Ο μικρός γίγαντας που πλάθει ιστορίεςΓήινη ύπαρξη από άλλο παραμύθι δίχως το γνωστό κουκί και το ρεβίθι. Ένα ξωτικό πλάσμα που έφυγε από τα μέρη του και ήρθε να συγκινήσει τις ψυχές μας.

Με αργές κινήσεις ,σαν κύμα ευγενικό και νυσταγμένο. Περνάει και χαϊδεύει τις ξεχασμένες και σκονισμένες ενοχές σου.

Σε φέρνει αντιμέτωπο με την πραγματικότητα και συνάμα πλάθει ιστορίες που δεν έγιναν ποτέ. Μα εσύ τις πιστεύεις. Σε έκανε να τις πιστέψεις η μαγεία της έκφρασης της.

Αφήνεσαι στα χέρια της και κάνεις κούνια ως το μεγάλο αύριο. Μπροστά της φαίνεσαι μικρός, σαν μινιατούρα της παιδικής μας ξεγνοιασιάς.

Γελάει και αναστατώνεται το Είναι σου. Σηκώνεται ο στρατός από σεβασμό στο πρόσωπό της.Υποκλίνονται τα δέντρα με τις ρίζες τις βαθιές και σέρνονται τα πουλιά που ταξίδεψαν όλη τη Γή. Για χάρη της ρυάκια άλλαξαν διαδρομή και ηφαίστεια ζωντάνεψαν από τον βαθύ τους ύπνο.

Ένας κρυμμένος γίγαντας σε σώμα ενός παιδιού. Μα τι σημασία έχει;

Σαν αρχίζει να χορεύει γεμίζει το διάστημα μουσική και οι πλανήτες της κρατούν παρέα δίνοντας ενέργεια σε κάθε κίνηση της.

Το κορίτσι με γιγάντια ψυχή σηκώνει τα χέρια στον ουρανό και αγκαλιάζει το σύμπαν σαν μητέρα που αγκαλιάζει τα παιδιά της για καληνύχτα. Ξεγέλασε την ίδια τους την μάνα με το παραμύθι που τους διηγήθηκε και πήρε την θέση της δίχως κόπο.

Ένας μικρός γίγαντας που πλάθει ιστορίες… Αφήσου στην αφήγηση της και περίμενε το «…και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα».


(Παρουσίαση της Δαγίπολης στο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης 5/6/16)(Παράσταση Δαγίπολης στο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων ,Ίδρυμα Κακογιάννη 4/5/16)


Αφιερωμένο στην Ειρήνη Μαυροματάκη την αγαπημένη μας χορεύτρια του χοροθέατρου ΔΑΓΙΠΟΛΗ.


Αντωνία Λειβαρτζηνού
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.