Όταν έχεις ηλίθιους να κυβερνούν, πως περιμένεις να σωθείς;
Από την κεφαλή βρωμάει το ψάρι λένε και μάλλον έχουν δίκιο.
 Αν σκεφτεί κανείς πως από την εποχή της Βασιλείας μέχρι και σήμερα, έχουν επισκεφθεί την κορυφαία καρέκλα της χώρας διόλου ευκαταφρόνητα κεφάλια με iq που πιθανός να ξεπερνάει αυτό του κάστορα μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο βαριάς μορφής.
Ας πάμε στο πιο σύγχρονο παράδειγμα αυτής την υψηλής νοημοσύνης το οποίο ονομάζεται ΓΑΠ και ο οποίος όπως έμαθα, διαθέτει το σπίτι του Πατέρα του για επίσκεψη σε τουρίστες; Θαυμαστές; Προσκυνητές;
Εύχομαι μόνο να μην έχει καμιά φωτογραφία του μακαρίτη σε φυσικό μέγεθος για να τραβάνε σέλφι οι επισκέπτες.Τώρα ένα ακόμα άλυτο μυστήριο για μένα είναι το ποιος θα κάνει την ξενάγηση, γιατί φαντάζομαι τον ΓΑΠ με κοντό παντελονάκι βερμούδα, πόλο μπλουζάκι και τζόκεϊ καπέλο να την κάνει και μπορώ να πω ότι αυτός ο ρόλος του ταιριάζει γάντι, πολύ καλύτερος από αυτόν του πρωθυπουργού.
Πάμε τώρα στους Βετεράνους του πολιτικού πνεύματος και πιο συγκεκριμένα στον Κοκό, Συγνώμη, στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.
Πάλι συγνώμη βρε παιδιά τώρα μόλις άκουσα από την συνέντευξη του στον Αλέξη Παππαχελά ότι δεν είναι τέως αλλά βασιλέας όλων των Ελλήνων τελεία και παύλα! οπότε αντί τέως βασιλιάς θα πρέπει να λέγεται βασιλέας τελεία και παύλα, τώρα το έχω.
Αυτός λοιπόν ο ευφυής άνθρωπος, αυτό το τέρας μορφώσεως, αυτός ο τιτάνας των γεωπολιτικών σχέσεων, αυτός ο τιτανοτεράστιος ηγέτης που στρατοί λύγισαν κάτω από το παράστημα του και χώρες ολόκληρες έπαθαν απόγνωση από  το μεγαλείο του, αποκάλυψε στην ίδια συνέντευξη για πρώτη  φορά, το σχέδιο του για να ρίξει... ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ! κάτω την χούντα των συνταγματαρχών.Ο άνθρωπος λοιπόν αυτός που ο Άινστάιν μπροστά του θα έμοιαζε μάλλον με παιδί με νοητική στέρηση, αποκάλυψε ότι εκτός των άλλων που ετοίμαζε να κάνει, είχε ζητήσει από την αεροπορία να σηκώσει τα μαχητικά της και να κάνουν χαμηλές πτήσεις πάνω από την Αθήνα σπάζοντας το φράγμα του ήχου για να δημιουργηθεί κρότος και έτσι όπως όλοι καταλαβαίνουμε θα έπεφτε η χούντα ολόκληρη.
Οι καημένοι οι επιτελάρχες της αεροπορίας όπως δήλωσε του απάντησαν ότιαν το έκαναν αυτό τότε οι έγκυες γυναίκες που θα βρισκόταν στην Αθήνα θα απέβαλαν. Ο μέγιστος των ηγετών όμως τους απάντησε, άμα είναι για το καλό της χώρας ας γίνει.
Οι καημένοι οι επιτελάρχες που μάλλον κατάλαβαν ότι η βλακεία είναι ανυπέρβλητη δύναμη του είπαν πως αν το έκαναν αυτό θα έπεφτε και η Ακρόπολη,
Θα ήθελα από μια μεριά να είμαι και να βλέπω τα πρόσωπα των καημένων των αξιωματικών που σε μια τόσο περίεργη κατάσταση για την χώρα έπρεπε να αντιμετωπίσουν τον μεγαλύτερο αντίπαλο όλων, την βλακεία.
Ευτυχώς αυτές οι μέρες πέρασαν και ήρθε το σήμερα.
Μάλλον αυτό το τελευταίο δεν έπρεπε να το πω γιατί η παράδοση στην μαλακία και την υποτέλεια από τους κυβερνήτες της χώρας πλέον μας έχει εκμηδενίσει σαν χώρα.
Δεν φταίμε εμείς, τι να έκανε ο καημένος ο λαός ποιους να ψήφιζε εφόσον μόνο αυτοί υπήρχαν.
Αν πρέπει να φας για να ζήσεις και να μην πεθάνεις, και έχεις μόνο ληγμένα, θα φας ληγμένα για να επιβιώσεις, τα γκουρμέ και τα υγιεινά είναι για αυτούς που έχουν επιλογές, για τους άλλους υπάρχουν τα ληγμένα.

Η συνέντευξη του Βασιλιά τελεία και παύλα εδώ

Και φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα που η επόμενη μεγάλη μάχη του λαού απέναντι στα μνημόνια και στην κυβέρνηση έχει τον τίτλο ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ  με κεφαλαία γράμματα.  
Τώρα οι διοργανωτές ποιον ακριβώς καλούν να παραιτηθεί είναι άλλο θέμα γιατί αυτό που μένει είναι η παραίτηση.
Είναι σαν να καλούν τον κόσμο να μαζευτεί στο σύνταγμα και να δηλώσει παραίτηση από τα δικαιώματα του.
Τέλος πάντων να μην σας κουράζω άλλο, είπα να ευθυμήσω λίγο σήμερα και να το ρίξω έξω, γιατί για επανάσταση και τα ρέστα, μάλλον θα περιμένουμε πολύ ακόμα.
Ο κόσμος όπως φαίνεται έχει αντοχές και αν δεν τις χάσει, δεν πρόκειται να κάνει κάτι σοβαρό.
Το πρόβλημα όλοι το γνωρίζουμε και για να το λύσουμε αυτό πρέπει να χτυπήσουμε και όχι να φωνάζουμε γύρω από αυτό.
Anyway άλλος περιμένει επανάσταση, άλλος τον Γκοντό άλλος τον κοντό, άλλος τους βαρβάρους, άλλος να κάνει ξαστεριά,  μα οι περισσότεροι κάποιον άλλο να τους σώσει.
Όταν νιώσει αυτός ο λαός απελπισία, τότε θα πρέπει να τον φοβούνται, μέχρι να την νιώσει, ο κάθε ένας μπορεί να κάνει ότι θέλει πάνω στα τομάρια μας.
Γιάννης Ζωγραφάκης 
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.