Νέες ταυτότητες


Στα χέρια μας θα έχουμε σε λίγο καιρό τις νέες ταυτότητες που αλλάζουν για να γίνουν πιο σύγχρονες αποκτώντας βιομετρικά στοιχεία που δεν αντιγράφονται και δεν πλαστογραφούνται.
Οι νέες ταυτότητες θα περιέχουν μικροτσιπ στο οποίο σε πρώτη φάση θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά ενώ σε δεύτερη φάση ίσως περιλαμβάνουν και τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ κλπ έτσι ώστε η χρήση της να επεκταθεί και στις υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και στην εφορία, ίσως και στις τράπεζες.
Οι νέες ταυτότητες έρχονται καθώς υπάρχουν σφοδρές πιέσεις κυρίως από τις ΗΠΑ για αλλαγή των υπαρχόντων ταυτοτήτων οι οποίες πλαστογραφούνται εύκολα.
Για να αποκτήσουμε τις νέες ταυτότητες εκτός από τα … βασικά, που περιλαμβάνουν φωτογραφία κλπ θα πρέπει να πληρώσουμε και 10 ευρώ, όσο είναι δηλαδή το αντίτιμο του παραβόλου. Στο κράτος υπολογίζεται ότι οι ταυτότητες αυτές θα κοστίσουν περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.
Η διαδικασία για τις νέες ταυτότητες προβλέπει ότι οι επιτροπές που έχουν αναλάβει το έργο θα πρέπει να έχουν παραδώσει τους φακέλους με τις προτάσεις τους ως τα μέσα Ιουνίου, μετά θα ακολουθήσει ο σχετικός διαγωνισμός για τον ανάδοχο και ύστερα ως την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2017 θα ξεκινήσει η κυκλοφορία των νέων ταυτοτήτων, ουσιαστικά σε έναν χρόνο από τώρα όλες οι ταυτότητες θα ξεκινήσουν να αλλάζουν.
Πηγή :http://www.contraseolous.gr/


Share on Google Plus

1 σχόλιο:

  1. "των υπαρχόντων ταυτοτήτων" αντί "των υπαρχουσών ταυτοτήτων", λάθος στην γενική πληθυντικού της μετοχής του θηλυκού... Την είδηση την βλέπω να αναπαράγεται αυτούσια σε πολλές διαφορετικές αναρτήσεις, χωρίς διόρθωση και με κάνει να διερωτώμαι μήπως αυτό δείχνει την προθυμία μας να καταπίνουμε υπάκουα και αμάσητα κάθε αρλούμπα που μας σερβίρουν τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης)... Πάντως παρόμοια λάθη είναι γεμάτος ο τόπος: εξέταση των υποβληθέντων αιτήσεων, πλήθος βιασθέντων γυναικών, απόρριψη εξετασθέντων αιτήσεων, ανάρτηση εγκριθέντων εκθέσεων, πλήθος βασανισθέντων γυναικών, αριθμός προσφερθέντων κατοικιών και το κλασικό πια (στην πολεοδομία) "προσθήκη ορόφου επί υπάρχοντος οικοδομής"... Αυτά, για να μην κοροϊδεύουμε μόνο τον Τσακαλώτο που είπε: ελθόντος (ή εισερχόμενου?) της Ζωής στη Βουλή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τον σκοπό της ύπαρξής μας ενημερωθείτε στην ομάδα μας, «ΜΕΣΑ - Μαζί Ενάντια Στην Αδικία», στο facebook

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.