Μέσα στο ΜΕΣΑ

Φούσκωσε το μυαλό σου οι χιλιάδες λέξεις, που ποτέ δεν ξεστόμισες. Με εκατοντάδες εικόνες που κατά παραγγελία είδες.Με χιλιάδες συναισθήματα που τα έζησες, δίχως όμως να τα επεξεργαστείς. Με τις εντυπώσεις, την αντίληψη και την πίεση του  κάθε διδασκάλου. Και μεγάλωσες μέσα στα πρέπει των άλλων και το προσωπικό σου έχω.Στο θέλω να γίνω κάτι.Δηλαδή να φαίνομαι. Γιατί ποτέ σου δεν κατάλαβες πως <<Είσαι>> ορατός, και έτσι τους βόλεψες. Η Ελλάδα όλοι το ξέρουμε πως γέννησε την Δημοκρατία. Αυτό που ίσως τώρα καταλαβαίνουμε είναι πως την μοίρασε και την μοιράζει ακόμα χάνοντας κάθε επίπεδο πολιτισμού, παιδείας κι επιστημών, για να μείνει πίσω στους αιώνες που θα ακολουθήσουν…
Αν και στο παρελθόν δώσαμε πολλούς αγώνες, περάσαμε δικτατορίες, η πάλη εναντίον του δεν σταμάτησε.Γιατί ποτέ δεν έπαψε ο φασισμός. Κρυβόταν πάντα στα σκοτεινά πίσω από την σκιά του, περιμένοντας την ευκαιρία. Και όπως πάντα, την βρήκε. Από τότε έχει ξεχυθεί στις πόλεις και τα χωριά, τις γειτονιές και τα κούφια σαρκία, σφυρίζοντας αλαζονεία, αλλάζοντας μάσκες, προβάλλοντας λύσεις, παρουσιάζοντας διαφορετικούς ιδεολογικούς μανδύες. Ξεκάθαρα όμως ο σκοπός του είναι να εξουσιάσει με βία, να φιμώσει, να εξαφανίσει κάθε προοδευτική φωνή και κάθε λογική σκέψη.
Και να λοιπόν που είμαστε πάλι εδώ, με το ίδιο αιώνιο χρέος απέναντι στις γενεές, απέναντι στον ίδιο τον εαυτό μας και στην δόλια μας πατρίδα. Αλλά ο δρόμος προς την πορεία και την εξέλιξη δεν θα γίνει δικός του! Είναι προσωπική ευθύνη και φόρος τιμής του καθένα μας.
Ας ενωθούμε επιτέλους
να τον ποδοπατήσουμε!
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.