Ο βλάκας

Τελευταία θα με συναντήσεις σε κηδείες. Κάθε μήνα και μια...
Με τα συναισθήματα να ποικίλουν για τον άνθρωπο που έφυγε, για τον τρόπο που έφυγε, για την απουσία του από τα εγκόσμια από τους φίλους και αγαπημένους.
Εκείνος που φεύγει αφήνει πίσω του μνήμες. Μνήμες που μοιράζονται στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, αφήνοντας πίσω του σαν κληρονομιά, τα συμβάντα από την ζωή του μαζί μας, σαν ευχάριστες ή οδυνηρές αναμνήσεις. Καλός ή κακός, άσχημος ή όμορφος, πλούσιος ή φτωχός, όλοι κάτι αφήνουν στους ζώντες, για να πλουτίσουν τον ψυχικό μας κόσμο και να μας χαρίσουν λίγη παραπάνω ευαισθησία.
Πλην από εκείνον που αναγνωρίζεις και λες βλάκα. Ο βλάκας δεν θα καταλάβει ποτέ ούτε πως ήρθε στην ζωή, ούτε τον λόγο που ζει, αλλά ούτε και πως πεθαίνει. Δεν θα έχει ζήσει τίποτα περισσότερο απ την κυριαρχία των ενστίκτων του, και την αναισθησία της υπεροχής του.Δεν τον αγγίζουν τα συναισθήματα, παρά μονάχα κάποιες αφηρημένες έννοιες που τις ακολουθεί δημιουργώντας εντυπώσεις, παριστάνοντας τον έξυπνο.Αυτός δεν έχει να αφήσει τίποτα περισσότερο από την αναισθησία την απάθεια του, που δεν φαντάζομαι να την χρειάζεται  και κανείς.
Ελένη Χαλβαδάκη
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.