Αυτοί παρέδωσαν την Κωνσταντινούπολη στους Τούρκους

Το 1439 ο τότε αυτοκράτορας του Βυζαντινού κράτους Ιωάννης Παλαιολόγος απέστειλε στη Φλωρεντία αντιπροσωπεία, αφού είχε αποφασισθεί η ένωση της Ορθόδοξης με την Καθολική εκκλησία, ώστε οι Ευρωπαίοι Χριστιανοί να αντιμετωπίσουν ενωμένοι τους Τούρκους. Η σύνοδος έγινε,αφού ελήφθη απόφαση Ορθόδοξοι και Καθολικοί να τελούν τα μυστήρια, να φορούν ράσα, άμφια...όπως πρώτα, το μόνο που θα άλλαζε θα ήτο η αναγνώριση των 2 εκκλησιών ως αδελφών υπό τη σκέπη του Χριστού. Ανακλήθηκαν τα αναθέματα που είχαν διατυπωθεί πριν γίνει το σχίσμα, επήλθε η συμφιλίωση μεταξύ όλων των Χριστιανών.
[Σημείωση: Και σήμερα ακόμη υπάρχουν στην Ελλάδα ιερείς, πιστοί στις αποφάσεις της συνόδου της Φλωρεντίες που αποκαλούνται "ουνίτες", η προσπάθειά των για την ενοποίηση Ορθόδοξης με την Καθολική εκκλησία αποκαλείται "ουνία". Αντί οι "κεφαλές" της Ελληνικής Εκκλησίας να παραδειγματισθούν από τους ουνίτες, αποκαλούν την ουνία σαν το μεγαλύτερο "αγκάθι" στις σχέσεις Ορθοδόξων-Καθολικών. Οι ουνίτες ιερείς φορούν ράσα, άμφια...η μόνη διαφορά από τους υπόλοιπους συνίσταται στην αναγνώριση του Πάπα, τον οποίο οι περισσότεροι 'Αγιοι Πατέρες αποκαλούν "σατανά".]
Όλοι οι απεσταλμένοι του αυτοκράτορα υπέγραψαν την απόφαση που ελήφθη στη σύνοδο της Φλωρεντίας, εκτός από το "καύχημα των ορθοδόξων, το στύλο της ορθοδοξίας" τον άγιο μάρκο τον ευγενικό που ήτο μητροπολίτης εφέσου. Επέστρεψε στο "Βυζάντιο", ξεσήκωσε όλο το συνάφι του, ρίχνοντας το σύνθημα: "Χίλιες φορές καλύτερα το φέσι του τούρκου, από τη μήτρα του Πάπα". Οι υπήκοοι του κράτους που ήθελαν την ένωση των εκκλησιών ονομάσθηκαν "ενωτικοί". 'Οσοι προτιμούσαν το "φέσι των τούρκων" από την ένωση των εκκλησιών, ονομάσθηκαν "ανθενωτικοί". Επικράτησαν οι ανθενωτικοί.Η απόφαση της συνόδου της Φλωρεντίας ουδέποτε εφαρμόσθηκε. Δεν ήρθε βοήθεια από τη δύση. 19 χρόνια μετά τη σύνοδο της Φλωρεντίας, το 1453 άρχισε η μαύρη περίοδος της τουρκοκρατίας.

Η πρώτη ενέργεια του Μωάμεθ του Πορθητή, ώστε να εκδηλώσει την ευγνωμοσύνη του στους ανθενωτικούς, ήτο η ενθρόνηση επάνω σε χρυσό άρμα του πρώτου πατριάρχη κωνσταντινούπολης μετά την άλωση γεώργιου γεννάδιου ή σχολάριου. Ο μέγας αυτός πατριώτης ήτο φανατικός ανθενωτικός, μαθητής του "στύλου της ορθοδοξίας". Από τότε η εκκλησία απέκτησε μοναδικά προνόμια, για το λόγο αυτό και σήμερα η εκκλησία έχει τόση μεγάλη περιουσία.
Έναντι των προαναφερθέντων που έχουν κατά καιρούς συζητηθεί σε τηλεοπτικές εκπομπές, είδα ιδίοις όμασι και άκουσα υποτιθέμενους "ειδικούς" σύγχρονους [ανθενωτικούς], να λένε περίπου τα εξής:
Η αυτοκρατορία ήτο υπό διάλυση, οι δυτικοί εις ουδεμίαν περίπτωση θα πρόσφεραν βοήθεια, ήμαστε καταδικασμένοι να χάσομε από τους τούρκους, κ.λπ.
'Ολα αυτά είναι παραμύθια, διότι και σήμερα, το μίσος των υποτιθέμενων ορθοδόξων φάνηκε όταν ήρθε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄ στην Αθήνα καλεσμένος από τον Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. Δεν άφησαν άρρωστο άνθρωπο, ετοιμοθάνατο αφού έπασχε από βαριάς μορφής πάρκινσον, ούτε σε δίσκο να προσκυνήσει χώμα ελληνικό, όπως έκανε σε όλες τις χώρες που επισκέφτηκε, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Συγχαρητήρια Άγιοι Πατέρες, ευτυχώς ο Χριστόδουλος φάνηκε αξιοπρεπής και τον υποδέχτηκε. Εγώ πάντως, εμπνεύστηκα από μαθήματα "αγάπης", βλέποντας τους παραληρούντες "χριστιανούς" που ούρλιαζαν, επειδή μόλυνε τα αγιασμένα από το "καύχημα των ορθοδόξων" ελληνικά χώματα, ο "σατανάς" από τη Ρώμη.

Οι υποτιθέμενοι "ιστορικοί" που υποστηρίζουν ότι η άλωση της Κωνσταντινούπολης ήτο αδύνατον να αποτραπεί, έχουν πλήρη μεσάνυκτα από ιστορία διότι:
1. Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους σταυροφόρους το 1204, δημιουργήθηκαν 4 κράτη που ήκμασαν και ήσαν ενωμένα πριν από την άλωση από τους τούρκους. Του Μυστρά, της Ηπείρου, της Νίκαιας, της Τραπεζούντας.
2. Από τους σημερινούς τούρκους, οι περισσότεροι ήσαν χριστιανοί που εξισλαμίσθηκαν. Τι έγιναν οι κάτοικοι της Καπαδοκίας, της Φρυγίας....? Είναι οι σημερινοί τούρκοι.
3. ΟΥΔΕΙΣ χριστιανός εκτός από τους ορθοδόξους [δεν] υποτάχθηκε ποτέ στους τούρκους, αλλά πολέμησαν ΕΝΩΜΕΝΟΙ τους τούρκους:
α. Στη ναυμαχία της Ναυπάκτου που έγινε στα ελληνικά νησιά Εχινάδες, οι τούρκοι έχασαν όλα τα καράβια των που βούλιαξαν ή αιχμαλωτίσθηκαν. 'Εναντι της πανωλεθρίας από τη ναυμαχία της Ναυπάκτου, οι ζημιές των τούρκων από τη ναυμαχία του Ναυαρίνου, ήσαν απλά μικροζημιές. Και όμως, μετά τη ναυμαχία του Ναυαρίνου η Ελλάδα ελευθερώθηκε αφού μας βοήθησαν Άγγλοι, Γάλλοι, Ρώσσοι, μετά τη ναυμαχία της Ναυπάκτου ουδείς μας βοήθησε.
3. Αφού οι τούρκοι κατέκτησαν ΜΟΝΟ τους ορθόδοξους λαούς, οι ΕΝΩΜΕΝΟΙ ευρωπαίοι τους σταμάτησαν μετά την πολιορκία της Βιέννης. Οι Καθολικοί Χριστιανοί ουδέποτε υποδουλώθηκαν στους τούρκους. Σημειωτέον ότι τότε δεν είχε διασπασθεί ακόμη η καθολική εκκλησία από τους προτεστάντες.
Υ. Γ. Όλοι οι εκκλησιατικοί ηγέτες που παραποίησαν την ιστορία ανακηρύσσοντας τους προδότες αγίους, ανακηρύσσοντας τους ήρωες προδότες, ουεμία σχέση έχουν με τους αληθινούς κληρικούς που αναδείχτηκαν ήρωες, πρωτεργάτες στους αγώνες των Ελλήνων για λευτεριά, εθνική κυριρχία. Ο Παπαφλέσας, ο Αθανάσιος Διάκος, ο Επίσκοπος Σαλώνων Ησαϊας, ο πρωτεργάτης του μακεδονικού αγώνα Γερμανός Καραβαγγέλης, ο Μακάριος, ο Πατριάρχης Αθηναγόρας που αγωνίστηκε για την ένωση των εκκλησιών..., ουδεμία σχέση έχουν με τους ανόητους που μετέτρεψαν την Ορθοδοξία σε ειδωλολατρεία. Η Ελλάδα ελευθερώθηκε γιατί οι Έλληνες παρέμειναν ενωμένοι υπό τη σκέπη της Ορθοδοξίας, του σπουδαιότερου ιδανικού που πρέπει και πάλι να μας ενώσει, ώστε να αντιμετωπίσομε τον κίνδυνο από τη 2η [μετά το 1453] άλωση που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως ακριβώς προανήγγειλε ο Οζάλ, όπως ακριβώς υλοποιεί ο Ερτογάν.


Δημήτρης Γρυσμπολάκης
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.