23 περιφερειακά αεροδρόμια και 10 λιμάνια της χώρας αλλάζουν χέριαΣτο σφυρί θα βγουν μέσο του ΤΑΙΠΕΔ 23 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και 10 λιμάνια μεταξύ αυτών και το λιμάνι του Ηρακλείου με διαδικασία εξπρές.
Προκηρύχτηκε διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ  για την πρόσληψη συμβούλου με την υποχρέωση να καταθέσει προτάσεις αξιοποίησης των 23 μικρότερων περιφερειακών αεροδρομίων που δεν έχουν παραχωρηθεί στο σχήμα της Fraport.
Αυτό είναι ένα από τα προαπαιτούμενα της δανειακής συμφωνίας. Το ΤΑΙΠΕΔ, είναι υποχρεωμένο μέχρι τον Σεπτέμβριο να καταθέσει σχέδιο για την αξιοποίηση των αεροδρομίων και στην συνέχεια αυτά τα αεροδρόμια θα μεταφερθούν στο νέο υπερταμείο εγγυοδοσίας, την Ελληνική εταιρία συμμετοχών και περιουσίας Α.Ε.
Στα περιφερειακά αεροδρόμια που θα "αξιοποιηθούν" εκτός από το δημοτικό αεροδρόμιο Βιτσέντζος Κορνάρος της Σητείας, θα περιληφθούν η Αλεξανδρούπολη, ο Άραξος, η Αστυπάλαια, η Χίος, η Ικαρία, τα Ιωάννινα, η Καλαμάτα, η Κάλυμνος, η Κάρπαθος, η Κάσος, το Καστελόριζο, η Καστοριά, η Κοζάνη, τα Κύθηρα, η Λέρος, η Λήμνος, η Μήλος, η Νέα Αγχίαλος, η Νάξος, η Πάρος, η Σύρος, η Σκύρος.
Ο σύμβουλος θα επανεξετάσει και θα αξιολογήσει την εμπορική κυκλοφοριακή, λειτουργική άποψη του κάθε αεροδρομίου, θα προσπαθήσει να εκτιμήσει την δυνητική αξία του κάθε αεροδρομίου, θα αναπτύξει επιχειρηματικό πλάνο για κάθε ένα από αυτά, θα κάνει ανάλυση της δυνητικής επαύξησης της παραγόμενης αξίας από την δημιουργία (clusters) συστάδων αερολιμένων και θα αξιολογήσει τις εμπορικά εφικτές δομές συναλλαγής.
Μετά από αυτή την αξιολόγηση δεν θα απορούσα εάν ο σύμβουλος - ο οποίος θα έχει περισσότερο ρόλο άρχοντα παρά συμβούλου- αποφάσιζε ότι κάποια από αυτά  τα αεροδρόμια δεν είναι λειτουργικά με αποτέλεσμα να τα κλείσει και να "αξιοποιήσει" με διαφορετικό τρόπο τον χώρο τους.
Ανάλογος σύμβουλος θα προσληφθεί και για την "αξιοποίηση" των περιφερειακών λιμανιών της χώρας. μέσα στα οποία είναι και το λιμάνι φιλέτο του Ηρακλείου, όπως και τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας, της Αλεξανδρούπολης, του Λαυρίου, της Καβάλας, των Πατρών, της Κέρκυρας, της Ελευσίνας, της Ραφήνας, του Ηρακλείου και του Βόλου.
Το τοπίο της χώρας θα αλλάξει σύντομα εντελώς, κάποιοι θα θησαυρίσουν και θα φτιάξουν περιουσίες από το πουθενά, οι υπόλοιποι δυστυχώς αν δεν αλλάξει αυτό το καθεστώς, θα μαραζώνουν μέσα σε μια λαμπερή Ελλάδα η οποία θα κτιστεί πάνω στις πλάτες του Ελληνικού λαού, χωρίς αυτός να έχει μέρισμα σε αυτή την λάμψη.
Η Ελλάδα προδομένη, θα αξιοποιηθεί καταλλήλως από τους προδότες της.

Γιάννης Ζωγραφάκης 
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.