Όλα εδώ μένουν...

Περαστικοί είμαστε όλοι απ’ αυτή τη ζωή…έστω και μια φορά την ημέρα να το σκεφτόμασταν αυτό, ίσως θα ήμασταν καλύτεροι άνθρωποι! Δυστυχώς όμως το μόνο που δε σκεφτόμαστε ποτέ, είναι αυτό! Και να ο εγωϊσμός, οι ίντριγκες, η αλαζονεία, η έπαρση, η κούρσα για την ύλη…λες και θα είμαστε αιώνιοι και θα τα πάρουμε κοντά μας! Σπρώχνουμε, πατάμε, προσπερνάμε, καταδιώκουμε…μέχρι που φτάνει μια στιγμή που τελειώνουν όλα…κλείνεις τα μάτια κι αυτό ήταν!

΄Όλα μένουνε εδώ στη γη κι εσύ τι παίρνεις μαζί σου;…ίσως μόνο μια ψυχή βαριά ή ανάλαφρη, ανάλογα με το πώς της φέρθηκες στα χρόνια που περπάτησε μαζί σου εδώ! Αφήνεις πίσω όλα τα άλλα…όσο για την ύλη…αυτή θα την ξεκοκαλίσουν οι κληρονόμοι! Ενίοτε βγαίνουν και κουμπούρια στη μοιρασιά!

Και καλά όσοι φεύγουν και δεν προλαβαίνουν να το καταλάβουν, οι άλλοι;… εμείς που μένουμε πίσω…τι καταλαβαίνουμε; …λίγους μήνες ή 24ωρα πένθους κι αυτό ήταν όλο! Αντε και πάλι απ’ την αρχή στο κυνήγι και στην αρένα της ζωής, χωρίς καν κάτι να αλλάξει στον τρόπο σκέψης ή δράσης!

Aλήθεια, είναι φορές που δεν ξέρω, αν πρέπει να κλάψω αυτόν που φεύγει , ή αυτούς που μένουν!...που παραμένουν μες την κακία τους, τον εγωϊσμό τους, τον ατομισμό τους!

‘’Ζήσε λοιπόν το σήμερα, μια κι όλα είναι εφήμερα’’…έλεγε κάποιο τραγούδι! Κάθε μέρα έχει αξία, με τα καλά και τα κακά της μαζί, οι άνθρωποι στη ζωή μας έχουν αξία, οι άνθρωποι που είναι δίπλα μας την κάθε στιγμή, άσχετα αν πονάμε πάντα γι’ αυτούς που δεν είναι δίπλα μας και σπάνια βλέπουμε αυτούς που είναι! Η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στα πιο απλά πράγματα…τη χάνουμε κυνηγώντας χίμαιρες! Κλαίμε γι’ αυτά που δεν έχουμε και σπάνια βλέπουμε αυτά που έχουμε, αγαπάμε σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες μας και σπάνια αγαπάμε απλά και δοτικά! Αυτά και άλλα πολλά!

Η ζωή μας είναι πολύ μικρή για να μας περιμένει, τρέχει δε σταματά, εμείς περνάμε και φεύγουμε , αφήνοντας πίσω ότι ζήσαμε, αν ζήσαμε!...

‘’ ‘Ανθρωποι έρχονται και φεύγουν μόνοι,
σβήνουν και χάνονται μες το σκοτάδι….
Ποιος τους θυμάται σαν ξημερώνει;
Κι από όσα ζήσανε ούτε σημάδι!’’

Νίκη Παπουλάκου.


Share on Google Plus

0 comments:

Για τον σκοπό της ύπαρξής μας ενημερωθείτε στην ομάδα μας, «ΜΕΣΑ - Μαζί Ενάντια Στην Αδικία», στο facebook

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.