Τα μίνι μολυβένια γλυπτά που «γράφουν» αλλιώς!
Όλοι οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν εργαλεία για να φτιάξουν τα έργα τους, όμως ο Βόσνιος γλύπτης Jasenko Đorđević (Γιασένκο Τζόρτζεβιτς) μετατρέπει τα εργαλεία σε έργα τέχνης.

Γεννημένος στην Τούζλα της Βοσνίας,  ο Đorđević χρησιμοποιεί ένα X-acto μαχαίρι και μικροσκοπικά κοπίδια για να σκαλίσει τα ιδιαίτερα λεπτομερή μολυβένια γλυπτά του. Το αποτέλεσμα μοιάζει με κάτι που είναι φτιαγμένο από πέτρα ή απανθρακωμένο ξύλο.

Βεβαίως ο Jasenko Đorđević (Γιασένκο Τζόρτζεβιτς) είναι ενας από τους πολλούς τεχνίτες των μολυβιών που εχουν ασχοληθεί με αυτό το είδος μικρογλυπτικής.

Ένας άλλος αετωμάτης γλύπτης είναι ο  Recep Alçamlı,  ένας τελειόφοιτος φοιτητής της Χημικής μηχανικής από την Τουρκία που στον ελεύθερό του χρόνο παίρνει τα εργαλεία του και κάθεται να σχηματίσει μικροσκοπικά και με εντυπωσιακή λεπτομέρεια γλυπτά στη μύτη των μολυβιών.

Και βέβαια να μην ξεχνάμε τον Dalton Ghetti, τον πρωτομάστορα μολυβογλύπτη που από μικρός έδειξε μια κλίση στη χρήση εργαλείων και μια μεγάλη αγάπη για τα μικρά πράγματα! Ο Βραζιλιάνος αρχιτέκτονας που ζει πλέον μόνιμα στην Αμερική δηλώνει πως τα μολύβια του τα φτιάχνει κυρίως για τον εαυτό του και χρησιμοποιεί τις ώρες της μικρογλυπτικής για να αυτοσυγκεντρώνεται και να χαλαρώνει.

Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.