Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια - Η μικρόψυχη δήλωση της Άννας ΒαγενάΦαίνεται ότι από την ώρα που κάποιος ασχοληθεί με την πολιτική σε αυτή την χώρα, χάνει κάθε ίχνος συνείδησης αλλά και σοβαρότητας. 
Στο παρελθόν είχαμε δει τον Πύρο Δήμα να κλαίει γιατί αν δεν υπογράφαμε τα προηγούμενα μνημόνια θα καταντούσαμε Αλβανία και σήμερα ακούμε την Άννα Βαγενά να δηλώνει ότι τα 99 χρόνια του ταμείου δεν μας τρομάζουν γιατί εμείς έχουμε περάσει και 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Τούρκους. 
Φαίνεται ότι στην Κυρία Βαγενά αρέσει το αυταρχικό του πράγματος, γουστάρει να διαφεντεύεται από άλλους και να μην ορίζει την μοίρα της.
Ίσως αναπολεί και την εποχή της Τουρκοκρατίας, τότε που υπήρχαν αφέντες με όλη την σημασία της λέξης και έκοβαν κεφάλια ραγιάδων. 
Η δήλωση της συγκεκριμένα ήταν η εξής και δόθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ζακύνθου Stigma fm 

«Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε. Έχουμε ως λαός μεγάλες αντοχές. Είμαστε ανίκανοι ως κράτος από μόνοι μας να διαχειριστούμε τη δημόσια περιουσία, αυτό έχει αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες. 

Είναι αναγκαία η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Το πρώην ΤΑΙΠΕΔ είχε την έννοια της πώλησης, το νυν Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων έχει τη λογική της αξιοποίησης με τη μορφή σύμπραξης Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Με όρους ευνοϊκούς για το κράτος».

Συν της άλλης η κυρία Βαγενά παραδέχτηκε δημοσίως και χωρίς κανέναν ενδοιασμό την ανικανότητα των κυβερνήσεων, των προηγούμενων αλλά και της σημερινής της οποίας είναι μέλος στο να διαχειριστούν από μόνες τους την δημόσια περιουσία.
Αυτά κυρία Βαγενά, γιατί δεν μας τα λέγατε προεκλογικά και εσείς αλλά και οι υπόλοιποι, γιατί δεν μας λέγατε ότι ξέρετε ψηφίστε μας αλλά δεν σας τάζουμε γιατί είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε τα προβλήματα του τόπου. Ψηφίστε μας γιατί θέλουμε και εμείς μια φορά να αισθανθούμε κυβέρνηση και να παίρνουμε ωραίους μισθούς όπως και οι άλλοι. Τουλάχιστον αυτό θα ήταν πιο τίμιο, γιατί η αλήθεια μετά το ψέμα είναι κοροϊδία δεν είναι ειλικρίνεια.
 Εκτός αυτού η κυρία Βαγενά ξεχνώντας βέβαια την πάγια τακτική όλων των κομμάτων να διορίζουν στο δημόσιο ψηφοφόρους τους και φυσικά ακολουθώντας το παιχνιδάκι όλων των πολιτικών εκτρωμάτων του τόπου  με τίτλο «Παίζω με την ζωή σου» χαρακτήρισε τους «πολλούς» δημόσιους υπάλληλους ως ένοικους αλλά και κατασκευαστές ενός παράδεισου τεμπέληδων κάνοντας την εξής δήλωση   

  «Μια ζωή το όνειρο του Έλληνα ήταν να μπει στο Δημόσιο. Λέγαμε "μπήκαμε στο Δημόσιο, ας βρούμε τώρα και μια δεύτερη δουλειά". Το Δημόσιο κατάντησε για πολλούς ένας παράδεισος τεμπέληδων - εννοείται ότι δεν είναι όλοι έτσι. Πρέπει όμως επιτέλους να σταματήσουμε αυτή τη λογική».

Καλύτερα μερικοί άνθρωποι να μένουν στην δουλειά που κάνουν και ξέρουν καλά, σε αυτή που τους έχουμε αγαπήσει και εκτιμήσει για το έργο που έχουν αφήσει.
Την Άννα Βαγενά την εκτιμούσα σαν ηθοποιό και σαν άνθρωπο του θεάτρου που έχει προσφέρει αρκετά στην τέχνη, όμως αν αυτός ο άνθρωπος δεν ενδιαφέρεται για το έργο του και δίνει μια και τα γκρεμίζει όλα με την απαξίωση που δείχνει στην προδοσία που και αυτός είναι συνεργός της, τότε λυπάμαι αλλά όλα τα υπόλοιπα, τα προηγούμενα δεν έχουν καμία απολύτως αξία μπροστά σε αυτό.
Δεν ξέρω τι φταίει, η πολιτική είναι που χαλάει τους ανθρώπους; Ή οι άνθρωποι που ασχολούνται με την πολιτική είναι χαλασμένοι από πριν και απλά δεν φαίνονται.
Η δήλωση της ήταν μικρόψυχη και άτιμη. Προτιμώ τον Άδωνη που όταν υπογράφει κάτι το υπερασπίζεται με πάθος ενώ ταυτόχρονα έχει κάνει εκατό κωλοτούμπες πιο πριν και φαίνεται η αστειότητα του πράγματος, παρά αυτή την ανήθικη στάση της μικροπρέπειας που έδειξε η Κυρία Βαγενά απαξιώνοντας όλες τις ελπίδες του Ελληνικού λαού, που είχε μέχρι πριν λίγο καιρό από το κόμμα της, στην προσπάθεια της να μετατρέψει την προδοσία που και αυτή συνηγόρησε  υπέρ της, σε αναγκαιότητα.
Μερικοί άνθρωποι καλύτερα να σκύβουν το κεφάλι και να μην μιλάνε, δεν χρειάζεται να λερώνονται άλλο τα αυτιά μας με τα λόγια τους.
Γιάννης  Ζωγραφάκης 
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.