Η ζωή μιας σαλάτας μέχρι να φτάσει στο πιάτο μας (Timelapse Video)Δείτε σε 1' λεπτό πως μεγαλώνει ένα μαρούλι από την ημέρα που φυτεύεται ως τη στιγμή που είναι έτοιμο για συγκομιδή. Εκπληκτικό βίντεο από τη Σύρο

Η 'χλωρίδα' της γης. Η ήρεμη δύναμη, η μόνη μορφή ζωής που δεν κάνει αντιληπτά τα σημάδια της. Τουλάχιστον όχι άμεσα... όχι μέσω της κίνησης. Πώς είναι να μεγαλώνει μια σαλάτα ή για να ακριβολογούμε ένα μαρούλι; Μια ομάδα ανθρώπων από τη Σύρο, εισέβαλαν σε μονάδα υδροπονίας του νησιού και κατέγραψαν επί δύο και πλέον μήνες το... μεγάλωμα ενός μαρουλιού.

Το timelapse video είναι εντυπωσιακό και σε λίγα λεπτά παρουσιάζει στην κυριολεξία αυτό που αποκαλούμε "θαύμα της ζωής". Δείτε το:Τι είναι η υδροπονία;

Πρόκειται για την παραγωγή κατά την οποία τα φυτά μεγαλώνουν στο νερό αντί για το χώμα. Με αυτό τον τρόπο η ρίζα του φυτού απορροφά όσο νερό θέλει, ενώ το υπόλοιπο ανακυκλώνεται και χρησιμοποιείται ξανά, με αποτέλεσμα στην υδροπονία να ξοδεύεται 40-60% λιγότερο νερό από ό,τι στις συμβατικές καλλιέργειες.

Για την καταγραφή του βίντεο χρειάστηκαν δύο φωτογραφικές μηχανές σε σταθερά σημεία για διάρκεια 65 ημερών, περισσότερες από 7000 φωτογραφίες και 1 εβδομάδα ξεκαθάρισμα και μοντάζ. 


από CYCLADES24
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.