Οι γερουσιαστές της «Καισαρίνας» - (Άνα Ζουμάνη)


Είναι τραγικά θλιβερός ο τρόπος με τον οποίο σήμερα -το 2016- οι άντρες  -συχνά ωραίοι και ευφυείς- ακόμα προσπαθούν να κατακτήσουν μια γυναίκα.
Βλεπε: Διεφθαρμένοι γερουσιαστές μπροστά στον θεότρελο Καίσαρα.
Ποτέ δεν έχουν το θάρρος να ανέβουν στο επίπεδο του παλιάτσου - τουλάχιστον- που με τρομερές αλήθειες προσπαθεί να οδηγήσει τον αφέντη του έξω από την άβυσσο του εαυτού του.
Αφήνουν πάντα -δουλοπρεπώς και δειλά-  την Αθλιοτάτη Καισαρίνα  στο έλεος των αμέτρητων ψευδαισθήσεών της -για τον εαυτό της και τη ζωή-  και ελπίζουν μόνο να πάρουν ό,τι είναι να πάρουν για τον εαυτό τους όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Δεν έχουν κανένα σεβασμό για την πιθανή εξέλιξη μέσα στην γυναίκα. Την αφήνουν να χάνεται στα ύψη της απύθμενης ματαιδοξίας της, αντί να προσπαθήσουν να την κατεβάσουν στο ύψος μιας οργανικής ταπεινότητας!; Σε όλα λένε «ναι» και «αμήν», πάντα με την ελπίδα πως θα ενδώσουν τα αδύναμα-ματαιόδοξα  νεύρα της.

«Σου αρέσει το φουστάνι μου, Νίκ;»

Ο παλιάτσος της βασίλισσας:
«Υψηλοτάτη, είναι το πιο άσχημο, κακόγουστο, συνηθισμένο, συμβατικό φουστάνι που υπάρχει.
Ο κώλος  που προσπαθείς να κολακεύσεις φαίνεται πιο χοντρός από ποτέ.  Η επιλογή σου μπορεί να χαρακτηριστεί «ιδιοφυία της βλακείας», αφού από τα χιλιάδες ωραία και πολύτιμα φουστάνια, εσύ τα κατάφερες να βρεις και να αγοράσεις το  πιο άσχημο και άχρηστο από όλα.»

Προφανώς τίποτα δεν ειναι πιο δύσκολο για τον άντρα, από το να πει κάτι αρνητικό στην γυναίκα που θέλει να κατακτήσει -και που πολύ αργότερα θα την ωφελούσε. Διότι οι ανταγωνιστές δουλεύουν με  αθέμιτα μέσα, φαινομενικά γρήγορα και σίγουρα, αν και αδιάφορα για το μέλλον -στην χειρότερη περίπτωση, καταστροφικά.
Να τα «χέσεις» με μια γυναίκα που θέλεις και αγαπάς, για το καλό της, είναι υπόθεση απειροελάχιστών ηρώων της ψυχής.
Εκείνη πάντα θα προτιμήσει αυτούς που επικροτούν την βλακεία της.
Το τσίρκο της ζωής.


Άνα Ζουμάνηφημεροπτερα
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.