Τώρα: Βυθίζεται το Παναγία Τήνου

 


Συναγερμός σήμανε στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς το πλοίο «Παναγία Τήνου», το οποίο βρίσκεται δεμένο σε προβλήτα της πύλης Ε4, παρουσίασε εισροή υδάτων και άρχισε να βυθίζεται.

Το «Παναγία Τήνου» ανήκε στη «Ventouris Sea Lines» και είχε κατασχεθεί λόγω οικονομικών προβλημάτων​
Στο σημείο έχουν σπεύσει δύο ρυμουλκά σκάφη, που προχωρούν σε απάντληση του νερού από το εσωτερικό του πλοίου. To zougla.gr επικοινώνησε με το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, το οποίο ανέφερε ότι το «Παναγία Τήνου» έχει πάρει κλίση προς τα δεξιά.

Επί τόπου βρίσκονται και ειδικά σκάφη αντιρρύπανσης, τα οποία τοποθετούν πλωτά φράγματα προκειμένου να περιοριστεί η διαρροή καυσίμου στη θάλασσα. 
Για λόγους ασφαλείας δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν τα διπλανά πλοία.
 

Το «Παναγία Τήνου» ανήκε στη «Ventouris Sea Lines» και είχε κατασχεθεί λόγω οικονομικών προβλημάτων της εταιρείας.

Είχε ναυπηγηθεί το 1960 και το 1978 πωλήθηκε στην Ακτοπλοΐα Βεντούρη για να δρομολογηθεί στη γραμμή Πειραιά-Σύρο-Τήνο-Μύκονο. Το 1981 πήρε το όνομα «Παναγία Τήνου». 
Τον Ιανουάριο του 2015 το πλοίο είχε δρομολογηθεί για λίγο στην άγονη γραμμή Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κίσσαμος Κρήτης, όμως έπειτα από διαδοχικές επισχέσεις εργασίας του πληρώματος έδεσε οριστικά.

Η πρώτη κινητοποίηση των εργαζομένων, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, είχε ξεκινήσει στις 6 Φεβρουαρίου 2015.πηγή: Ζούγκλα

Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.