Όλη μέρα Οδύσσεια στο Εθνικό Αρχαιολογικό ΜουσείοΟλοήμερη δημόσια θεατρική ανάγνωση  της «Οδύσσειας» του Ομήρου, στο Εθνικό Αρχαιολογικό  Μουσείο θα γίνει την Τετάρτη 18 Μαίου , Διεθνής Ημέρα των Μουσείων.

Φέτος το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο,  γιορτάζει τα  150 χρόνια  από την έναρξη της λειτουργίας του και επιλέχθηκε από το Ελληνικό Τμήμα του ICOM ως το τιμώμενο Μουσείο.
Οι επετειακές εκδηλώσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 16 Μαΐου έως την Κυριακή 22 Μαΐου.
Η απαγγελία των 24 ραψωδιών της «Οδύσσειας» του Ομήρου,   σε μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη, με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Νίκου Χατζόπουλου, θα γίνει στη καρδιά του Μουσείου, στη μεγάλη αίθουσα του Βωμού, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι γυναίκες ηθοποιοί, που θα απαγγείλουν τις ραψωδίες με σειρά εμφάνισης, είναι οι εξής: Φένια Παπαδόδημα, Εύα Κοταμανίδου, Στεφανία Γουλιώτη, Όλια Λαζαρίδου,, Ρένη Πιττακή, Κάτια Δανδουλάκη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Άννα Μάσχα, Μαρία Σαββίδου, Ρούλα Πατεράκη, Μαρία Σκουλά, Μπέτυ Αρβανίτη, Λυδία Κονιόρδου, Αλίκη Αλεξανδράκη, Δήμητρα Χατούπη, Μάνια Παπαδημητρίου, Ελένη Κοκκίδου, Δέσποινα Κούρτη, Αθηνά Μαξίμου, Αγλαΐα Παππά, Θέμις Μπαζάκα, Πέμη Ζούνη, Παρθενόπη Μπουζούρη. Μαζί τους, θα συνεργαστούν οι άνδρες ηθοποιοί: Θανάσης Παπαγεωργίου, Χρήστος Λούλης, Γιάννος Περλέγκας, Νίκος Χατζόπουλος, Χάρης Φραγκούλης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Κώστας Βασαρδάνης, Άρης Τρουπάκης, Μιχάλης Σαράντης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Σίμος Κακάλας, Νέστορας Κοψιδάς κ.α.

πηγή: enallaktikos.gr
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.