Η νέα Γερμανευρωπαϊκή αυτοκρατορία του νεοφιλελευθερισμούΟ ανθρώπινος κόσμος είναι ένα μέρος όπου ο άνθρωπος προσπαθεί να επιβληθεί και να κατακτήσει, την ίδια την φύση, αλλά και άλλους ανθρώπους. 
Η ιστορία έχει δείξει πολλές φορές ότι κράτη αλλά και μέρη που έχουν πολιτιστικό, οικονομικό, γεωστρατηγικό, εμπορικό ενδιαφέρον, έχουν προσαρτηθεί σε άλλα κράτη ισχυρότερα, ή με δική τους βούληση, ή με άγριο τρόπο.
Έτσι η Οθωμανική αυτοκρατορία όπως και οι παλαιότερες της, προσάρτησε στην επιρροή της πολλά κράτη, όπως και την Ελλάδα. Η Γαλλία έκανε το ίδιο όπως και η Μεγάλη Βρετανία. 
Προχωρώντας η εποχές, τα πράγματα άλλαξαν.
Για να κρατήσεις μια κτήση πρέπει να δαπανήσεις τρομερά λεφτά σε στρατό αλλά και σε πολιτικές επιρροές. οπότε από ένα σημείο και μετά, όταν οι μεγάλες αυτοκρατορίες του παρελθόντος άρχισαν να φθίνουν, δημιουργήθηκε μια νέα μορφή αυτοκρατορίας η οποία έχει αυστηρά οικονομική επιρροή και στρατιωτικά, επεμβαίνει μόνο όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο για διάφορους λόγους που έχουν να κάνουν περισσότερο με την οικονομία της ισχυρής χώρας και συνήθως ο λόγος της στρατιωτικής επέμβασης λέγεται ότι γίνεται για απελευθερωτικούς λόγους ήτοι για την προστασία των πολιτών της επιτιθέμενης χώρας αλλά και της παθούσας, άσχετα αν η παθούσα μετράει από τους βομβαρδισμούς χιλιάδες θύματα. Αυτό το μοντέλο αυτοκρατορίας το υιοθέτησε, ή μάλλον το εισήγαγε στην παγκόσμια κοινότητα η Αμερική και πιο συγκεκριμένα οι Η.Π.Α. 
Κάνεις έναν πόλεμο σε ένα άσχετο με εσένα μέρος, δημιουργείς θύματα και τρομερές υλικές καταστροφές και μετά έρχεσαι πίσω ως σωτήρας για να ξανακτίσεις την χώρα που κατέστρεψες.
Και αυτό το μοντέλο αυτοκρατορίας ίσως έχει αρχίσει να γίνεται παρωχημένο, ειδικά σήμερα που οι περισσότεροι "αντίπαλοι" έχουν εξαντληθεί.
Τώρα στην αγορά βγαίνει ένα καινούριο μοντελάκι το οποίο δοκιμάζεται στα εργαστήρια - όπως το εργαστήριο της κατάρρευσης της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. - εδώ και πολλά χρόνια το οποίο είναι πιο οικονομικό, καίει λιγότερο, κάνει μικρότερο θόρυβο και πολλές φορές δεν γίνεται καν αντιληπτό αν δεν κατσικωθεί για τα καλά και ονομάζεται νεοφυλελευθερισμός. 
Πριν συνεχίσω όμως ας δούμε περιληπτικά δύο από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες του παρελθόντος που είχαν αποικίες  
  
- Πρώην Γαλλικές αποικίες Άγιος Χριστόφορος (νησί,Αλαμπάμα, Ανζουάν, Γαλλική Αλγερία, Γαλλικό Σουδάν, Γαλλικός αποικισμός της Αμερικής, Γκαμπόν, Γρενάδα, Δομινίκα, Ιλινόι, Καμπότζη
Καναδάς (Νέα Γαλλία), Κοχινκίνα, Λουιζιάνα, Μάλι, Μαδαγασκάρη, Μαυρίκιος (κράτος), Μισισίπι, Οχάιο, Ροντρίγκες (νησί), Σεϋχέλλες, Τζιμπουτί, Τιμπουκτού, Τομπάγκο, Τονκίνο, Τυνησία

Βρετανική Αυτοκρατορία 

Κοινοπολιτεία των εθνών, η νέα πρωτότυπη μορφή αυτοκρατορίας που διαδέχτηκε την Βρετανική αυτοκρατορία και αποτελείτε από ανεξάρτητα κράτη τα οποία αναγνωρίζουν το Αγγλικό στέμμα ως δικό τους στέμμα.

Οι κτίσεις της κοινοπολιτείας των εθνών


Χώρες της Κοινοπολιτείας των Εθνών
Ανεξάρτητες χώρες
Αγία Λουκία Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες Άγιος Χριστόφορος και Νέβις Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Αυστραλία Βανουάτου Γκάνα Γουιάνα Γρενάδα Δομινίκα Ζάμπια Ηνωμένο Βασίλειο Ινδία Καμερούν Καναδάς Κένυα Κιριμπάτι Κύπρος Λεσότο Μαλαισία Μαλάουι Μαλβίνες Μάλτα Μαυρίκιος Μοζαμβίκη Μπανγκλαντές Μπαρμπάντος Μπαχάμες Μπελίζ Μποτσουάνα Μπρουνέι Ναμίμπια Ναουρού Νέα Ζηλανδία Νησιά του Σολομώντα Νιγηρία Νότια Αφρική Ουγκάντα Πακιστάν Παπούα Νέα Γουινέα Ρουάντα Σαμόα Σεϋχέλλες Σιγκαπούρη Σιέρα Λεόνε Σουαζιλάνδη Σρι Λάνκα Τανζανία Τζαμάικα Τουβαλού Τρινιντάντ και Τομπάγκο Τόγκα Φίτζι
Εξαρτημένα εδάφη
Αυστραλία
Αυστραλική Ανταρκτική Επικράτεια Νησιά Άσμορ και Κάρτιερ Νησιά Κόκος (Κήλινγκ) Νήσοι Θάλασσας των Κοραλλίων Νήσος Νόρφολκ Νήσος των Χριστουγέννων Χερντ και ΜακΝτόναλντ Νήσοι
Ηνωμένο Βασίλειο
Αγία Ελένη, Ασενσιόν και Τριστάν ντα Κούνια Ακρωτήρι και Δεκέλεια Ανγκουίλα Βερμούδες Βρετανικοί Παρθένοι Νήσοι Βρετανικό Έδαφος Ανταρκτικής Βρετανικό Έδαφος Ινδικού Ωκεανού Γιβραλτάρ Γκέρνσεϊ Κέιμαν Νήσοι Μοντσερράτ Νήσοι Πίτκαιρν Νήσοι Φώκλαντ Νήσος του Μαν Νότια Γεωργία και Νότιες Σάντουιτς Τερκ και Κάικος Νήσοι Τζέρσεϊ
Νέα Ζηλανδία
Εξαρτημένη Κτήση του Ρος Νήσοι Κουκ Νιούε Τοκελάου - 

Μια μικρή ανασκόπηση και κριτική.Όπως είδαμε παραπάνω, οι κτήσεις των δύο αυτών πάλε ποτέ αυτοκρατοριών είναι εξαπλωμένες σε ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά όταν ο Κουκ και οι υπόλοιποι θαλασσοπόροι χτένιζαν και χαρτογραφούσαν τους ωκεανούς, βάζοντας σημαιούλες εδώθε και κείθε και δίνοντας χάντρες και καθρεφτάκια  στους (απολίτιστους), δεν το έκαναν για να προάγουν την επιστήμη, ούτε για τουρ. Θαλάσσιους δρόμους έψαχναν και σταθμούς για το εμπόριο αλλά και για την δημιουργία απομακρυσμένων κέντρων των αυτοκρατοριών τους.
Όλα αυτά θα μου πείτε είναι ένδοξα πράγματα και φυσικά είναι όμως όχι για τους ινδιάνους της Αμερικής, όχι για τους Παπούα στην Νέα Γουινέα, όχι για τους Μαορί στην Νέα Ζηλανδία, όχι για τους Αβορίγινες στην Αυστραλία και για τόσους και τόσους άλλους αυτόχθονες λαούς οι οποίοι για χάρη του εκπολιτισμού τους πνίγηκαν στο αίμα από τους υπέρμαχους των αυτοκρατοριών που τους επισκέφθηκαν.Όταν οι Ισπανοί Κονκισταδόρες πήγαν στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα στην νότια Αμερική, οι φυλές των Ίνκας και των Μάγιας σχεδόν εξολοθρεύτηκαν γιατί οι Ισπανοί θεωρούσαν ότι είχαν στην κατοχή τους πολύ χρυσάφι. 
Υπολογίζεται δε ότι τα θύματα των Ισπανών ήταν περί τα 100.000.000 (εκατό εκατομμύρια) Ινδιάνων.
Η δικαιολογία των Ισπανών για τις σφαγές και την αιματοχυσία ήταν ότι οι αυτόχθονες ήταν άγριοι και έκαναν ανθρωποθυσίες ως άπιστοι που ήταν.
Από τότε έμεινε σαν ιστορικό γεγονός αυτό αλλά κανείς όμως δεν μπόρεσε ποτέ να αποδείξει ότι αυτοί οι άνθρωποι έκαναν ανθρωποθυσίες εφόσον κανείς από αυτούς δεν επιβίωσε για να το πει.
Όμως όπως λένε η ιστορία γράφεται από τους ισχυρούς και έτσι είναι.

Πίσω στο σήμερα 

Ας γυρίσουμε όμως πάλι στο σήμερα και στο νέο μοντέλο οικονομικής αυτοκρατορίας που έχει πλασαριστεί τα τελευταία χρόνια και που ενώ εν είδη πειράματος εφαρμόστηκε στην πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. τώρα εφαρμόζεται σε πρώτην παγκόσμια εκτέλεση, επισήμως στην Ελλάδα. 
Η Ελλάδα ενώ τόσα χρόνια ξέραμε ότι το πετρέλαιο αλλά και οι φυσικοί πόροι που έχει είναι ανεκμετάλλευτοι λόγο του υψηλού κόστους εξόρυξης τους, έγινε μέσα σε ελάχιστο διάστημα, διάσημη για τον γεωλογικό πλούτο της σε μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Αυτό θα μπορούσε κανείς να πει ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίο γιατί κατά διαβολική  σύμπτωση, συνέπεσε σε μία εποχή όπου οι κυβερνήτες της Ελλάδας αποφάσισαν να παραδεχτούν ότι έχουμε υψηλά χρέη και ότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε μόνοι μας την δημόσια περιουσία μας.
Έγινε την εποχή που άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες υπογραφές των μνημονίων  και των λοιπών άλλων καταστάσεων που αποδυνάμωσαν την κρίση αλλά και την δύναμη του Ελληνικού λαού για αντίσταση.
Σήμερα λοιπόν, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν σε όλο τον κόσμο και σε διάφορα κράτη, η Ελλάδα αποτελεί το "περήφανο" τμήμα μιας νέας Ευρωπαϊκής οικονομικής αυτοκρατορίας Γερμανικών συμφερόντων.
Η δημόσια περιουσία αν αξίζει 10 θα πουληθεί για ένα στους επενδυτές οι οποίοι θα την αγοράσουν με τα δικά μας χρήματα και ανακεφαλαιοποιώντας τα δικά μας χρήματα θα επενδύσουν στην αγορά τους αυξάνοντας την τιμή την οποία αν την ανεβάσουν σε 5 θα έχουν βγάλει πενταπλάσια κέρδη και ο νέος αγοραστής που φυσικά θα είναι ο Ρώσος ο Αμερικάνος ή ο οποιοσδήποτε άλλος θα την πάρει στην μισή τιμή της αξίας της.
Για να αξιοποιηθεί τώρα αυτή η δημόσια περιουσία τα χρήματα που θα δαπανηθούν θα είναι πάλι από εμάς τους φτωχούς αυτόχθονες της Ελλάδας τα οποία θα τα πάρουν οι επενδυτές.
Ουσιαστικά με αυτό το νέο μοντέλο αυτοκρατορίας, ο καινούριος αυτοκράτορας δεν θα επενδύσει ούτε σέντς για την αγορά και την αξιοποίηση της περιουσίας μας που θα αγοράσει γιατί όλα τα χρήματα για αυτόν τον σκοπό, θα τα πάρει από εμάς.
Μην σας φαίνεται περίεργο αυτό, ποτέ στην ιστορία αδύναμο κράτος, χώρα ή φυλή, δεν έχει κερδίσει το παραμικρό από την εισβολή μιας αυτοκρατορίας. Πάντα το επίπεδο ζωής  των αυτοχθόνων γινόταν πολύ χειρότερο από πριν.Οι μόνες εξαιρέσεις είναι χώρες σαν την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία οι οποίες ακμάζουν για αυτό τον λόγο, όμως ας μην ξεχνάμε, ότι αυτές οι χώρες ήταν αποικίες Ευρωπαίων και οι Ευρωπαίοι άκμασαν όχι οι αυτόχθονες οι οποίοι υποχρεώθηκαν και με το καλό και με το άγριο να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους για να μπορέσουν να συμβαδίσουν με τα νέα δεδομένα.
Πάντα μου αρέσει να κλείνω με ένα αισιόδοξο μήνυμα και στην υπόθεση αυτή υπάρχει.
Η διαφορά μας με την Αυστραλία, την Νέα Ζηλανδία, την Αμερική και πολλές άλλες αποικίες των αυτοκρατοριών είναι τεράστια γιατί  οι αυτόχθονες αυτών των χωρών, είχαν ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο πολιτισμού και κουλτούρας από τον δυτικό πολιτισμό με αποτέλεσμα ο δυτικός πολιτισμός, ως ποιο ισχυρός στρατιωτικά, εμπορικά πολιτισμικά κλπ να υπερισχύσει  χωρίς πρόβλημα πάνω τους. 
Εμείς οι αυτόχθονες αυτής της χώρας είμαστε οι γεννήτορες του δυτικού πολιτισμού που τώρα μας καταδυναστεύει και το πρώτο που έχουν προσπαθήσει οι σημερινοί αυτοκράτορες να καταφέρουν, είναι να μας εκμηδενίσουν πολιτισμικά και πολιτιστικά  
Ας μην ξεχνάμε ότι πολιτισμός δεν είναι μόνο οι τέχνες και τα γράμματα, αλλά και το εμπόριο και η στρατιωτική ισχύς,  η οικονομία, η βιομηχανία και όλα τα άλλα συμπαραμαρτούντα.
Αιώνες τώρα αυτό προσπαθούν όμως ποτέ δεν το κατάφεραν.
Πως άλλωστε, εφόσον οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, αργότερα οι δυτικοί Ενετοί ακόμα και οι Άραβες, ότι είχαν από πολιτισμό, ήταν βγαλμένο από τον δικό μας Ελληνικό πολιτισμό.
Ως εκ τούτου έχω να πω ότι πιστεύω πως για μια ακόμα φορά οι αυτοκράτορες θα την πατήσουν με κάποιο τρόπο, διότι μπορεί να αναζητούν ξένο πλούτο να τον προσεταιριστούν όμως εμείς ποτέ δεν προσκυνήσαμε σε Τσάρους ούτε βασιλιάδες, ποτέ δεν εντυπωσιαστήκαμε από χαντρούλες και καθρεφτάκια εφόσον εμείς τα είχαμε πολύ πριν από αυτούς, και έχουμε την γνώση αλλά και την ικανότητα και το έχουμε αποδείξει εδώ και αιώνες ότι μπορούμε να προσαρμοζόμαστε αλλά και να υπερισχύουμε  απέναντι σε οποιαδήποτε αντιξοότητα.
Η Ιστορία δεν μας χαρίστηκε, ούτε ποτέ σαν έθνος κάναμε ευτυχισμένες βόλτες μέσα στους αιώνες.
Πάντα κάποιος ήθελε να μας βάλει χαλινάρι μα ακόμα την ίδια γλώσσα μιλάμε, τα ίδια έθιμα και ήθη έχουμε και το ίδιο φιλότιμο που αν μπορούν ας το μεταφράσουν οι αυτοκράτορες μας.
Αυτή την στιγμή, ζούμε σε μια νέα Γερμανευρωπαϊκή αυτοκρατορία, πλέον είμαστε κτίση της και με την υπογραφή των δικών μας κυβερνητών, η οποία θα μας φερθεί, όπως φέρθηκαν ανά τους αιώνες τόσες και τόσες άλλες αυτοκρατορίες, όμως η ιστορία σίγουρα δεν τελειώνει εδώ 
Δεν έχουμε τελειώσει ως λαός ούτε ως έθνος αλλά και πάλι η ιστορία θέλει να μας γράψει στα κιτάπια της και μας προκαλεί να αποδείξουμε, για μια ακόμα φορά, ότι δεν είμαστε εδώ σε αυτόν τον τόπο τυχαία.
Φαίνεται η ιστορία δεν έχει κάτι πιο ενδιαφέρον για να ασχοληθεί και πάλι ασχολείται  με το αγαπημένο της θέμα, την Ελλάδα.
Ας μην την απογοητεύσουμε.

Γιάννης Ζωγραφάκης Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.