Μωβ ψωμί - Μια υγιεινή εναλλακτική για τους διαβητικούςΟι συζητήσεις περί των «σούπερ τροφών» έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο οι οποίοι ψάχνουν αγωνιωδώς να βρουν ποιες είναι εκείνες οι υπερ-τροφές που θα τους χαρίσουν υγεία και μακροζωία.
Το νέο superfood που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρων  lifestyle περιοδικών ανά τον κόσμο είναι το... μωβ ψωμί.
Κι όμως, η τροφή αυτή αποτελεί μια υγιεινή εναλλακτική για τους διαβητικούς και αν αναρωτιέστε πώς το ψωμί μπορεί να είναι μωβ, η απάντηση βρίσκεται στην ανθοκυανίνη, μια αντιοξειδωτική ουσία με διαπιστωμένη αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση που απαλύνει τον πόνο στις αρθρώσεις.
Το μωβ ψωμί ήταν ιδέα ενός καθηγητή από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, ο οποίος ανακάλυψε ότι η τροφή αυτή, απορροφάται από τον ανθρώπινο οργανισμό 20 φορές πιο αργά από το συνηθισμένο, λευκό ψωμί και έτσι δεν συμβάλει στην γρήγορη αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής έχει ήδη μιλήσει με μεγάλες εταιρείες και πλέον αναμένεται να ανακοινωθεί το πότε το προϊόν του θα βγει στα ράφια των καταστημάτων με ντελικατέσεν.
Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν: το μωβ ψωμί έχει ίδιες θερμίδες με το λευκό.superfood
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.