Η ελληνική πολιτική ηγεσία είναι σε οίστρο. Γαμήστε την να ησυχάσουμε!
Δύσκολα βρίσκεις άνθρωπο να έχει λιγότερη σχέση με την πολιτική και τους πολιτικούς από εμένα. Είναι σαν να προσπαθεί να μου εξηγήσει ο Σποκ το τελετουργικό διεκδίκησης συζύγου των Βολκάνιων μιλώντας σπαστά ελληνικά. Μου είναι απλά ακατανόητα. Η χρόνια έκθεσή μου ωστόσο στα αποτελέσματα της πολιτικής στη χώρα μου με έκανε να παρατηρήσω κάποια πράγματα και να προσπαθήσω να τα ερμηνεύσω με όρους που μου είναι κάπως οικείοι.

Τον τελευταίο χρόνο συγκατοικώ με μια γάτα. Τους τελευταίους μήνες ειδικά έχει κατ εξακολούθηση εκφράσει την επιθυμία της να ζευγαρώσει. Τι σχέση θα μου πείτε έχει τώρα η γάτα και ο οίστρος της με την ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Ε, λοιπόν έχει και παραέχει!

Παραθέτω λοιπόν με σειρά τα βασικά συμπτώματα μιας γάτας σε οίστρο και πείτε μου αν σας θυμίζουν ή όχι την ελληνική κυβέρνηση.

α. Η γάτα "ελληνική κυβέρνηση" αρχίζει να κάνει χαρές σε όλους και να τρίβεται- ιδιαίτερα σε ξένους.

β. Κάνει συνεχώς κωλοτούμπες, κοινώς "βαρελάκια".

γ. Αλλάζει φωνή και ουρλιάζει ανησυχητικά. 

δ. Κυλιέται στα πατώματα.

ε. Στήνεται στην κατάλληλη στάση και περιμένει να την πηδήξουν.

Λοιπόν πολιτικός αναλυτής δεν είμαι, αλλά δεν χρειάζεται και πολύ για να καταλάβω πως η ελληνική κυβέρνηση είναι σε οίστρο. Ας την περιποιηθούμε στα γρήγορα να ηρεμήσει, γιατί υπάρχουν και ξένοι καλοθελητές κι άσε που σέρνονται και αρρώστιες, δε θέλουμε να μας κολλήσει τίποτα περίεργο και να τραβιόμαστε μετά...

Στην περίπτωσή μας μάλιστα θα συνιστούσα τη στείρωση. Τέτοια γατιά δεν τα χαρίζω ούτε του εχθρού μου .

Τ. Η.  
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.