Εγκρίθηκε το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο από την βουλή των Ελλήνων. Η ταφόπλακα για την Ελλάδα.

Με 153 ψήφους υπέρ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ υπερψηφίστηκε το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο σήμερα πριν λίγη ώρα, έναντι 143 ψήφων κατά και 4 απόντων, της Ντόρας Μπακογιάννη από την ΝΔ, της Φώφης Γεννηματά από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, του Κώστα Βλάση από την ΝΔ και του Νίκου Μίχου από την Χρυσή Αυγή.
Η Κα Μπακογιάννη αποχώρησε από την βουλή λόγο αδιαθεσίας ενώ οι υπόλοιποι γνωστοποίησαν την ψήφο τους μέσο του προεδρεύοντα της βουλής του Δημήτρη Κρεμαστινού.
Για τις επιμέρους λεπτομέρειες της ψηφοφορίας αλλά και συγκεκριμένων άρθρων δείτε εδώ
Σε μερικές ώρες θα συγκληθεί έκτακτο Eurogroup στο οποίο θα συζητηθούν τα ανοικτά ζητήματα της αξιολόγησης αλλά και της ελάφρυνσης του χρέους.
Για να μην μακρηγορώ, σήμερα μπήκε η ταφόπλακα της Ελλάδας πάνω από τον ανοικτό της τάφο και τώρα το μόνο που μένει να γίνει είναι να μπει μέσα η σωρός των Ελλήνων.
Η αποχώρηση της Ντόρας Μπακογιάννη λόγο αδιαθεσίας από την βουλή, πριν την ψηφοφορία, ενδεχομένως να έχει μεγάλη σημασία, μεγαλύτερη από όση γίνεται κατανοητή.
Για όσους πιστεύουν ότι υπήρχε ή υπάρχει ή θα υπάρξει σχέδιο εξόδου από την κρίση έχω να πω ότι ποτέ δεν υπήρξε, δεν υπάρχει ούτε τώρα και δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε στο μέλλον.
Το σχέδιο ήταν η κρίση.
Άκουσα στην δευτερολογία του τον Κο Κατρούγκαλο  να κατηγορεί τον νεοφιλελευθερισμό για τα δεινά της χώρας.
Φαίνεται δεν έχει καταλάβει ότι πλέον είναι στην κυβέρνηση και νομίζει ότι η ίδια καραμέλα που είχε και προεκλογικά συνεχίζει να έχει γλύκα.
Προφανώς δεν θέλει να καταλάβει, ότι η πολιτική που ακολουθεί αυτή την στιγμή, είναι η πολιτική του νεοφιλελευθερισμού εφόσον την πολιτική στην Ελλάδα αυτή την στιγμή την χαράσσουν Γερμανικές εντολές και μάλιστα άκαμπτες, οι οποίες κοιτάνε μόνο τους αριθμούς και καθόλου τους ανθρώπους.
Αυτά που ζητάνε οι εταίροι μας στην Ευρώπη και αυτά που υιοθετεί η Ελληνική κυβέρνηση, είναι σαν να ζητάς να χτιστούς ενυδρεία και πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων στην έρημο, την στιγμή που δεν υπάρχει γύρο στάλα νερό.
Η Ελλάδα είναι υπό κατοχή και ας μην τρέφουμε ψεύτικες ελπίδες κυρίες και κύριοι, ο τροχός έχει σκαλώσει και δεν γυρίζει πλέον.
Υπάρχει φυσικά και ένα σενάριο που ελάχιστα ακούγεται και που θέλει οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να μην δεχτούν τις αλλαγές της κυβέρνησης και στο τέλος να χρεοκοπήσουμε ή να φύγουμε από το Ευρώ όμως το θεωρώ μάλλον απίθανο την ώρα που τώρα μπορούν να πιέσουν όσο θέλουν πλέον.
Η μόνη ελπίδα είναι η συλλογική άρνηση όλων των πολιτών σε αυτά τα νέα μέτρα, όχι από ανάγκη αλλά από συνειδητή επιλογή. Άρνηση με κάθε τρόπο, δηλαδή επανάσταση.
Τελειώνοντας θέλω να πω ένα πράγμα που το έχω γράψει και παλαιότερα, ο Ελληνισμός δεν πεθαίνει, πεθαίνουν όμως οι Έλληνες. Αυτό να το θυμάστε.
Γιάννης Ζωγραφάκης

    Share on Google Plus

    0 comments:

    ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.