Σε άλλο πλανήτη ζούν!... Τελεία και παύλα!

Σε άλλο πλανήτη ζουν! Πριν λίγο άκουσα στο Ράδιο Λεβέντη να λέει πως με την μείωση μισθών και κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, θα έρθουν επενδύσεις, θα πληρώνουν μεγαλύτερο φόρο οι Εργοδότες, καθότι θα μειωθούν τα έξοδα τους και συνεπώς θα εμφανίζουν μεγαλύτερα κέρδη, ή θα προβούν σε προσλήψεις! Και δεν είναι ο μόνος που έχει πει κάτι παρόμοιο!....

Ε λοιπόν μακριά είστε νυχτωμένοι όλοι, ή θεωρείτε πως έχουμε μαύρα μεσάνυχτα εμείς που σας ακούμε και το χειρότερο που υφιστάμεθα τις επιπτώσεις αυτής της ''παράνοιας''! Πόσες προσλήψεις ή επενδύσεις, ή κέρδη Εταιριών προέκυψαν στην 7ετία με τους νόμους που εφαρμόσατε; Αντ' αυτών, εκείνο που βλέπουμε γύρω στη ''ζούγκλα'' της αγοράς εργασίας, είναι η αύξηση της ανεργίας, η εργασία με αποδοχές στο ήμιση, απολύσεις και επαναπροσλήψεις με τον κατώτατο μισθό, ή δήθεν 4ωρη απασχόληση(που 4ωρη είναι μόνο στην αμοιβή και τις εισφορές), κλείσιμο Εταιριών και μειώσεις προσωπικού με αποτέλεσμα να πέφτει το βάρος της δουλειάς στους εναπομείναντες, που δουλεύουν περισσότερο με μειωμένες αποδοχές!

Κι ενώ τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής ήδη είναι ορατά, μας λέτε πως η κατάργηση 13ου και 14ου θα φέρει τη σωτηρία; Ποιον δουλεύετε; ... εμάς που σας ακούμε ή και τον ίδιο σας τον εαυτό που προσπαθεί ίσως να εξηγήσει τα ανεξήγητα;

¨Οπως είχε πει και κάποιος άλλος πιο παλιά ... ''επειδή ψηφίζουμε νόμους για μειώσεις μισθών, δεν σημαίνει πως οι Εργοδότες στον Ιδ. Τομέα οφείλουν να τους εφαρμόσουν''... εδώ γελάνε! Από το 2010 ''εκμεταλλεύτηκαν'' πολλοί Εργοδότες τη χάρη αυτή που τους προσφέρθηκε! Καταφέρατε την πλήρη ''ασυδοσία'' στα εργασιακά και ανάθεμα την ανάγκη του πολίτη που δεν ''ευτύχησε'' να γεννηθεί στα πλούτη και χρειάζεται ένα μισθό, ή ένα μεροκάματα για να επιβιώσει!

Οδηγείτε την Κοινωνία σε τριτοκοσμικές καταστάσεις εξαθλίωσης και επετείας. Αφού καταφέρατε η ζήτηση εργασίας να γίνει ζητιανιά, τι φως στο τούνελ, τι ανάπτυξη, τι ανάκαμψη και τι κουραφέξαλα μας λέτε;

Απλώς, κάποιες Κοινωνικές ομάδες οδηγούνται στην εξόντωση! Όσο για το Κεφάλαιο και ξέρει και έχει τη δυνατότητα λόγω χρήματος, να ελίσσεται προς όφελος του, όπως συνέβαινε πάντα! Ακόμα και το δίκιο του να θέλει να διεκδικήσει κάποιος έννομα, πρέπει να διαθέτει χρήμα ... οπότε ο κάθε φτωχός είναι καταδικασμένος να ζήσει ως επαίτης! Και φροντίσατε να καταστήσετε πολλούς αδύναμους πλέον στο να υπερασπιστούν τα όποια εναπομείναντα δικαιώματα τους!

 Κι ας μην γελιόμαστε όταν δεν έχεις να πληρώσεις το νοίκι και τη ΔΕΗ, όταν δεν έχεις να φας, πού μυαλό και αντοχή για διεκδικήσεις ... ένα κοπάδι προς εύρεση τροφής. Η ιστορία θα σας γράψει με μελανά γράμματα!

Εκεί οδηγείτε τις Κοινωνίες γενικότερα, με πρώτο πειραματόζωο τους πολίτες αυτής της Χώρας, που, πολύ φοβάμαι όσο βλέπετε πως κάποιοι ακόμα αντέχουν και πληρώνουν αυτά που ζητάτε, τόσο θα επιβάλλονται νέες μειώσεις και φόροι!

Αν αυτές είναι μεταρρυθμίσεις για βελτίωση, τι να πει κανείς! Το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε με όλα αυτά, είναι αύξηση ανεργίας, φτώχειας, εγκληματικότητας και ''κομπίνας''! Και φυσικά οι πρώτοι χαμένοι από χέρι, οι νομοταγείς πολίτες που είχαν μια δουλειά ή μια σύνταξη μετά από 35 και 40 χρόνια δουλειάς, για να ζήσουν αξιοπρεπώς! Τα γνωστά ''υποζύγια''!

Εύγε σας!
============================

Νίκη Παπουλάκου

Σημ. : Η φωτο από το διαδίκτυο από συσσίτια των Χριστουγέννων 2012 ... σκέψου εν έτει 2016 πού έχει φτάσει η κατάσταση.
Share on Google Plus

0 comments:

Για τον σκοπό της ύπαρξής μας ενημερωθείτε στην ομάδα μας, «ΜΕΣΑ - Μαζί Ενάντια Στην Αδικία», στο facebook

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.