Κατέρρευσε η τουρκοκυπριακή κυβέρνηση
akinziΕνώπιον πολιτικής κρίσης βρίσκεται η τουρκοκυπριακή πλευρά, καθώς ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους παραιτήθηκε έπειτα από τη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού, εν μέσω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με την κυπριακή κυβέρνηση.
Ο Ομέρ Καλίοντζου υπέβαλε την παραίτησή του στον Μουσταφά Ακιντζί, με τον πρόεδρο να δέχεται την παραίτησή του και να πιέζει για γρήγορο σχηματισμό νέας κυβέρνησης, η οποία θα υποστηρίξει τις διαπραγματεύσεις του με τον Νίκο Αναστασιάδη για την επίλυση του κυπριακού.
«Είναι σημαντικό να λύσουμε τα εσωτερικά μας προβλήματα και για τις συζητήσεις που διεξάγουμε» δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η κυβέρνηση της τουρκοκυπριακής πλευράς κατέρρευσε έπειτα από την αποχώρηση των βουλευτών του συντηρητικού Κόμματος Εθνικής Ενότητας εξαιτίας διαφωνίας για την οικονομική πολιτική.
Ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε πως αποχωρεί από την κυβέρνηση λόγω αδυναμίας να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα, αλλά και της πρότασης των τελευταίων ημερών να πληρώνονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων σε δόσεις.
Μετά την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού ο Ακιντζί ζήτησε από τον Καλίοντζου να παραμείνει πρωθυπουργός μέχρι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, κάτι που αποδέχθηκε.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της τουρκοκυπριακής πλευράς άρχισε επαφές με τα υπόλοιπα κόμματα για να αρθεί το αδιέξοδο.
 πηγή: efsyn.gr

Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.