Το Blog Πιτσιρίκος σταματάει την λειτουργία του. Άλλο ένα ποντίκι, εγκαταλείπει το καράβι.Ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα blogs της Ελλάδας σήμανε τέλος εποχής.
Ο γνωστός Πιτσιρίκος ενημέρωσε τους αναγνώστες του, ότι σταματάει να γράφει γιατί κουράστηκε.
Ότι δεν βλέπει νόημα να γράφει τα ίδια και τα ίδια χωρίς οι Έλληνες να αντιδρούν.
Ότι ζει πλέον στο εξωτερικό και τα θέματα της Ελλάδας τον αγγίζουν όλο και λιγότερο.
Ότι είναι σαν να μην συμβαίνει τίποτα στην Ελλάδα 
Και κλείνει λέγοντας ότι αν οι Έλληνες αποφασίσουν να ενωθούν θα επιστρέψει.
Δεν θα χρειαστούμε την βοήθεια σου Πιτσιρίκο, βοήθεια από ανθρώπους που απολαμβάνουν την "επιτυχία" τους στο εξωτερικό και τα θέματα της Ελλάδας όλο ένα και λιγότερο τους αγγίζουν δεν τους χρειαζόμαστε.
Εδώ υπάρχουν Έλληνες που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο εξωτερικό, ακόμα και ξένοι που δεν είναι καν Έλληνες και πονάνε και οργίζονται για την σημερινή κατάσταση και εσύ ένας υποτίθεται σοβαρός και υπεύθυνος Έλληνας που τόσα χρόνια μας λέρωνες τα μάτια με τα υποτιθέμενα αληθινά ιδανικά σου, τώρα που είδες τα σκούρα και φυσικά βρήκες τον τρόπο, φεύγεις από την Ελλάδα, σαν τα ποντίκια που εγκαταλείπουν το καράβι που βυθίζεται.
Η επιστολή σου είναι το λιγότερο χυδαία και προσβλητική, για όλους όσους τόσα χρόνια σε ακολούθησαν και σε υποστήριξαν.
Χυδαία μέχρι το κόκκαλο γιατί τώρα είναι τα δύσκολα αγαπητέ μου, δεν ήταν πριν έντεκα χρόνια που άρχισες να γράφεις.
Τώρα οι Έλληνες θέλουν υποστήριξη και βοήθεια, τώρα που εσύ τους λες με λίγα λόγια ότι είναι ανίκανοι και κουραστικοί, επειδή δεν έκαναν τι; Επειδή δεν άκουσαν την σοφία σου; Επειδή δεν σε αποδέχτηκαν ως σωτήρα τους; Επειδή το να έχεις blog έστω και ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα το θεωρείς ως επανάσταση την ώρα που κανείς άλλος δεν το βλέπει έτσι;
Μήπως λέω μήπως το όλο έχει να κάνει με την φιλοκυβερνητική σου στάση και τώρα που βλέπεις ότι οι ντομάτες και τα αυγά έχουν αρχίσει να κοιτάνε προς εσένα και τις απόψεις σου, έτοιμες να σε σημαδέψουν, αποφάσισες να το παίξεις και εσύ Ευρωπαίος πολίτης και κάτοικος του κόσμου μήπως και εκεί που είσαι δεν θα σε φτάσουν τα σκάγια;
Ευτυχώς αυτή η χώρα είναι συνηθισμένη από τους προδότες της, και εσύ αυτή την στιγμή έγινες προδότης της χώρας σου. 
Το ευτύχημα είναι πως είσαι πολύ μικρός για να κάνεις ζημιά, είσαι πραγματικά Πιτσιρίκος και στα λόγια αλλά και στην μικρόψυχη στάση σου.
Όταν οι Έλληνες αποφασίσουν να ενωθούν  να είσαι σίγουρος ότι και εσένα με κατεβασμένα τα βρακιά θα σε περιμένουν, όπως και τους άλλους "σωτήρες" μας. Μην έρθεις ξανά.
Έχουμε πήξει στα ρεμάλια και τα κωλόπαιδα και δυστυχώς όλα αυτά κατέχουν θέσεις αυτή την στιγμή.
Εσύ είχες την θέση σου στο διαδίκτυο, όχι δεν είσαι ο  θεός του ίντερνετ, ένας μαλάκας με περικεφαλαία είσαι όπως όλοι αυτοί οι "απογοητευμένοι" από το σύστημα που τους ανέβασε.
Εκμεταλλεύτηκες μια συγκυρία και έγινες γνωστός, υποστήριξες μια πολιτική προδοτική και άθλια και τώρα που σε κατάλαβαν απογοητεύτηκες από τους Έλληνες.
Πάρε φόρα λοιπόν και κλάσε μου μια μάντρα με αρχίδια σε παρακαλώ γιατί δεν αντέχω άλλο τους προδότες. 
Μείνε εκεί που είσαι κύριε ανώνυμε και κάτσε να διδάσκεις Γαλλικά τα παιδάκια.
Και όλα αυτά στα γράφω με πίκρα, όχι γιατί σε εκτιμούσα και απογοητεύτηκα από την στάση σου, αλλά γιατί τώρα που οι Έλληνες χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε μια εθνική τόνωση, μια υποστήριξη, να πιστέψουν ότι αξίζουν (γιατί αξίζουν πραγματικά!)  εσύ αποφάσισες να τους πεις ότι σε κούρασαν και τους βαρέθηκες.
Σιγά τα αίματα ψωνάρα του κερατά, σιγά, 
Και κάτι ακόμα πριν κλείσω.
Η ψωροκώσταινα έχει πεθάνει προ πολλού, την σκότωσαν τα μνημόνια και όσοι τόσα χρόνια την εκμεταλλεύτηκαν επενδύοντας την καριέρα τους πάνω της, όπως εσύ. 
Αν κάτι θα αλλάξει στα επόμενα χρόνια, είναι αυτό, ότι η επόμενη μέρα για την Ελλάδα, δεν θα είναι όπως αυτές που σε έφτιαξαν, η επόμενη μέρα για την Ελλάδα θα θυμίζει τις ένδοξες σελίδες του παρελθόντος. Δεν γίνεται αλλιώς, δεν υπάρχει η πολυτέλεια για κάτι άλλο.
Η Ελλάδα ή θα λάμψει ή θα σβήσει από τον χάρτη. Εγώ ξέρω πως θα λάμψει ξανά και σε μια πραγματικά περήφανη Ελλάδα, με πραγματικά περήφανους και ελεύθερους στο πνεύμα και την ψυχή Έλληνες, κανένας Πιτσιρίκος δεν χωράει και καμία μικροπρέπεια.
Στο καλό λοιπόν και σε ευχαριστούμε που μας άδειασες την γωνιά.


Γιάννης Ζωγραφάκης (Εγώ δεν είμαι Πιτσιρίκος να γράφω ανώνυμα) 


Υ.Γ (Συγνώμη για την έντονη φρασεολογία μου αλλά η χυδαιότητα του ευγενικού λόγου, είναι πολύ χειρότερη και σε ουσία αλλά και σε περιεχόμενο από μερικές βρισιές και ο Πιτσιρίκος με αυτή την επιστολή, αφόρισε και την Ελλάδα και τους Έλληνες αλλά και τον εαυτό του τον ίδιο. Φτάνουν ποια οι προδότες)

Παρακάτω διαβάστε την αποχαιρετιστήρια επιστολή του Πιτσιρίκου 

Τέλος
Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, μετά από πολλή σκέψη, αποφάσισα να σταματήσω.
Γράφω 11 χρόνια στο μπλογκ και κουράστηκα.
Αν η κατάσταση στην Ελλάδα ήταν διαφορετική, θα συνέχιζα.
Δεν βλέπω πια το νόημα να γράφω τα ίδια και τα ίδια πράγματα, και οι Έλληνες να μην αντιδρούν.
Άλλωστε, δεν ζω πια στην Ελλάδα και μπορώ να πω πως -κάθε μέρα που περνάει- τα θέματα της Ελλάδας με αγγίζουν όλο και λιγότερο.
Είναι σαν να μην συμβαίνει τίποτα στην Ελλάδα. Τουλάχιστον, έτσι το βλέπω εγώ από εδώ.
Κάνω μαθήματα γαλλικών σε παιδιά και είναι αρκετά ενδιαφέρον. Επίσης, είναι ξεκούραστο και ευχάριστο.
Σκέψη για μόνιμη επιστροφή στην Ελλάδα δεν υπάρχει.
Αν οι Έλληνες αποφασίσουν να ενωθούν για να πάρουμε πίσω τη χώρα μας, θα επιστρέψω.
Καλή συνέχεια
Σας ευχαριστώ πολύ για όλα
Την αγάπη μου
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.