Γάλα Καμήλας: Το υγιέστερο γάλα και ένα πιθανό φάρμακο για τον καρκίνο και την ηπατίτιδα C






Ενώ εμείς ανησυχούμε για το αγελαδινό γάλα που καταναλώνουμε καθημερινά, αναρωτούμενοι αν περιέχει αφλατοξίνες ή όχι, οι άνθρωποι που ζουν στην Ανατολική Αφρική, δεν συμμερίζονται τις ανησυχίες μας. Στην περιοχή αυτή, αντί αγελαδινό γάλα οι άνθρωποι καταναλώνουν γάλα καμήλας, που τους διατηρεί υγιείς και αποδεικνύεται ότι είναι μια αρκετά κερδοφόρα επιχείρηση. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), εκτιμά ότι το εμπόριο του γάλατος καμήλας στην παγκόσμια αγορά αποφέρει κέρδη10 δισεκατομμύριων δολαρίων. Μετά από το αγελαδινό γάλα και το γάλα σόγιας, το γάλα καμήλας ακολουθεί για να ξεσηκώσει μια νέα επανάσταση, όπως ισχυρίζονται οι παραγωγοί. Το γάλα της καμήλας είναι ελαφρώς πιο αλμυρό από το αγελαδινό γάλα, αλλά πολύ πιο υγιεινό. Περιέχει λιγότερο από το μισό των λιπών που περιέχονται στο αγελαδινό γάλα, και περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών, βιταμινών Β, ακόρεστων λιπαρών οξέων, και είναι δέκα φορές πιο πλούσιο σε σίδηρο, καθώς επίσης και 4-5 φορές πλουσιότερο σε βιταμίνη C από το αγελαδινό γάλα. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι τα αντισώματα που περιέχονται σε αυτό το γάλα μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καρκίνου, του Αλτσχάιμερ, του AIDS και της ηπατίτιδας C.



Οι βεδουίνοι πίνουν περίπου 1-2 λίτρα γάλα καμήλας την ημέρα, ποσότητα η οποία είναι αρκετή για να τους κρατήσει χορτάτους για μια ολόκληρη μέρα. Επιπλέον, ένα πλεονέκτημα που έχει το γάλα καμήλας είναι ότι δεν χαλάει γρήγορα και έτσι μπορεί να διατηρηθεί φρέσκο ​​για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, οι άνθρωποι από τις αραβικές χώρες πιστεύουν ότι το γάλα καμήλας έχει καταπραϋντική επίδραση στο νευρικό σύστημα. Το γάλα της καμήλας μπορεί να αγοραστεί από εστιατόρια και σούπερ μάρκετ.

realbomb.gr 
Share on Google Plus

0 comments:

Για τον σκοπό της ύπαρξής μας ενημερωθείτε στην ομάδα μας, «ΜΕΣΑ - Μαζί Ενάντια Στην Αδικία», στο facebook

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.