Σαν να μην πέρασε μια μέρα....

Τι να πούμε τι;... τι να τραγουδήσουμε που λέει κι ένα τραγούδι! Αυτά που λέγαμε πριν δυο χρόνια και πλέον, (το παρόν γράφτηκε και δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2011) και πιθανόν να θεωρηθήκαμε γραφικοί ή ότι άλλο, τώρα είναι ορατά και με γυμνό οφθαλμό πλέον για τον καθένα. Δίπλα, απέναντι, ο φίλος, ο γνωστός , αν όχι ακόμη εμείς, έχει μείνει χωρίς δουλειά, έχει χάσει το σπίτι του κλπ., κλπ. Οι δρόμοι πλέον, οι άλλοτε εμπορικοί , νεκρό τοπίο… αν περπατήσεις νύχτα φοβάσαι και τρέμεις από την ερημιά και τη σκοτεινιά! Επιχειρήσεις έκλεισαν και πόσες θα κλείσουν στη συνέχεια… γεγονός που σημαίνει ότι όλος αυτός ο κόσμος που είχε μία δουλειά, πλέον δεν έχει! ΄Η κι αν έχει, το εισόδημά του μειώθηκε στο ήμισυ ή έχει να πληρωθεί μήνες! Πολλές παραλλαγές πάνω στο ίδιο θέμα, που θέρισε άμεσα τον Ιδιωτικό Τομέα, ο οποίος στην ουσία δεν ευθύνεται για το χρέος!
Και ας μου πει κάποιος όλα αυτά τα χρήματα από τον Ιδ. Τομέα που ‘’εξοικονομήθηκαν’’ με μειώσεις μισθών ή απολύσεις, πήγαν στο χρέος; ΄Η μήπως η εξοικονόμηση αυτή οδήγησε σε προσλήψεις; Φυσικά και τίποτα από τα δύο δεν συνέβη και ούτε πρόκειται να συμβεί! ΄Οσο για την ανταγωνιστικότητα που διαλαλούν , είναι μόνο για να χαϊδεύουν τα αφτιά τους! Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο αποδεκατισμός μισθών και οι απολύσεις, μείωσαν αισθητά τα έσοδα των Ταμείων και αν όχι βραχυπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα θα έχει σα συνέπεια να σβήσουν από το χάρτη παίρνοντας μαζί τους χρήματα πολιτών που δούλεψαν μια ζωή και που δεν τους ρώτησε κανείς αν θέλουν να δίνουν εισφορές, τους τις έπαιρναν με το έτσι θέλω! ΄Όπως και τώρα με το έτσι θέλω γίνονται όλα!
Αλλά βέβαια με θέματα που θα είχε νόημα μια δημοσκόπηση δεν ασχολείται κανείς, μας τρελαίνουν μόνο με τις δημοσκοπήσεις περί ποσοστών των κομμάτων και των Αρχηγών τους!
Αυτός ο ευτελισμός της ανθρώπινης υπόστασης δεν ξεπερνιέται με τίποτα… το να συζητούν ανά μήνα ή τρίμηνο, τι θα πάρουν από τους πολίτες κι απ’ την άλλη να λένε ‘’έρχεται δύσκολη χρονιά, θα παλέψουμε όλοι μαζί’’… ναι εσύ από τις βίλλες, τα κότερα και τα εκατομμύρια στις Τράπεζες κι οι υπόλοιποι από την ελεημοσύνη σου των 500 Ε που πρέπει να σου λένε κι ευχαριστώ που έσωσες τη Χώρα!
Και ερωτώ Κύριοι της Εξουσίας , αλλά κι εσάς της Αγοράς : ποιος και από πού θα σας πληρώνει φόρους και μάλιστα τους έξτρα που επινοήσατε… ποιος θα καταναλώνει τα προϊόντα σας ή θα κάνει χρήση των παρεχομένων υπηρεσιών σας; Εκτός κι αν αποφασίσατε να μείνετε εισοδηματίες μόνο και δε σας αφορά μια νεκρή Πολιτεία γύρω !...
Καταντήσατε τον πολίτη να νιώθει ότι βρίσκεται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και περιμένει να ανοίξει η πόρτα και να τον πάρουν για εκτέλεση! Αυτή η ψυχολογία επικρατεί γύρω… συνεχίστε το θεάρεστο έργο σας λοιπόν!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.

Ψυχανεμίσματα... από την εφημ. ''Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ'' Ιαν. 2011
http://www.fonipeiraioton.gr/category/apopseis/
Share on Google Plus

0 comments:

Για τον σκοπό της ύπαρξής μας ενημερωθείτε στην ομάδα μας, «ΜΕΣΑ - Μαζί Ενάντια Στην Αδικία», στο facebook

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.