ομάδαΜΕΣΑ - ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Όλοι εμείς που δημιουργήσαμε την ομάδα Μαζί Ενάντια Στην Αδικία (ομάδαΜΕΣΑ), μοναδικό στόχο έχουμε να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα και να δώσουμε λόγο και σε όλους όσους θεωρούν ότι αδικούνται στα πεδία της δραστηριότητάς τους, δηλαδή στη δουλειά τους από τους εργοδότες, ή προϊσταμένους τους, στις κοινωνικές τους σχέσεις, από άλλους ανθρώπους, από υπηρεσίες, οργανισμούς ή εταιρείες (κοινής ωφελείας - ΔΕΗ,ΟΤΕ κλπ – ιδιωτικές, ή δημόσιες, ή άλλες). Όσους αισθάνονται εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση εξ αιτίας τρίτων, όσους βιώνουν αδιέξοδα εξ αιτίας κάποιας αδικίας εις βάρος τους. Εκεί θα μπορούν να εκθέτουν το πρόβλημά τους όχι απλά για να το μοιραστούν, η ομάδα δεν λειτουργεί σαν γραφείο παραπόνων, αλλά για να στείλουν ένα "ΚΑΛΕΣΜΑ", σε όλους όσους αντιμετωπίζουν αντίστοιχα ζητήματα, με μοναδικό στόχο να δράσουν συλλογικά για να τα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά. Δικηγόροι και άλλοι ειδικοί θα είναι στην διάθεση της ομάδας για να βοηθήσουν, και να δώσουν πληροφορίες και κατευθύνσεις.

Οι ιδρυτές του ΜΕΣΑ. καλύπτουμε μεγάλο μέρος του φάσματος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας, αφού συμμετέχουν Έλληνες, Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού, αλλοδαποί, έγχρωμοι, άτομα με αναπηρία, παχύσαρκοι, νέοι, αλλά και άτομα μεγαλύτερων ηλικιών, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, που έχουν όλοι την προσωπική τους πορεία. Είμαστε ακηδεμόνευτοι, δρούμε αυτόνομα με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον και την προσφορά βοήθειας στον άνθρωπο. Δεν εξυπηρετούμε πολιτικά συμφέροντα. Δεν έχουμε χορηγούς. Κανείς και με κανέναν τρόπο δεν εξαρτάται από τον άλλο, ούτε υπάρχουν μεταξύ μας ιδιοτελή συμφέροντα. Ξέρουμε να ορίζουμε τους εαυτούς μας μέσα στον κόσμο και να βρίσκουμε τα κοινά σημεία που μας ενώνουν. Είμαστε εδώ γιατί έχουμε κοινούς στόχους. Την προάσπιση των αυτονόητων δικαιωμάτων που με αίμα και ηρωισμούς έχουν κατακτηθεί από τις μεγάλες επαναστάσεις της ιστορίας, την κατάδειξη των προβλημάτων και της προπαγάνδας που μολύνει σήμερα τις συνειδήσεις του κόσμου, την καταπολέμηση στο μέτρο του δυνατού της αδικίας που υφίσταται σήμερα η Ελλάδα αλλά και οι Έλληνες.

Δεν έχουμε κανένα υλικό κέρδος από αυτό, το κέρδος είναι μόνο ηθικό. Δεν θα μείνουμε μόνο στο διαδίκτυο ως ομάδα γιατί θέλουμε να είμαστε παρόντες στην κοινωνία φτάνει και η κοινωνία να θέλει να δηλώσει το παρόν της και την συνεισφορά της στο δίκαιο θέλουμε μια κοινωνία ελεύθερων διανοητών οι οποίοι θα μπορούν να κρίνουν αλλά και να σκέφτονται πραγματικά ελεύθερα χωρίς να μπορούν να προσβληθούν από την προπαγάνδα και τον έλεγχο που η κάθε είδους εξουσία, θέλει να επιβάλει στον κόσμο.

Η συλλογική αντίδραση μπορεί να ακολουθήσει την νόμιμη οδό για την λύση των θεμάτων, αλλά όταν οι συνθήκες το απαιτούν μπορεί να πάρει την μορφή ακτιβιστικών δράσεων.

Η ομάδα αυτή θα είναι ανοιχτή σε όλους, και θα λειτουργεί σαν πλατφόρμα συγκέντρωσης ανθρώπων που βιώνουν αδικία, και ως αφετηρία συλλογικών δράσεων με στόχο να την αντιμετωπίσουν. Η ζωή είναι μια σκληρή μάχη και απαιτεί αγωνιστές που διεκδικούν τα δίκαιά τους για να γίνει πιο όμορφη.

Μόνοι δεν μπορούμε εύκολα, όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.

Η ισχύς εν τη ενώσει.
«Τι κάνετε εσείς εδώ;» (μας ρωτάνε)
«Κάνουμε τεχνοακτιβισμό» (απαντάμε)

Share on Google Plus

0 comments:

Για τον σκοπό της ύπαρξής μας ενημερωθείτε στην ομάδα μας, «ΜΕΣΑ - Μαζί Ενάντια Στην Αδικία», στο facebook

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.