Το Facebook φέρνει τα bots στον Messenger - Η «επικοινωνία» του μέλλοντος

messenger-bots-570


Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου συνεδρίου Build 2016, ο CEO της Microsoft Satya Nadella, επεσήμανε ότι τα τα bots είναι τα νέα apps, αντιπροσωπεύουν το μέλλον και το πως θα αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι με την τεχνητή νοημοσύνη.
H Microsoft θα ενσωματώσει τα bots σε Skype, HoloLens, Office 365 και άλλα προϊόντα της, αλλά δεν είναι η μόνη που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.
Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα φέρει τα bots στο Messenger app. Η ανάπτυξη των bots θα γίνεται εύκολα από τη νέα Facebook Messenger Platform beta, που ανακοινώθηκε επίσης κατά τη διάρκεια του Facebook F8 conference.
Τα Chatbots επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους μέσω του Facebook Messenger προσφέροντας εξυπηρέτηση πελατών, διάφορες οδηγίες και κάθε είδους περιεχόμενο. Για παράδειγμα, μπορείς να παραγγείλεις λουλούδια απλά κάνοντας μια «συζήτηση» με ένα bot στον Messenger. Επίσης, η αεροπορική σου εταιρεία μπορεί να σου στείλει το check-in και τις απαραίτητες πληροφορίες για την πτήση και μπορείς να κάνεις τις ερωτήσεις σου για οποιαδήποτε απορία. Υπάρχουν χιλιάδες άλλες περιπτώσεις που μπορούν να είναι χρήσιμα τα bots, τα οποία αν είναι αρκετά «έξυπνα», μπορούν να πραγματοποιήσουν συζητήσεις σαν να είναι πραγματικοί υπάλληλοι.
Τα bots θα χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη (AI) η οποία θα αναμιγνύεται με την επεξεργασία φυσικής γλώσσας και πραγματικής ανθρώπινης βοήθειας.
Προς το παρόν υπάρχει ένας περιορισμός που δεν επιτρέπει την προσθήκη πιστωτικής κάρτας στον Messenger για να κάνεις πληρωμές στις επιχειρήσεις με τις οποίες επικοινωνείς, όμως φανταζόμαστε ότι αυτό θα αλλάξει στο μέλλον.
Με πάνω από 900 εκατ. ενεργούς χρήστες μηνιαίως, το Facebook φιλοδοξεί ότι στο μέλλον θα είναι η μόνη εφαρμογή που θα χρησιμοποιούμε για διάφορες δραστηριότητες.
Από star.gr
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.