Έτοιμη η Βόρεια Κορέα για πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑΣύμφωνα με τα λεγόμενά της, η Βόρεια Κορέα δοκίμασε την Παρασκευτή τον κινητήρα ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που θα επιτρέψει ατομική επίθεση στις ΗΠΑ. Ο Ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν, ο ίδιος, είχε την εποπτεία της δοκιμής, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
 Η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε τώρα να «εξοπλίσει ένα νέο τύπο βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων με πιο ισχυρές πυρηνικές κεφαλές και να επιτεθεί τον κάθε βόθρο του κακού στη γη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ»,  δήλωσε ο Κιμ. «Αυτή η μεγάλη επιτυχία μας δίνει την σταθερή εγγύηση,να ξεκινήσουμε ένα διαφορετικό είδος πυρηνικής επίθεσης εναντίον των  ΗΠΑ-ιμπεριαλιστών και άλλων εχθρικών δυνάμεων».

Τους περασμένους μήνες η Βόρεια Κορέα είχε αναφέρει μια ολόκληρη σειρά δοκιμών πυραύλων και δήλωσε πως  κατασκεύασε μια πυρηνική κεφαλή. Οι ειδικοί δυσπιστούν πως πρόκειται πάντα για την αλήθεια.
Και καθημερινά απειλεί ο Πιονγκγιάνγκ.

Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο είναι ιδιαίτερα τεταμένη μετά την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας που έγινε τον Ιανουάριο.
Σε απάντηση προς την πυρηνική δοκιμή και την επακόλουθη εκτόξευση ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς,  το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών επέβαλε τις ως τώρα πιο αυστηρές κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας.

Τις τελευταίες εβδομάδες εν τω μεταξύ, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν επανειλημμένως απειλήσει  τη Νότια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες με πυρηνική επίθεση.πηγή: krone.atShare on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.