Η προδοσία του νέου υπέρ - ταμείου αποκρατικοποιήσεων (Ελληνική εταιρία συμμετοχών και περιουσίας Α.Ε.)Τον Ιούνιο του σωτήριου έτους 1878, η Κύπρος δόθηκε από την Υψηλή πύλη στους Βρετανούς ως εκμίσθωση για την βοήθεια που θα έδιναν οι Άγγλοι στους Τούρκους, σε περίπτωση Ρώσικης εισβολής.
Το νησί παρέμεινε στα χέρια του σουλτάνου ως το 1914 όπου και προσαρτήθηκε οριστικά στην Βρετανική αυτοκρατορία.
Γιατί αναφέρω αυτό το ιστορικό γεγονός; Γιατί υπάρχει μια απόλυτη σχέση και συνάφεια με το σήμερα της Ελλάδας.
Η μεγάλη, μέγιστη διαφορά είναι πως η Κύπρος παραδόθηκε στους Βρετανούς από τους Τούρκους κατακτητές ενώ η Ελλάδα δεν παραδόθηκε απλώς, προδόθηκε από τους Έλληνες κυβερνήτες της.
Πάμε λοιπόν στο σήμερα και στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων με όνομα "Ελληνική εταιρία συμμετοχών και περιουσίας Α.Ε." το οποίο υποθηκεύει την δημόσια περιουσία της Ελλάδας, κινητή και ακίνητη, για 99 χρόνια.
Ο λόγος της ύπαρξης του ταμείου δεν είναι καθόλου σαφής και δεν υπάρχει καμία σοβαρή κυβερνητική εξήγηση γιατί έπρεπε α γίνει αυτό.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε αόριστα στην βουλή, ότι πρόκειται για διεθνή πρακτική.
Μάλιστα και ο βιασμός είναι μια διεθνής πρακτική αλλά δεν βλέπω κανέναν να την υιοθετεί επίσημα τουλάχιστον.
Την υποθήκευση της χώρας για 99 χρόνια προβλέπει ο ιδρυτικός νόμος του ταμείου στο οποίο από τα 5 μέλη που θα αποφασίζουν τα τρία θα είναι από την Ελληνική πλευρά και τα δύο από την πλευρά των δανειστών οι οποίοι δανειστές θα έχουν το δικαίωμα της εκλογής και του προέδρου της επιτροπής.
Τα έσοδα του ταμείου θα πηγαίνουν κατά 50% στους δανειστές και το άλλο 50% σε επενδύσεις οι οποίες όμως θα αφορούν την δημιουργία υπεραξίας στα περιουσιακά στοιχεία που θα υπάγονται στις άλλες τέσσερις θυγατρικές του ταμείου.
Με άλλα λόγια τα μισά λεφτά θα πηγαίνουν στις τσέπες των δανειστών  και τα άλλα μισά θα διατίθενται για να αυγατίζουν την αξία της περιουσίας που θα διαχειρίζονται οι δανειστές, δηλαδή και το 100% των εσόδων θα πηγαίνουν στους δανειστές.
Ένα άλλο πολύ σημαντικό ερώτημα είναι γιατί θα πρέπει το ταμείο αυτό να υποθηκεύσει την δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, εφόσον σύμφωνα με τις προβλέψεις των δανειστών, το χρέος της Ελλάδας των 210 δις € θα αποπληρωθεί σε 64,5 χρόνια από σήμερα. Φυσικά αυτή η πρόβλεψη όλοι ξέρουν ότι δεν είναι πραγματοποιήσιμη, αλλά γιατί το ταμείο θα πρέπει να κρατάει την δημόσια περιουσία για άλλα 35,5 χρόνια μετά την αποπληρωμή του χρέους; 
Δεν υπάρχει λογική απάντηση σε τίποτα από όλα αυτά, τουλάχιστον απάντηση που να ευνοεί τον Ελληνικό λαό.
Σύμφωνα με τον νόμο 3986 του 2011 περί δικαιώματος επιφανείας, η παραχώρηση δικαιώματος επιφανείας σε δημόσια περιουσία παραχωρείτε για 50 έτη και μπορεί να παραταθεί. με συμβολαιογραφική πράξη. 
Επίσης σε δημόσιο έδαφος αν έχει ανεγερθεί κτίσμα μπορεί να συσταθεί κυριότητα οριζόντιας ιδιοκτησίας.
Σε μια λοιπό υποθηκευμένη δημόσια περιουσία, ο κάθε ιδιώτης δανειστής μπορεί να κτίσει ότι θέλει, όπως θέλει και να έχει δικαιώματα στο κτίσμα του και έχει την ελευθερία να το κάνει αυτό για 50 χρόνια.
Ναι οι παραλίες ανήκουν στον λαό όπως και η θάλασσα αλλά αν το λιμάνι το έχει κτίσει ο δανειστής ο Έλληνας θα πάρει το τρίτο το μακρύτερο εφόσον το έδαφος στο οποίο βρίσκεται το κτίσμα θα είναι δικό του, αλλά δεν θα έχει πρόσβαση εφόσον ο δανειστής θα έχει το δικαίωμα της οριζόντιας ιδιοκτησίας. Άρα το έδαφος ανήκει πλέον στον δανειστή.
Ο Υπ.Οικ. είπε ότι επιλέχθηκε αυτή η "λύση" γιατί έτσι θα υπάρχει λιγότερη πίεση από τους δανειστές για επιτάχυνση και ξεπουλήματα δημόσιας περιουσίας.
Φυσικά από την στιγμή που τους παραχωρείς όλη την δημόσια περιουσία γιατί να σε πιέσουν να τους την δώσεις.
Ο στόχος του ταμείου είναι να μαζέψει έσοδα 50 δις € ενώ η δημόσια περιουσία αποτιμάται αυτή την στιγμή με την κάθετη μείωση των τιμών των αξιών και υπεραξιών σε 20 με 22 δις € 
Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την λογική επιλέχθηκαν τα 99 χρόνια για να υπάρξει αναπτυξιακή πορεία με στόχο οι τιμές να ανέβουν και να φτάσουν τον στόχο τους.
Το θέμα είναι ότι οι τιμές εφόσον όλα έχουν δοθεί, δωρεά στους δανειστές, θα ανέβουν, να είστε σίγουροι για αυτό αλλά την άνοδο θα την επωφεληθούν οι ίδιοι και όχι εμείς διότι εμείς ακόμα και το ξεροχώραφο που έχουμε θα πρέπει σε λίγο να το δώσουμε γιατί δεν θα μας παίρνει να το κρατήσουμε.
Ας μείνουμε στα βασικά, η Ελλάδα ξεπουλήθηκε από Έλληνες πολιτικούς.
Αυτή την στιγμή η χώρα είναι για 99 χρόνια αρχικά, στα χέρια των ξένων δανειστών.
Όλα έγιναν νομότυπα που σημαίνει ότι δεν είναι καθόλου εύκολο, έως αδύνατο να σπάσουμε αυτή την συμφωνία.
Μην σας κάνει εντύπωση, αν σε λίγο καιρό προχωρώντας από την Πατησίων  για το κέντρο της Αθήνας, δείτε μπροστά σας την Ακρόπολη και στον ναό του Παρθενώνα υπάρχει η επιγραφή LIDL διότι και η Ακρόπολη δημόσια περιουσία είναι και μάλιστα ανεκτίμητη όπως και η ελευθερία που ήδη έχουμε χάσει. 

Γιάννης Ζωγραφάκης 
  
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.