Μάνα μου Ελλάς, έρημη μάνα


Η μεθόδευση πάνω στην οποία στηρίζεται ολόκληρο το καπιταλιστικό σύστημα. Μια μονοπωλιακή συμπαιγνία , μιας πολύ συγκεκριμένης ομάδας παικτών, που αποφασίζουν από καιρού εις καιρόν σε ποιο σημείο του πλανήτη θα «επιτεθούν», και θα το ισοπεδώσουν, για να έρθουν στη συνέχεια οι ίδιοι πάλι (ίσως φορώντας τα ρούχα αλλιώς όπως ο Μανωλιός), να στήσουν από την αρχή, πάνω απ’ τις στάχτες της καταστροφής και της φρίκης που είχαν οι ίδιοι δημιουργήσει, ένα νέο λαμπερό και ισχυρό οικοδόμημα στη θέση του κατεστραμμένου. Μόνο που τώρα το «νέο οικοδόμημα», θα το ελέγχουν οι ίδιοι και οι ίδιοι θα καρπώνονται όλο τον παραγωγικό του πλούτο.

Αφού ρήμαξαν την οικονομία της Ελλάδας με την ανοχή των ανίκανων κυβερνήσεών της, αφού ισοπέδωσαν το βιοτικό επίπεδο του πληθυσμού και αφού μετέτρεψαν τον κάθε έναν ξεχωριστά από αξιοπρεπή πολίτη, σε ανυπεράσπιστο «πληβείο», σε μια θλιβερή μαριονέτα που θα χορεύει στους ρυθμούς που αυτοί ορίζουν, ΕΡΧΟΝΤΑΙ μετά, σαν καλές νοσοκόμες να μας γιατρέψουν ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ πάνω στην «ασθένειά» μας , που οι ίδιοι είχαν προκαλέσει, αγοράζοντας ότι κινητό και ακίνητο ξεπουλιόταν από τους ντόπιους προδότες.

Κατά τα άλλα ακολουθούμε τις επιταγές του Συντάγματος.

Στο άρθρο 4 του ελληνικού Συντάγματος αναγράφεται:
Παράγρ. 1. Οι Ελληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.

Παράγρ. 2. Οι Ελληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

 Παράγρ. 5. Οι Ελληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

Ξεπούλησαν όπως είναι φανερό και το ίδιο το Σύνταγμα.

Την ίδια μέθοδο εφάρμοσαν με επιτυχία μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο στην Γερμανία, που ανοικοδομήθηκε με Αμερικάνικα δολάρια, το ίδιο δηλαδή μέσο που κατασκεύασε τα όπλα που ισοπέδωσαν την Γερμανία.

Την ίδια μέθοδο εφαρμόζουν και σήμερα εκεί που επιλέγουν να χτυπήσουν όπως επιτάσσουν τα δικά τους συμφέροντα. Όπου οι βόμβες τους ισοπεδώνουν και δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, έρχονται μετά με τα δολάριά τους να το ξαναστήσουν, φυσικά αποκτώντας τα προνόμια που προαναφέρθηκαν.

Την ίδια μέθοδο επέλεξαν να εφαρμόσουν και σε μας εδώ στην Ελλάδα. Εδώ όμως επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν «αόρατα» όπλα, για να μη ξέρουμε από πού μας έρχεται να φυλαχθούμε, μα ούτε και να βλέπουμε τι μας περιμένει και να προετοιμαστούμε. Βάλτε και τους «ψεκασμούς», και όλη την ύπνωση που έχει σκεπάσει τα κεφάλια μας, φτάσαμε να γίνουμε μια κοινωνία άκακων φαντασμάτων που περιφέρονται με «βλέμμα» απλανές, και στείρα διάθεση μέσα στη χώρα, μέσα στα σπίτια μας, στις πλατείες και στους δρόμους.

Κι όλο διαιωνίζεται αυτός ο θλιβερός ματωμένος κύκλος.
Ακόμη κι «αφυπνισμένοι», αναμασούν σαν τέλεια μηρυκαστικά τα, ίδια και τα ίδια, έτσι που οι φωνές ολοένα και λιγότερο ακούγονται, μέχρι να σβήσουν τελείως κι αυτές.

Μα εδώ δεν πρόκειται για το θρυλικό γεφύρι της Άρτας που «ολημερίς το χτίζανε το βράδυ εγκρεμιζόταν». Εκεί χτίζαν το ίδιο με τον ίδιο τρόπο. Εδώ γκρεμίζουν, και ξαναχτίζουν σύμφωνα με τα δικά τους μέτρα και σταθμά όμως, εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα και ανάγκες. Οι νέοι ιδιοκτήτες της ματωμένης τούτης γης, μιλούν άλλη γλώσσα απ’ αυτήν που είχαν τούτα τα χώματα συνηθίσει ν’ ακούνε χιλιάδες χρόνια τώρα.

Κι έτσι «γιατρεύθηκε» ο ασθενής μεταλλασσόμενος, κι αυτός κι ο τόπος του.
Η εγχείρησις επέτυχεν μεν, ο ασθενής απεβίωσε δε.

Η κρίση λοιπόν μας προσφέθηκε ως αγαθό και πρέπει να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι με αυτό.

Ξαναμπήκαμε στο «γύψο» κυρίες και κύριοι, κι αυτή τη φορά αν δεν τον σπάσουμε γρήγορα, με τα νύχια και τα δόντια μας, θα τον φοράμε για πάρα πολλά χρόνια ακόμη.

Γιώργος Χρηστάκης
Share on Google Plus

0 comments:

Για τον σκοπό της ύπαρξής μας ενημερωθείτε στην ομάδα μας, «ΜΕΣΑ - Μαζί Ενάντια Στην Αδικία», στο facebook

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.