Γερμανία: Ποινική δίωξη σε βάρος του κωμικού που σατίρισε τον Ερντογάν (Είχε σατιρίσει και τον Βαρουφάκη)


Jan Böhmermann‬ 2016


«Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την Παρασκευή το τουρκικό αίτημα για την άσκηση ποινικών διώξεων σε σχέση με τη σάτιρα κατά του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του γερμανού κωμικού που έγραψε το σατιρικό ποίημα που αφορούσε τον πρόεδρο Ερντογάν.»,
αναφέρει το Σκάϊ
«Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την Παρασκευή το τουρκικό αίτημα για την άσκηση ποινικών διώξεων σε σχέση με τη σάτιρα κατά του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του γερμανού κωμικού, Γιαν Μπόμερμαν, που έγραψε το σατιρικό ποίημα που αφορούσε τον πρόεδρο Ερντογάν.
Η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα της Άγκυρας για άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του κωμικού Γιαν Μπέμερμαν ο οποίος απήγγειλε προσβλητικό ποίημα για τον Ερντογάν, σε εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης. Παράλληλα η Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θέλει να καταργήσει τη διάταξη που επιτρέπει μια τέτοια διαδικασία.
«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα δώσει την άδειά της στην παρούσα υπόθεση», ανακοίνωσε η Μέρκελ προσθέτοντας ότι μια μεταρρύθμιση του ποινικού κώδικα μπορεί να λάβει χώρα για την κατάργηση του άρθρου 103 που τιμωρεί την προσβολή κατά ενός εκπροσώπου ξένου κράτους, αδίκημα που τιμωρείται με τριετή ποινή φυλάκισης.
Σύμφωνα με διάταξη του γερμανικού ποινικού κώδικα, η κυβέρνηση πρέπει να επιτρέψει σε εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη κατά του κωμικού, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή του ξένου ηγέτη.
«Υπήρξαν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των εταίρων του συνασπισμού - των Συντηρητικών και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD)», δήλωσε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους στην καγκελαρία στο Βερολίνο.»


Σημειώστε πως ο ταλαντούχος Γιαν Μπόμερμαν είχε σατιρίσει και τον Βαρουφάκη όταν εκείνος ήταν πάνω στις μεγάλες του δόξες και εμείς, η Ελλάδα, γελούσαμε μαζί του, όχι εις βάρος του.
Δημοκρατία: Μία έννοια που η Τουρκία ποτέ δεν θα συλλάβει.

Το βίντεο του Μπόμερμαν με "θύμα" τον Βαρουφάκη.
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.