Φίλης για το «παραιτηθείτε»: «Κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής»Μπορεί να μην μου αρέσει το όνομα της νέας διαδήλωσης με τον τίτλο παραιτηθείτε γιατί μου φέρνει στον νου την παραίτηση των πολιτών.
Μπορεί να υποψιάζομαι ότι πίσω από την οργάνωση της βρίσκεται ένα άλλο μεγάλο κόμμα της κεντροδεξιάς με αρχηγό, γόνο μιας παραδοσιακής πολιτικής οικογένειας της χώρας με πατέρα έναν άνθρωπο που φημίζεται για την γκαντεμιά του (ονόματα δεν λέω, ούτε φωτογραφίζω κανέναν για να μην φάμε καμιά μήνυση)
Όμως όπως και να έχει, η αντίδραση του Φίλη ο οποίος είπε ότι η συγκέντρωση αγγίζει τα όρια της αντισυνταγματικότητας και πιο συγκεκριμένα ότι το συγκεκριμένο κίνημα είναι  «κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής» είναι επιεικώς ηλίθια και δικτατορική, θυμίζοντας έντονα την τάση του εκδηλωμένου σοσιαλισμού, κάθε τι που στρέφεται εναντίον της να το θεωρεί ως παράνομο.  Βλ. Σοβιετική ένωση.
Ταυτόχρονα και το Μαξίμου αλλά και ο υπουργός ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης κρατάνε αποστάσεις από την δήλωση του Φίλη. Ο Σκουρλέτης δήλωσε επίσης ότι το δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία είναι ελεύθερο.
Κάποιοι ζήτησαν να παραιτηθεί και μάλλον στον καινούριο ανασχηματισμό που θα γίνει, ο Φίλης θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ή θα αλλάξει πόστο.
Κάποιοι άλλοι τον υπερασπίστηκαν αλλά όπως φαίνεται αυτή του η δήλωση το μόνο που κατάφερε να κάνει είναι μάλλον να δημιουργήσει περισσότερο ενδιαφέρον για αυτό το γεγονός, παρά να το μειώσει.
Δυστυχώς οι μαλακίες δεν εξαργυρώνονται  σε ευρώ γιατί αν για κάθε μαλακία που πετούσαν τα στελέχη των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, εισέπρατταν τα δημόσια ταμεία από ένα ευρώ, τώρα θα είχαμε ξεχρεώσει και θα είχαμε και πλεόνασμα.
Όμως  δεν συμβαίνει αυτό, μάλλον συμβαίνει το αντίθετο και όταν υπάρχουν ανίκανες κυβερνήσεις, τότε οι χώρες καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι.
Ειδικά αν αυτές δεν είναι απλά ανίκανες αλλά σκόπιμα ανίκανες, τότε η ζημιά γίνεται τεράστια όπως συναίβει με την χώρα μας.
Όλα πλέον ονομάζονται ανάπτυξη, το ξεπούλημα, οι χαμηλοί μισθοί, οι συντάξεις πείνας, ακόμα και η έλλειψη βασικών αρχών στην παιδεία όπως η βάση στην γλώσσα θεωρούνται ανάπτυξη.
Όσο για τον κύριο Φίλη, πρέπει να τον ενημερώσει κάποιος από τα κυβερνητικά στελέχη ότι τα Γκούλαγκ βρίσκονται στην Σιβηρία και όχι στην Ελλάδα και ότι όσο και να θέλει να τρομάξει τον κόσμο, είναι φύση αδύνατον να δημιουργήσει στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους αντικαθεστωτικούς  εχθρούς του (λαού) όπως γινόταν επί Τσάρων και μετά επί Κομμουνιστών στην Ρωσία.
Άλλωστε τα παραμεθόρια νησιά μας, όπως και η Ειδομένη είναι πλήρης, over booking  που λένε και στο χωριό μου.
Μπορεί στελέχη της κυβέρνησης να λένε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, όμως όπως έχει αποδείξει αυτή η κυβέρνηση, ότι έχει πει, έχει γίνει το αντίθετο.
Έχω την αίσθηση, ότι αυτή η συγκέντρωση, θα είναι το διαβατήριο μιας άλλης κυβέρνησης στην εξουσία και το εξιτήριο της τωρινής.  Όχι επειδή δεν θα μπορεί να κάνει αλλιώς, αλλά επειδή φοβάμαι, πώς έτσι έχει συμφωνηθεί.


Γιάννης Ζωγραφάκης
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.