Το σοκαριστικό νομοσχέδιο για την ερασιτεχνική αλιείαΌργιο ηλιθιότητα και ανικανότητας να δημιουργήσουν ένα σοβαρό νομοθετικό πλαίσιο.
Αυτό μας έδειξε τουλάχιστον η συνεδρίαση στις 13/4/2016 με θέμα το νέο νομοσχέδιο για την ερασιτεχνική αλιεία και η εισήγηση του αντιπεριφεριάρχη νοτίου Αιγαίου.
Πιο συγκεκριμένα ο αντπεριφεριάρχης προτείνει σύμφωνα και με τις εισηγήσεις που δέχτηκε από τους επαγγελματίες αλιείς.
1. Να επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία, μόνο σαββατοκύριακο (ευτυχώς που δεν πρότεινε τις καθημερινές και τις ώρες που ο κόσμος δουλεύει)
2. Μόνο από την ανατολή του ηλίου, μέχρι την δύση. ( Θα μπορούσε να είναι και για ένα πεντάλεπτο, άρα υπάρχουν και χειρότερα)
3. Το όριο των αλιευμάτων να είναι 2 κιλά ανά ερασιτέχνη και 8 κιλά στο σκάφος. (Αν δηλαδή πιαστεί μεγαλύτερο ψάρι από 8 κιλά τι θα γίνεται, θα το κόβουν στην μέση και το μισό θα το πετάνε στην θάλασσα για την νομιμότητα;)
4. Τα εργαλεία ψαρέματος που θα επιτρέπονται θα είναι μόνο η πετονιά και το χειροκίνητο καλάμι (Ευτυχώς ο νόμος δεν ορίζει ο ερασιτέχνης να το πιάνει μόνο με τα χέρια του)
5. Απαγόρευση τον μήνα Μάιο σε όλες τις ερασιτεχνικές δραστηριότητες ψαρέματος ( Τα μαγιάτικα ξεχάστε τα)
Αν όντως ψηφιστεί αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο, τότε Θα κτυπηθεί ακόμα περισσότερο η ήδη χτυπημένη από την κρίση και τους φόρους  αγορά σκαφών, το εμπόριο ειδών αλιείας και όλες οι συναφείς επιχειρήσεις, Θα σταματήσει η εποπτεία των θαλασσών από τους ερασιτέχνες αλιείς ειδικά τώρα που τα μέτρα των σκαφών μικραίνουν κάτι που σημαίνει ότι οι ερασιτέχνες δεν θα μπορούν να ανοίγονται με αποτέλεσμα να αυξηθεί η παράνομη εκμετάλλευση των αλιευτικών πόρων από τους επιτήδειους οι οποίοι δεν θα ελέγχονται από κανέναν, το κράτος θα έχει λιγότερα έσοδα από φόρους καυσίμων εφόσον ποιος θα βάλει καύσιμα στο σκάφος του για να βγει όταν δεν θα μπορεί να ψαρέψει και θα πληγεί ανεπανόρθωτα όλη αυτή η αγορά και τα διάφορα επαγγέλματα που έχουν σχέση με αυτήν, μια αγορά ήδη χτυπημένη από την κρίση  η οποία θα μπορούσε να ανθεί ειδικά στην Ελλάδα η οποία είναι γεμάτη θάλασσα.
Προσπαθούν να ιδιωτικοποιήσουν ακόμα και την θάλασσα η οποία θα πέσει και αυτή στα χέρια κάποιον πολυεθνικών στο τέλος, μην πω και το ακόμα πιο προχωρημένο, ότι αυτό το νομοσχέδιο εκτός των άλλων έχει στόχο να αφοπλίσει εντελώς κάθε αντίδραση η οποία πιθανός θα υπάρξει με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στα οικόπεδα του Αιγαίου, γιατί εφόσον δεν θα υπάρχουν πλέον Έλληνες να πλέουν στο Ελληνικό πέλαγος, θα μας μείνουν μόνο οι ξένοι.
Για πιο λόγο άραγε η κυβέρνηση φαίνεται αυτή την στιγμή να χαϊδεύει τα αυτιά των επαγγελματιών αλιέων, έναν κλάδο που συστηματικά, εδώ και χρόνια πολεμάει; Γιατί θέλει να τους πάρει με το μέρος της κτυπώντας ανελέητα τους ερασιτέχνες αλιείς οι οποίοι ποτέ δεν ενόχλησαν κανέναν με τις δραστηριότητες τους; Ή μήπως κάποιους ενοχλούν και αυτοί φυσικά δεν είναι οι επαγγελματίες αλιείς αλλά πολύ μεγαλύτερα από αυτούς συμφέροντα που κοιτάζει να εξυπηρετήσει η κυβέρνηση; 
Ο Ελύτης κάποτε είχε πει "Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει - με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις"
Το καράβι φαίνεται να μας το έχουν πάρει ήδη, τώρα απομένει η ελιά και το αμπέλι και με άλλα τόσα, το μόνο που θα φτιάχνουμε πλέον θα είναι μια τρύπα στο νερό.
Ας ξυπνήσουμε επιτέλους

Παρακάτω το φλέγον απόσπασμα από το βίντεο της ομιλίας του αντιπεριφεριάρχη νοτίου αιγαίου στην βουλή Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.