Χρωματιστά μήλα και άχρωμοι άνθρωποι


Εξοργιστικά είναι όλα αυτά, εμείς είμαστε οι θλιβεροί κι αξιολύπητοι, και τελειώνουμε "με ένα στάτο, με λίγα δάκρυα, 10 ευρώ για τους "φτωχούς" και ένα κερί στην εκκλησία με το "ζήτημα σκλάβος".
Και ξέρετε γιατί ; Γιατί αυτά τα φαινόμενα δεν έχουν χτυπήσει ακόμη δυνατά την πόρτα μας του κάθε ενός μας ξεχωριστά, δεν έχουν διαταράξει την ατομικότητά μας σε τέτοιο βαθμό.
Έτσι εξαντλούμε τα αισθήματα συμπαράστασής μας απλά παρατηρώντας και καταγράφοντας τα πράγματα, άντε και με κάποια πυροτεχνήματα επιλεκτικών πράξεων καλής θέλησης κάποιες φορές που δεν έχουν συνέχεια. Λίγοι, ελάχιστοι άνθρωποι εξοργίζονται στ' αλήθεια και δρουν ενάντια σ' αυτά τα φαινόμενα.
Η πλειοψηφία μένει παθητικός θεατής με άποψη όμως... αμ πως... και μετά κατά το βραδάκι ο κάθε ένας πλαγιάζει με ήσυχη τη συνείδηση στο ζεστό του κρεβατάκι για να ξυπνήσει φρέσκος το πρωί να ξαναρχίσει την παρατήρηση σαν νέος Δαρβίνος.
Κάποτε πρέπει να συγκρουστούμε μ' αυτό.
Ν'αφήσουμε τις βολικές κι αναπαυτικές θέσεις και μεθόδους, να μπούμε στη μάχη -τα πεδία μαχών πολλά- και να ρίξουμε στο καναβάτσο, να γονατίσουμε τους δαίμονές μας, να αναγεννηθούμε.
Μα τι λέω τρελάθηκα....
 Κοίτα ένα ωραίο μήλο... απ τις μηλιές της Δύσης.

Γιώργος Χρηστάκης
Share on Google Plus

0 comments:

Για τον σκοπό της ύπαρξής μας ενημερωθείτε στην ομάδα μας, «ΜΕΣΑ - Μαζί Ενάντια Στην Αδικία», στο facebook

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.