Συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό.Η Τουρκία φαίνεται να υποχωρεί στις θέσεις της και αρχίζει να σταματάει λέμβους με πρόσφυγες.
Βέβαια η συμφωνία έχει και τα περίεργα της διότι θα τηρηθεί μια αναλογία ένας προς έναν δηλαδή για κάθε Σύριο που θα επαναπροωθείται πίσω, άλλος ένας που δεν έχει περάσει τα σύνορα και είναι στην Τουρκία, θα παίρνει άσυλο από την Ε.Ε. με αρχική πρόβλεψη τα 72.000 άτομα.
Αν συμβεί αυτό τότε τοπ μόνο που γίνεται επιτυχές σε όλο αυτό το μόρφωμα που ζούμε θα είναι να νομιμοποιήσουν με πολύ "γλυκό" τρόπο έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων διότι όπως φαίνεται το σχέδιο που υπάρχει και εμείς δεν  το ξέρουμε, περιλαμβάνει αριθμούς και όχι ανθρώπους.

παρακάτω σημείο του άρθρου...

(Οι πρώτες απελάσεις από τα ελληνικά νησιά προς την Τουρκία αναμένεται να γίνουν τη Δευτέρα, και μέχρι την Τετάρτη θα αφορούν 750 άτομα. 

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, φτάνουν στη Λέσβο αστυνομικοί από διάφορες χώρες της ΕΕ που θα στελεχώσουν με άλλα 400 άτομα τις δυνάμεις της Frontex. Στόχος είναι ένας αστυνομικός να συνοδεύει κάθε έναν που επαναπροωθείται, κάτι που δείχνει ότι υπάρχουν φόβοι για ισχυρή πίεση απέναντι στις επαναπροωθήσεις -όπως, εξάλλου, φαίνεται και με το τεταμένο κλίμα που παρατηρείται στη Χίο).

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.