Σφάζουν ανελέητα τους ελέφαντες στην Αφρική - Πως μπορούμε να βοηθήσουμε - EAGLE
Δεκάδες βαριά οπλισμένοι λαθροκυνηγοί εισέβαλαν σε εθνικό δρυμό του Καμερούν. Έσφαξαν πάνω από 600 ελέφαντες και τους κομμάτιασαν τα πρόσωπά για να τους πάρουν τους χαυλιόδοντες. Οι λαθροκυνηγοί έχουν αφανίσει τους μισούς από τους τελευταίους ελέφαντες της Κεντρικής Αφρικής. Και κανένας δεν έχει καταφέρει να τους σταματήσει.

Μια ομάδα τολμηρών ακτιβιστών έχει διεισδύσει σε κυκλώματα λαθροκυνηγών σε οχτώ χώρες της Αφρικής και ήδη έχουν οδηγήσει στη φυλακή 1.200 λαθρεμπόρους!
 Η επιτυχία τους είναι πραγματικά εντυπωσιακή κι έχουν κερδίσει διεθνή βραβεία, αλλά πολλοί χρηματοδότες φοβούνται να τους στηρίξουν επειδή τα βάζουν με το οργανωμένο έγκλημα.

Κάθε ώρα δολοφονούνται τέσσερις ελέφαντες. Η διάσωση αυτών των μεγαλόπρεπων ζώων από τον αφανισμό είναι μια μάχη ενάντια στο χρόνο. Αν όλοι και όλες στηρίξουμε τώρα, η ομάδα θα μπορέσει να επεκταθεί σε περισσότερες χώρες, να κλείσει στη φυλακή ακόμη πιο πολλούς εγκεφάλους συμμοριών και διεφθαρμένους αρμόδιους, και εμείς θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις εκστρατείες μας για να σώσουμε αυτά τα πανέμορφα πλάσματα από τη γενοκτονία.


Ολόκληρη η Αφρική είναι βαμμένη στο αίμα. Πληρωμένοι λαθροκυνηγοί εντοπίζουν ελέφαντες, λεοπαρδάλεις, ρινόκερους και άλλα ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση. Ύστερα, τα αφεντικά τους στέλνουν ελικόπτερα και πανίσχυρα όπλα για να τα καταδιώξουν, να τα σφάξουν και να τους πάρουν το δέρμα ή τους χαυλιόδοντες. Διεθνείς μαφίες ελέγχουν το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων που έχει τζίρο 19 δισ. δολάρια το χρόνο, και καταφέρνουν να μένουν ατιμώρητοι λαδώνοντας όποιον βρεθεί μπροστά τους.
Τώρα, όμως, το δίκτυο των γενναίων Eco-Activists for Governance and Law Enforcement (EAGLE) τούς καταδιώκει σε κάθε τους βήμα, εισχωρώντας κρυφά στις συμμορίες τους, συλλαμβάνοντάς τους στα πράσα σε συνεργασία με την αστυνομία και στέλνοντας τα μεγάλα κεφάλια στη φυλακή.

Κοιτάξτε ΕΔΩ  πως μπορούμε να βοηθήσουμε


Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στα παρακάτω λινκς

The Telegraph

IFAW

Ζούγκλα

Reuters

BBC news

naftemporikiShare on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.