρίζουν το ίδιο τους το παρελθόν. Σήμερα είναι αναβαπτισμένες ΣΥΡΙΖΑίες!
Αύριο, ποιος ξέρει; Αύριο μπορεί να είναι κάτι άλλο. Άλλωστε, απέδειξαν με τον χειρότερο τρόπο ότι στα δύσκολα την κοπανάνε από το κόμμα τους και πιάνουν στασίδι σε άλλο «σοσιαλισμό». Ειλικρινά με τρομάζει η τόση ευκολία τους..
Όμως, ας είναι. Όσο υπάρχουν κομματικές στάνες, θα υπάρχουν πρόθυμα πρόβατα να τις γεμίζουν.Μόνο που καλό θα ήταν να μη διαφημίζουν το μαλλί τους, διότι ούτε τόσο αγνό είναι, ούτε τόσο παρθένο όσο θέλουν να μας δείξουν.


Τζακ Σκύλος - 2012


 
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.