Μεγάλο deal της Creta Farms με την ΕΤΕπ - Η πρώτη ελληνική εταιρεία στο πακέτο Γιούνκερ

Μεγάλο deal της Creta Farms με την ΕΤΕπ - Η πρώτη ελληνική εταιρεία στο πακέτο Γιούνκερ


Συμφωνία για δάνειο ύψους 15 εκατ. ευρώ με την Eυρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) υπέγραψε σήμερα η Creta Farms, και επισήμως γίνεται η πρώτη ελληνική εταιρεία που επωφελείται από το λεγόμενο αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ.
Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι η Creta Farms θα χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να αναπτύξει νέα προϊόντα και πως η εν λόγω επένδυση θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, τόσο εγχώρια, όσο και στο εξωτερικό, συμβάλλοντας στη δημιουργία πάνω από 100 νέων θέσεων εργασίας «ποιότητας» στην Ελλάδα.
Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Γιούρκι Κατάινεν, αρμόδιος για θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων, εξέφρασε την ελπίδα πολλές ακόμη ελληνικές εταιρείες στον τομέα των τροφίμων και στον τουρισμό να επωφεληθούν σύντομα από το πακέτο επενδύσεων και προέτρεψε τις εταιρείες στην Ελλάδα να χρησιμοποιήσουν την τεχνογνωσία της ΕΤΕπ, η οποία έχει δημιουργήσει μία διευρυμένη ομάδα στη χώρα.
Με αφορμή την υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης:
«Σήμερα εγκαινιάζεται και επίσημα το Juncker plan από το οποίο φιλοδοξούμε ότι θα υπάρξουν τεράστια οφέλη. Η σημερινή υπογραφή γίνεται σε μια συγκυρία η οποία προέκυψε μετά από ένα θετικό βήμα που έγινε στο χθεσινό Eurogroup που σηματοδοτεί αυτό για το οποίο εργαζόμαστε, να μπούμε σε μια περίοδο ισχυρής διατηρήσιμης ανάπτυξης με θετικά πρόσημο για την ελληνική  οικονομία» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.
«Σε αυτή την προσπάθεια η ΕΤΕπ αποτελεί στρατηγικό εταίρο», σημείωσε ο υπουργός και ανέφερε πως «τα 42 υποψήφια έργα για ένταξη στο πακέτο Juncker, θέλουμε να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος». From Newpost
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.