Παραιτηθείτε, τι θα γίνει άραγε μετά της 15 ΙουνίουΔεν μένουν πολλές μέρες μέχρι της 15 Ιουνίου για να δούμε αν οι δύο παράλληλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα έχουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Φυσικά μακάρι και να ήξερε κανείς ποια είναι αυτά τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, εφόσον το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να θεωρηθεί ως επίτευξη είναι να πέσει η κυβέρνηση εκείνη την ημέρα, ή την επόμενη το πρωί.
Τώρα το ότι από την μια στιγμή στην άλλη γιγαντώθηκε αυτή η προσπάθεια και μάλιστα το ότι  αυτό ξεκίνησε από ένα απλό κάλεσμα στο Facebook, την στιγμή που ο μέσος πολίτης το μόνο που μπορεί να κάνει μέσα εκεί είναι να πει μα γιατί δεν σηκώνεται κανείς από την πολυθρόνα του, εγείρει πολλά ερωτήματα ως προς το κατά πόσο αυθόρμητη μπορεί να είναι μια τέτοια διοργάνωση  η οποία από ότι φαίνεται θα έχει γιγαντιαίες διαστάσεις.
Άσε που ακόμα και το σύνθημα παραιτηθείτε μυρίζει έντονα αντιπολίτευση και πολιτικό λόγο και όχι τον αυθόρμητο λόγο των πολιτών οι οποίοι μάλλον κάποιο άλλο σύνθημα θα ήθελαν όπως το - κρεμάστε τους στο Σύνταγμα- 
Φυσικά σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα και η ίδια η κυβέρνηση και ποιο συγκεκριμένα ο Κος Φίλης ο οποίος με την δήλωση του ότι αυτό το κίνημα κινείται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους πολίτες, τα ΜΜΕ αλλά και την αντιπολίτευση. 
Αυτή η δήλωση ήταν ένα απρόσμενο δώρο στην διοργάνωση και είναι εύλογο να σκεφτεί κανείς αν ο Κος Φίλης είναι απλός απρόσεκτος, ή είναι σκοπίμως απρόσεκτος. 
Γεγονός είναι ότι η κυβέρνηση θέλει να αφήσει τις ευθύνες της και να την κάνει για άλλα ποιο ofshore μέρη της υφηλίου.
Επίσης γεγονός είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ήδη έχει πάρει κερί για να κερώσει τα ξύλινα και πολυτελή έπιπλα του πρωθυπουργικού γραφείου. 
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο ως προς τον αυθορμητισμό της όλης οργάνωσης είναι και το ότι οι πολίτες οι οποίοι έχουν αναλάβει την διοργάνωση αυτής της διαμαρτυρίας, φαίνονται προβληματισμένοι για τους αρχικούς στόχους που είχαν θέσει και για αυτό δήλωσαν ότι στις συγκεντρώσεις αυτές, είναι αναπόφευκτα  ευπρόσδεκτοι πλέον και οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης στην Αθήνα και στον Λευκό πύργο,  με τον όρο ότι οφείλουν να σεβαστούν πλήρως την τελείως αρχική θέση της διοργάνωσης η οποία είναι «Παραιτηθείτε – Ούτε χρώματα, ούτε κόμματα, ούτε συνδικάτα. Πολίτες μόνο».
Τώρα πως θα γίνει να είναι πχ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρόν και το πρόσωπο του να μην ταυτιστεί με την Ν.Δ. αλλά με το πρόσωπο του Μπάμπη του κουρέα, είναι ένα άλλο ζήτημα το οποίο χρίζει μάλλον άλλης πιο ψυχιατρικής έρευνας.
Γεγονός είναι πάντως ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει όχι μόνο γιατί είναι άθλια αλλά και γιατί πρέπει να την ρίξει ο λαός, καθοδηγούμενος ή μη καθοδηγούμενος, όπως πρέπει να πέφτει και κάθε κυβέρνηση αν δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού.
Εύχομαι μέσα από όλα αυτά, να μην γίνει για ακόμα μια φορά θύμα εκμετάλλευσης ο λαός ο οποίος σε τίποτα δεν φταίει και παρά τα όσα είπα πιο πάνω θα πρέπει εφόσον μπορεί να είναι εκεί.
Ίσως η 15η Ιουνίου να είναι μια περίεργη μέρα για τον τόπο.
Αυτό θα φανεί από το πόσο χαλαρά, ή βαριά θα το πάρει η κυβέρνηση αυτό που είναι να γίνει και κατά πόσο θα δείξει φιλελεύθερο πρόσωπο ή θα γίνει ακραία φασιστική.
Δεν τρέφω πολλές ελπίδες  για κάτι αλλά ίσως ή έτσι ή αλλιώς η επόμενη μέρα, θα είναι κάπως διαφορετική.
Το χειρότερο θα είναι, να παραμείνει ίδια με την προηγούμενη.


Γιάννης Ζωγραφάκης 
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.