Φλέγεται η Κύπρος - Νεκρός πυροσβέστης


Νεκρός είναι ο ένας από τους δασοπυροσβέστες που ανασύρθηκαν από το βυτιοφόρο, το οποίο συμμετείχε στην τεράστια κινητοποίηση των κυπριακών αρχών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Ευρύχου.

Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Όπως μετέδωσε ο «Φιλελεύθερος», άλλοι δύο δασοπυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, εκ των οποίων ο ένας είναι σοβαρά.

«Με συγκλονισμό πληροφορήθηκα απόψε την τραγική είδηση για το θάνατο του δασοπυροσβέστη Ανδρέα Σοφοκλέους, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη εν ώρα καθήκοντος, κατά την ηρωική προσπάθεια του ιδίου και των συναδέλφων του να νικήσουν την πύρινη λαίλαπα που μαίνεται στην περιοχή Σολέας» σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Τα πτητικά μέσα επιχείρησαν μέχρι και τις 8 το βράδυ της Δευτέρας και θα επανέλθουν με το πρώτο φως της μέρας, γύρω στις 5:10.

Θα συνεχίσουν να επιχειρούν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες δυνάμεις με τη συνδρομή των εθελοντών.

Το Ισραήλ, η Βρετανία, η Γαλλία και η Ιταλία ανταποκρίθηκαν μέχρι τώρα θετικά στο αίτημα της Κύπρου για βοήθεια.

Ο διευθυντής του Τμήματος Δασών Τάκης Τσιντίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι οι κάτοικοι των χωριών στην περιοχή είναι σε επιφυλακή, έχουν λάβει οδηγίες και αν χρειαστεί να απομακρυνθούν, θα το πράξουν.

Συνολικά 314 πυροσβέστες με 56 οχήματα συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή της Ευρύχου.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς μετέβη νωρίτερα ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη για την εξέταση της κατάστασης από κοινού με τον υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο.

Ο κ. Αναστασιάδης έκανε λόγο για ανεπανόρθωτη ζημιά από την πυρκαγιά, ενώ σημείωσε ότι έχουν ζητηθεί επιπλέον δύο ελικόπτερα super puma από την Ελλάδα για να συνδράμουν την κατάσβεση.

Προθυμία για προσφορά βοήθειας εξέφρασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ωστόσο ο κ. Αναστασιάδης τον ευχαρίστησε, λέγοντας ότι υπάρχουν ήδη αρκετές δυνάμεις που συμμετέχουν στην κατάσβεση.

Έτοιμο να δώσει αποζημιώσεις σε όσους έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά είναι το Κράτος σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο.


in.gr
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.