ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΕΤΕ Ο,ΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ; ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ

ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΕΤΕ Ο,ΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ? ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ. ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΥΛΗ, ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΝΑΦΩΝΟΥΝ ΤΟ ΡΗΘΕΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΚΡΑΤΗ: "ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΕΙΔΑ".
 
 http://www.sigmalive.com/application/cache/default/images/news/900x450/cosmos.jpg

Νομιζετε ότι όσοι έχετε οξύτατη όραση βλέπετε τα πάντα. Κάνετε λάθος. Το φως δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ηλεκτρομαγνητικά κύματα, όπως ακριβώς οι ακτίνες λέιζερ, οι ραδιενεργές ακτινοβολίες (α, β, γ), οι ακτίνες Χ κ.λπ. Οι ακτινοβολίες αυτές διαφέρουν, διότι οι συχνότητες (μήκος κύματος) είναι διαφορετικές. Οι συχνότητες των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, είναι άπειρες. Τα μάτια μας πόσες συχνότητες αποκωδικοποιουν? Ή απάντηση είναι: Μόλις επτά (7). Τα μάτια μας αποκωδικοποιούν μόνο επτά συχνότητες ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, όσες δηλαδή τα χρώματα της ίριδας που προκύπτουν από την ανάλυση του ηλιακού φωτός το οποίο είναι σύνθετο. Ειναι δυνατον να διατυπωθει αντιλογος, δεδομενου οτι δε βλέπουμε μόνο 7 χρώματα, αλλά άπειρα. Ή απάντηση είναι ότι τα χρώματα είναι μόνο 7 (ερυθρό, πορτοκαλί.... ιώδες). Οι συνδυασμοί των χρωμάτων που δεν απορροφούνται, αλλά αντανακλώνται, αποκωδικοποιούνται από τα μάτια μας και δημιουργούνται οι άπειρες αποχρώσεις. Στο φάσμα του ηλιακού φωτός υπάρχουν άλλες 2 αορατες ακτινοβολίες. Τις υπεριώδεις αποκωδικοποιεί το δέρμα που μαυρίζει, οι υπέρυθρες μας ζεσταίνουν. Οι ραδιενεργές ακτινοβολίες αποκωδικοποιούνται από το ανθρωπινο σώμα μόνο αν διαγνωσθεί καρκίνος κ.λπ. Έναντι των προαναφερθέντων προκύπτει το ερώτημα: Πόσες πληροφορίες αντλούνται από εμάς, ενώ είναι αδύνατον να αντληθούν από τις αισθήσεις μας (όραση, όσφρηση... κ.λπ.)? Την απάντηση γνωρίζετε, δεδομένου ότι η τηλεόραση, το τηλέφωνο, το φασματοσκόπιο... μας πληροφορούν για δεδομένα που είναι αδύνατον να συλλάβουν τα αισθητήρια όργανα. Όμως, όσο περισσότερο αποκωδικοποιείται η δομή μικρόκοσμου, του σύμπαντος, τα ερωτήματα πολλαπλασιαζονται, αντιλαμβανόμαστε ότι ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.
Ενδεικτικά: Αφού διατυπώθηκαν διάφορες θεωρίες για το ηλιακό φως, σήμερα επικρατεί η άποψη ότι το ηλιακό φως αποτελείται από π ο ζ ι τ ρ ο ν ι α ,δηλαδή ηλεκτρόνια θετικά ηλεκτρισμένα. Όμως, όλα τα ουράνια σώματα ( άστρα, πλανήτες, γαλαξίες...) είναι υλικά σώματα, με θετικά πρωτόνια, αρνητικά ηλεκτρόνια. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η αντιύλη που υπάρχει στο σύμπαν είναι ισόποση της ύλης, όπως ακριβώς για κάθε αρνητικό μαγνητικό πόλο, υπάρχει ένας θετικός (πόλος). Τίθεται το ερώτημα. Την ύλη βλέπουμε με τα μάτια μας, τα αστρονομικά τηλεσκόπια....με κάθε συσκευή προϊόν της τεχνολογίας. ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΥΛΗ?
Ένα άλλο δεδομένο που αιτιολογεί αν αναφωνησομε το ρηθέν από το Σωκράτη είναι το εξής:
Πιστεύαμε ότι τα μόρια αποτελούνται από τα άτομα, τα άτομα από πυρήνα, ηλεκτρόνια. Απεδείχθη όμως ότι και τα πρωτόνια, νετρόνια, ηλεκτρόνια είναι σύνθετα από τα κουάρκς. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι και τα κουάρκς θα αποδειχτούν σύνθετα !!! Είναι αδύνατον να μην αναφωνησω: ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ.


Δημήτρης Γρυσμπολάκης


Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.