ΚαταγγελίαΑπό όλο αυτό, κρατήστε το σύνολο του πληρωτέου.
Μάλιστα αυτή είναι η αμοιβή μου για ατελείωτες ώρες εργασίας, νυκτερινής ως επί το πλείστον, χωρίς κανένας να ρωτάει αν με αυτά τα χρήματα μπορώ να συντηρηθώ μόνος μου και να συντηρήσω ή τουλάχιστον να υποκριθώ ότι μπορώ να συντηρήσω το παιδί μου.
Δεν είμαι ξέρεις πιτσιρίκος 20 ετών να θέλω χαρτζιλίκι για να βγαίνω βόλτα, είμαι κοντά σαράντα και αυτή την στιγμή δεν γίνεται να πληρώσω καμία υποχρέωση μου, και να ήμουν άνεργος πες, αλλά είμαι έμμισθος με υπερπλήρες ωράριο και περιμένω έναν ολόκληρο μήνα για να πάρω αυτά που είδατε.
Πολλές φορές σπάω το κεφάλι μου να βρω μια λύση, έναν τρόπο να μπορέσω να σταθώ λίγο πιο ψηλά από τον πάτο, όμως δεν υπάρχει κανείς τρόπος.
Σήμερα ένας μου είπε, κάναμε λάθη και αυτά πληρώνουμε τώρα. Με συγχωρείς ρε φίλε, δεν ξέρω εσύ τι λάθη έκανες και θέλεις να πληρώσεις, όμως εγώ δεν έκανα λάθη, από το κράτος δεν πήρα ποτέ μια δεκάρα και όμως σήμερα για ατελείωτες ώρες δουλειάς, η αμοιβή μου είναι αυτή με ελαφρές διακυμάνσεις κάθε μήνα.
Είναι δυνατόν οι κρατήσεις από τον μισθό μου να υπερβαίνουν τα μισά λεφτά από αυτά που θα πάρω;
Δηλαδή πάνω στο κορμί και την ζωή μου στείνουν άλλοι καριέρες και ολόκληρες βιομηχανίες χωρίς να κάνουν τίποτα;
Από που και ως που το σύνολο των μη μισθοδοτικών κρατήσεων φτάνει τα 250€; Μήπως δούλευε και η εταιρία μαζί μου όλα αυτά τα ατελείωτα βράδια και δεν το θυμάμαι;
Πολλές φορές μέχρι να έρθει η ώρα να σχολάσω τρελαίνομαι από τις σκέψεις για το πως κατάντησε η ζωή μου μα πάλι δεν κατάντησε από μόνη της, την κατάντησαν έτσι.
Από αυτό βγαίνει και ένα καλό όμως. Τουλάχιστον έχω πάψει να αγχώνομαι.
Πλέον αντί να φοβάμαι την παρατήρηση από τον διευθυντή ή κάποιον άλλο, ψάχνω αφορμή για να ξεσπάσω κάπου. Τι κι' αν άργησα πέντε λεπτά σήμερα; Στα αρχίδια μου, έτσι και αλλιώς μου χρωστάνε, δεν χρωστάω σε κανέναν. και δεν μου χρωστάνε μόνο χρήματα, μου χρωστάνε την ζωή μου που κάποιος αποφάσισε να την θυσιάσει ερήμην μου.
Όχι κύριοι και κυρίες, δεν θα κάτσω να κλαφτώ, αρκετά με αυτό, κουράστηκα πια να αντέχω. Καιρός για λίγη αλητεία και όχι με την καλή έννοια αλλά με την κακή.
Και μην τολμήσει κανείς να στεναχωρηθεί για μένα ή για τον εαυτό του αν βρίσκεται σε παρόμοια μοίρα, καιρός είναι επιτέλους να θυμώσει, να θυμώσει πολύ, πάρα πολύ, τόσο που να μπορεί να τα κάνει πουτάνα όλα γύρο του.
Τελικά από την στιγμή που ο άνθρωπος βαριέται να αντέχει, ίσως έχει την δύναμη να κάνει πολλά, πάρα πολλά.

 


Ένα μέλος της ομάδας ΜΕΣΑ (ανώνυμο προς το παρόν)


 
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.