27 Απριλίου 1941 Εδώ ελεύθεραι ακόμα Αθήναι. (Πιο επίκαιρο από ποτέ)

το πολεμικό ανακοινωθέν, είναι από το φωτογραφικό αρχείο της ιστοσελίδας  Μηχανή του χρόνου


«Εδώ ελεύθεραι ακόμα Αθήναι.

Έλληνες, οι Γερμανοί εισβολείς ευρίσκονται εις τα πρόθυρα των Αθηνών. Αδέρφια, κρατήστε καλά μέσα στην ψυχή σας το πνεύμα του μετώπου. Ο εισβολεύς εισέρχεται με όλας τας προφυλάξεις εις την έρημον πόλιν με τα κατάκλειστα σπίτια.

Έλληνες ψηλά τις καρδιές!

Προσοχή! Ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθηνών ύστερα από λίγο δεν θα είναι ελληνικός, θα είναι γερμανικός και θα μεταδίδει ψέματα. Έλληνες μην τον ακούτε! Ο πόλεμός μας συνεχίζεται! Και θα συνεχιστεί μέχρι της τελικής νίκης !

Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων!»Αυτό ήταν το τελευταίο μήνυμα που απέστειλε στην ραδιοφωνική μετάδοση του ο Κ. Σταυρόπουλος, ο αρχιεκφωνητής του Ραδιοφωνικού σταθμού Αθηνών στις 27 Απριλίου του 1941 όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν στην Αθήνα αφού από της 6 Απριλίου είχαν μπει ήδη από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Αυτή ήταν η τελευταία ελεύθερη Ελληνική εκπομπή πριν η ναζιστική Γερμανία, καταλάβει πλήρως την πρωτεύουσα της Ελλάδας.
Σήμερα δυστυχώς είμαι στην δυσάρεστη θέση να αναπαράγω αυτό το μήνυμα με την ίδια πικρία γιατί αυτή την στιγμή η χώρα μας είναι υπό κατάληψη και αυτή την φορά δεν είναι με βια αλλά με τις υπογραφές των κυβερνώντων της χώρας. Μάλιστα αυτών που ψηφίσαμε έχοντας λάβει την υπόσχεση από αυτούς ότι θα κερδίσουμε την ελευθερία μας.
Σήμερα δεν είναι οι ΝΑΖΙ που ήρθαν, (ναζί είναι αλλά με άλλο πρόσωπο) είναι τα ξένα κεφάλαια, το ΔΝΤ, η τρόικα, η κάθε επιτροπή που θα συσταθεί για να εκποιήσει την δημόσια περιουσία και η παραχώρηση σε αυτούς  κάθε δικού μας έννομου δικαιώματος και κάθε ελευθερίας.
Αυτή την στιγμή είμαστε υπό κατάληψη και μάλιστα με την υπογραφή των δικών μας ηγετών για 99 χρόνια!
Αυτή την στιγμή η χώρα έχει τελειώσει και αν τα Γερμανικά τανκς του 41, τα στρατεύματα και η περίφημη αεροπορία του Χίτλερ σκόρπισε τον πανικό και τον θάνατο, σήμερα το νέο υπερόπλο των δυναστών μας λέγεται Ευρώ και Ευρωπαϊκή ένωση.
Δυστυχώς σήμερα δεν θα βγει κανείς με την ειλικρίνεια του Σταυρόπουλου το 1941 να πει ότι από εδώ και στο εξής  ο σταθμός θα είναι Γερμανικός και ότι θα ακούτε θα είναι ψέματα, γιατί σε λίγο όλοι θα εξετάσουν τις καλές πλευρές του πράγματος και τις νέες "ευκαιρίες" που θα προκύψουν.
Ας μην σκεφτεί όμως ποτέ κανείς, ότι ο Ελληνικός λαός φταίει για την σημερινή κατάσταση, φταίει όσο έφταιξε και το 41.
Ο Ελληνικός λαός έκανε ότι μπορούσε να κάνει, ψήφισε μια εντελώς καινούρια κυβέρνηση πιστεύοντας σε κάτι διαφορετικό, είπε όχι παρά τις απειλές και απλά προδόθηκε. τον έδωσαν στεγνά που λένε.
Δυστυχώς σήμερα δεν έχουμε "συμμάχους" όπως το 41 γιατί οι τότε σύμμαχοι μας έγιναν επενδυτές που επενδύουν πάνω στην κατάρρευση της αξιοπρέπειας και στην αρπαγή των ελευθεριών μας.
Οι τότε σύμμαχοι μας, συμμάχησαν με τον εχθρό και ο εχθρός συμμάχησε με τις δικές μας κυβερνήσεις εδώ και πολλά χρόνια.
Σήμερα είμαστε μόνοι και κανείς δεν θα μας δώσει δίκιο, αν δεν το βρούμε οι ίδιοι.
Καλή λευτεριά λοιπόν αλλά ας μην την περιμένουμε από κάπου, ας την δημιουργήσουμε εμείς και ας γράψουμε ξανά ιστορία.
Γιάννης Ζωγραφάκης  
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.