Ο αναρχικός της νέας εποχής"Δόξα τω θεώ" μια φράση που έχει αρχίσει να γίνεται ριζοσπαστική σύμφωνα με έμπειρους εκδότες που έχουν μάθει να "επαναστατούν"
Αυτή η φράση λογοκρίθηκε σε τοπική  Γερμανική εφημερίδα της οποίας το όνομα καθώς και τα ονόματα των πρωταγωνιστών, γνωρίζει η συγκεκριμένη ομάδα αλλά για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτονται.
Το  άρθρο για το οποίο έγινε αυτή η αυστηρή απαγόρευση, αφορά  έναν καλλιτέχνη τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες γνωρίζουν πολύ καλά τα ξαδέρφια του, ίσως η μάνα του και μερικοί φίλοι αλλά κανείς άλλος ακόμα.
Δεν ξέρω τι φταίει, μήπως η αριστερή καταγωγή του εκδότη ή του αρχισυντάκτη ο οποίος πίστεψε ότι η λέξη θεός ανήκει σε μία αιρετική για κάποιο λόγο, μη αριστερή αντίληψη;
Μήπως φταίει το ότι ο εν λόγο καλλιτέχνης είναι Μισός Τούρκος στην καταγωγή, και η λέξη θεός θα προσβάλει τους μουσουλμάνους που θα διαβάσουν το άρθρο;
Στοπ... μια παύση εδώ γιατί αρχίζει να προκαλείται ναυτία στον εγκέφαλο.
Αν η φράση Δόξα τω θεώ θεωρείται ριζοσπαστική! Τότε και οι παπάδες πιθανόν στο μέλλον να θεωρηθούν αναρχικοί.
Σε έναν τέτοιο κόσμο όποιος πάει να ακούσει την θεία λειτουργία θα είναι σαν να ακούει ένα αναρχικό μανιφέστο, ίσως τον ίδιο τον Προυντόν.
Ίσως αργότερα η αστυνομία θα εισβάλει στα σπίτια και αν πιάνει σταυρουδάκια και εικόνες σε εικονοστάσια θα θεωρεί ότι έπιασε γιάφκα.
Πιθανόν τα μοναστήρια να θεωρηθούν ως τα άνδρα και οι βάσεις των αναρχικών της νέας εποχής όπου το καθεστώς της ανεξιθρησκείας θα επιβάλει την παντελή έλλειψη του χριστιανισμού εφόσον η κάθε έκφραση του θα προσβάλει τους πολυπληθείς πλέον εκείνη την εποχή "Ευρωπαίους" μουσουλμάνους.
Γιατί αυτή η ανεξιθρησκεία φαίνεται ότι δεν σημαίνει δικαίωμα στην πίστη, αλλά απαγόρευση κάποιας πίστης σε σχέση με κάποια άλλη που είναι πιο εύθικτη.
Ίσως λοιπόν στον κόσμο που φαντάζομαι με το άρρωστο μυαλό μου, το ισλάμ δεν θα θεωρείται θρησκεία αλλά επιστήμη και οι μουσουλμάνοι οι μόνοι ελεύθεροι α λειτουργούν την "επιστήμη" τους. η οποία παρεμπιπτόντως αρέσκεται σε αρκετές περιπτώσεις να βλέπει την Γη ως κέντρο του κόσμου και ακίνητη, έχει ιατρικές ειδικότητες όπως οι κλειτοριδεκτομές, εξαιρετικές επιδώσεις στα νομικά εφόσον προβλέπει από κόψιμο χεριών μέχρι και λιθοβολισμό κλπ.
Εντάξει ξεζαλίστηκα και θα επανέλθω στο αυτό παρόν που ζούμε  στο οποίο η φράση Δόξα τω θεό λογοκρίθηκε.
Οι λόγοι άγνωστοι και θα επανέλθω την Δευτέρα, πρώτα ο θεός! με περισσότερα στοιχεία και διευκρινήσεις αν υπάρχουν.
Το πρόβλημα είναι ότι αισθάνομαι και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος, πως σε αυτή την ενωμένη Ευρώπη του πολιτισμού και των αξιών η μόνη αξία που έχει μείνει είναι να ξύνεις τα αρχίδια σου ως πολίτης γιατί οτιδήποτε άλλο και να θες να κάνεις, ο πολιτισμός της Ευρώπης θα σου πει ότι ξύνεις πληγές και δεν πρέπει.
Από πότε μπορεί να θεωρηθεί ως ριζοσπαστική η φράση Δόξα τω θεό; Μόνο από την ώρα που έχεις απαρνηθεί την δόξα αλλά και τις καταβολές σου ως Ευρωπαίος, εφόσον ο θεός ή όπως έτσι θέλουν να ονομάζουν οι χριστιανοί εδώ και 2.000 χρόνια αυτή την υπέρτατη δύναμη από την οποία τα πάντα εκπορεύονται και στην οποία τα πάντα καταλήγουν, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής θρησκευτικής  τους κουλτούρας, είτε είναι Ορθόδοξοι, είτε καθολικοί, είτε προτεστάντες, διαμαρτυρόμενοι κλπ. Όλοι είναι χριστιανοί ή αποδέχονται τον Χριστιανισμό ως θεμελιώδες θρησκευτικό Ευρωπαϊκό υπόβαθρο.
Δεν είμαι ούτε φανατικός χριστιανός, ούτε έχω σχέση με την εκκλησία, γράφω αυτή την στιγμή σαν πολίτης ο οποίος θέλει με τον ίδιο σεβασμό που αντιμετωπίζει τους άλλους λαούς, να αντιμετωπιστεί και ο ίδιος.
Φτάνει πια η κοροϊδία με αυτούς που αισθάνονται παραγκωνισμένοι, φτάνει η κοροϊδία των ελεύθερων ιδεών, ειδικά από την στιγμή που η πιο κοινότοπη έκφραση που ο κάθε ένας μας ξέρει και χρησιμοποιεί άσχετα με το πόσο και που πιστεύει, θεωρείτε ως ριζοσπαστική.
Αυτό είναι δείγμα αλλοίωσης της κοινωνίας, αυτό είναι δείγμα αλλοίωσης του χαρακτήρα του πολιτισμού μας, αυτό είναι δείγμα δειλίας αλλά και υποταγής, όχι σε ανθρώπους αλλά ακόμα χειρότερα σε ιδεολογίες που φανατικά θέλουν και εν μέρη έχουν ήδη καταφέρει, να καταστρέψουν τα όποια καλά διαθέτει αυτή την στιγμή ο πολιτισμός μας.
Δεν γουστάρω καθόλου, ο αναρχικός της νέας εποχής να είναι αυτός που πριν λίγο καιρό ήταν απλά ελεύθερος άνθρωπος.

Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.