200 χιλ. άτομα διαδήλωσαν στην Πολωνία....

Η μεγαλύτερη διαδήλωση από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της χώρας η παρούσα κυβέρνηση, διεξήχθη σήμερα στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, Βαρσοβία, καθώς πάνω από 200.000 πολίτες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις ακραίες πολιτικές θέσεις που εκφράζει η πολιτική ηγεσία της χώρας, θέτοντας σε κίνδυνο την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλωτές έφτασαν τους 240.000, σε μία μεγαλειώδη συγκέντρωση, εναντίον των «κρυφών σχεδίων», όπως υποστηρίζουν, της κυβέρνησης.
Οι επικριτές χαρακτηρίζουν αντιδημοκρατικές και απαράδεκτες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει η πολωνική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως έρχονται σε αντίθεση με τους κανόνες και τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακόμα, φοβούνται πως η τάση του ευρωσκεπτικισμού, η οποία έχει αρχίσει να ενισχύεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αλλά και σε σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού, ελλοχεύει τον κίνδυνο να επαναφέρει τη χώρα στο δίκτυο της Ρωσίας, ξυπνώντας μνήμες από την εποχή που η Πολωνία βρισκόταν υπό τη σκέπη της Σοβιετικής Αυτοκρατορίας.
Ορισμένες οργανώσεις κατηγορούν ευθέως την κυβέρνηση, ότι με την απόφασή της να προβεί σε άμεσο έλεγχο της δικαστικής εξουσίας και των Μέσων Ενημέρωσης, θα προκαλέσει την αποπομπή της χώρας και την αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παρά τις μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, η κυβέρνηση της Πολωνίας εξακολουθεί να απολαμβάνει της αποδοχής ενός σημαντικού ποσοστού του πληθυσμού, καθώς σε πρόσφατη δημοσκόπηση, μετρήθηκε στο 33%, ελάχιστα κάτω από τα ποσοστά που συγκέντρωσε στις εκλογές του Οκτωβρίου, όταν έλαβε την εντολή διακυβέρνησης.

Πηγή :  http://www.kontranews.gr/KOSMOS/211137-Pano-apo-200-000-atoma-diadelosan-sten-Polonia-kata-tes-kyberneses-Binteo-Eikones

Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.