Τσίπρας: Μετά από 6 χρόνια σκληρής λιτότητας, επιτέλους καλές ειδήσεις

Τσίπρας: Μετά από 6 χρόνια σκληρής λιτότητας, επιτέλους καλές ειδήσεις


Αθήνα
Μετά από 6 χρόνια σκληρής λιτότητας, είχαμε επιτέλους καλές ειδήσεις από το Eurogroup, δήλωσε ο πρωθυπουργός, ανοίγοντας τις εργασίες του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η απόφαση αποδεικνύει ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, χωρίς να υποχωρεί διαρκώς σε παράλογες απαιτήσεις, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι η αξιολόγηση κλείνει χωρίς την ανάγκη να νομοθετηθούν νέα μέτρα.

«Είμαστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι αλλά δε πετάμε στα σύννεφα» συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι αυτή η νέα φάση στην οποία εισέρχεται η οικονομία είναι και η πιο απαιτητική.

«Χρειάζεται σχέδιο, αποφασιστικότητα για ρήξεις και τομές, τόλμη και αποτελεσματικότητα για να μπει οριστικά η οικονομία σε τροχιά απογείωσης» εξήγησε.

Ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στην Αντιπολίτευση, αλλά και στο «εγχώριο πολιτικό, οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο που για μια ακόμη φορά από τον Γενάρη του 2015, έπαιξε τα ρέστα του κόντρα στην κυβέρνηση, με αφορμή την πιο δύσκολη αξιολόγηση».

Έπαιξαν και έχασαν, σημείωσε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει:

«Κάποιοι προσπαθούν με ψεύδη, συκοφαντίες, κινδυνολογία και διαρκή καταστροφολογία, να δηλητηριάζουν τον ελληνικό λαό μεταφέροντάς του τη δική τους μιζέρια.

» Βλέπετε, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, γιατί εκτός από την ελπίδα του ελληνικού λαού που χθες αναγεννήθηκε, υπάρχει και η ελπίδα της διαπλοκής, που χθες πέθανε οριστικά.

»Στην προσπάθεια τους να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση, προσέφεραν κακές υπηρεσίες πάνω από όλα στην ίδια τη χώρα. Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να οδηγήσουν την διαπραγμάτευση σε αδιέξοδο, παίρνοντας τις θέσεις των πιο ακραίων από τους δανειστές».

Κλείνοντας την εισήγησή του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο βασικός στόχος από εδώ και πέρα είναι ο παραγόμενος πλούτος, να υπάρξει ανάπτυξη, να μειωθεί η ανεργία, να υπάρξουν δουλειές.

«Να προσελκύσουμε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επενδύσεις. Επενδύσεις σημαίνει δουλειές. Να ολοκληρώσουμε τάχιστα τα μεγάλα έργα. Να συνεχίσουμε και να εντατικοποιήσουμε το πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.
Να καταπολεμήσουμε την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.  Να δώσουμε τη μάχη για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Και βεβαίως να μείνουμε σταθεροί στο στόχο μας στην μεγάλη αυτή μάχη που ξεκινήσαμε ενάντια στη διαπλοκή και τη διαφορά. Στο μεγάλο απόστημα του τόπου.

» Στις νέες συνθήκες της πολιτικής σταθερότητας και της αισιοδοξίας που εμπνέουν οι χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup, είμαι βέβαιος ότι όλοι μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να τα καταφέρουμε. Κυρίως, είμαι βέβαιος ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού με μεγαλύτερη αισιοδοξία, οι πολίτες, όλοι μας, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να επιστρέψει η Ελλάδα σε μια σταθερή τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης.

» Το δικαιούται ο λαός μας μετά από 6 χρόνια που υπέφερε πολύ. Το δικαιούται ο τόπος.»
 
 
 
 
 
 
 
πηγή: in.gr
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.