Τσίπρας, ο άνθρωπος που δεν προσκύνησε αλλά έπεσε κατευθείαν τα ανάσκελαΤι απερίγραπτη τύχη είναι να έχεις πρωθυπουργό τον Τσίπρα.
Φυσικά αν είσαι πολίτης άλλης χώρας και όχι της Ελλάδας γιατί ως πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά διασκεδαστικός.
Ο άνθρωπος που αλλάζει πολιτικές θέσεις ποιο γρήγορα και από την σκέψη.
Ο άνθρωπος που θα έσκιζε μνημόνια και στο τέλος έσκισε την χώρα.
Ο άνθρωπος που δεν ήξερε και την πάτησε.
Ο άνθρωπος που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ.
Ώπα για μια στιγμή, χθες μόλις μάθαμε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το 2031, προφανώς θέλει πολύ καιρό για να καταργηθεί ο φόρος αυτός.
Η λογική της παράτασης της ζωής αυτού του φόρου είναι εξαιρετική διότι σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι ο μόνος φόρος που οι πολίτες πληρώνουν ακόμα και αν δεν έχουν να φάνε, είναι το μαστ των φόρων.
Άρα περιμένουν από τον ΕΝΦΙΑ αυτά που δεν θα πάρουν από τα υπόλοιπα;
Το θέμα είναι ότι εφόσον θα μειωθούν και άλλο οι μισθοί εξαιτίας των εξαιρετικά ελαστικών σχέσεων εργασίας που θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον, τότε ακόμα και αυτός ο φόρος δεν θα μπορέσει να καλυφθεί σε λίγο καιρό.
Τα μάθατε; Συζητάτε στις σχέσεις εργασίας ακόμα και το μηδενικό ωράριο, δηλαδή πλέον οι εργοδότες, θα μπορούν να δηλώνουν ότι έχουν εργαζόμενους, όχι με ημιαπασχόληση όπως σήμερα αλλά θα τους απασχολούν για μια ή δύο ώρες την ημέρα στα χαρτιά.
Και λέω στα χαρτιά διότι για ημιαπασχόληση είναι σήμερα δηλωμένοι οι περισσότεροι εργαζόμενοι πλήρους ή υπερπλήρους απασχόλησης, έτσι πάρα πολλοί από εμάς δηλώνουν ότι εργάζονται τετράωρα ενώ στην πραγματικότητα δουλεύουν δεκάωρα ή δωδεκάωρα ή ακόμα περισσότερο κινδυνεύοντας και οι ίδιοι εφόσον αν το ΙΚΑ τους κάνει έλεγχο θα πληρώσουν και αυτοί το μαλλί ως συνυπεύθυνοι ενώ στην ουσία ας μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς.
Το επόμενο τραγικό που σκέφτηκε η σημερινή κυβέρνηση είναι και το άλλο, να υπάρχει λοταρία για τους φορολογούμενους οι οποίοι μέσο των αποδείξεων που θα έχουν θα μπαίνουν σε κλήρωση για να κερδίζουν πλούσια δώρα!
Καλά ακούσατε, αυτό είναι ένα μοντέλο που ήδη λειτουργεί στην Ταιβάν και θεωρείτε ότι θα δώσει κίνητρο στους πολίτες να ζητούν αποδείξεις.
Όχι παιδιά δεν είναι πλάκα και δεν είναι η πρώτη κυβέρνηση που επιχειρεί να το φέρει στην βουλή.
Οι αποδείξεις που θα μπαίνουν στην λοταρία θα είναι αποδείξεις που αφορούν την αγορά αγαθών και παροχής υπηρεσιών.
Αυτό το μοντέλο εφαρμόζεται και στην Πορτογαλία, την Σλοβακία και την Μάλτα και το έπαθλο για τον τυχερό φορολογούμενο θα είναι από ότι μέχρι στιγμής είναι γνωστό, 10,000€
Παράλληλα το υπουργείο προωθεί και την αντικατάσταση των μπλοκ αποδείξεων με ταμιακές μηχανές σε επαγγέλματα που μέχρι σήμερα δεν χρειαζόταν αυτό όπως Υδραυλικοί, Ηλεκτρολόγοι κλπ οι οποίες ταμιακές θα μπαίνουν κατευθείαν στο σύστημα του υπουργείου το οποίο θα γνωρίζει άμεσα ποιος άλλαξε το σιφόνι στην τουαλέτα και πόσο κόστισε η αλλαγή.
Με αυτό θεωρούν ότι θα παταχτεί η φοροδιαφυγή από αυτά τα επαγγέλματα.
Τώρα πόσο δύσκολο θα είναι ο υδραυλικός αντί να μην κόψει την χειρόγραφη απόδειξη, να μην την χτυπήσει στην μηχανή δεν ξέρω, πάντως οι σοφότεροι μου κυβερνητικοί μάλλον κάτι καλύτερο θα ξέρουν.
Το ευχάριστο είναι ότι δεν θα φορολογηθεί  ακόμα τουλάχιστον το περπάτημα αλλά και η εισπνοή ατμοσφαιρικού αέρα, για την εκπνοή δεν σας τάζω.
Το άλλο που σκέφτομαι πριν κλείσω είναι το εξής. Τι επιλογές έχουμε άραγε σαν πολίτες στην διαχείριση του εαυτού μας και της ελευθερίας μας; Καμία θα έλεγα.
Άντε και να γίνουν εκλογές τι θα βγει; Θα βγει ο Κούλης μαζί με τους υπόλοιπους οι οποίοι οι άνθρωποι το είχαν πει εδώ και καιρό ότι είναι υποταγμένοι και προσκυνημένοι και τιμή τους που το είπαν, πάντα χαίρομαι να βλέπω σκλάβους να το παίζουν κυβερνήτες.
Όταν λοιπόν βγει ο Κούλης θα πει όπως τα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παρά να ακολουθήσουμε αυτά που υπέγραψε και να περιμένουμε την ανάπτυξη.
Είχαμε γαμώτο και έναν Τσίπρα απροσκύνητο που ούτε γραβάτα δεν έβαζε και λέγαμε πως αυτός κάτι θα κάνει. Που να ξέραμε ότι αντί να προσκυνήσει αυτός θα ξάπλωνε και θα άνοιγε κατευθείαν τα πόδια.
Ναι ο Τσίπρας είναι ο άνθρωπος που ποτέ δεν προσκύνησε αλλά έπεσε κατευθείαν τα ανάσκελα και αυτό πραγματικά τον τιμά γιατί κράτησε τον λόγο του. Ποτέ δεν είπε ότι δεν θα ξαπλώσει.
Τουλάχιστον δεν έχει βάλει γραβάτα... Ακόμα!

Γιάννης Ζωγραφάκης 
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.