Μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά!«Μόνοι, είμαστε περιορισμένοι, μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά. Ελάτε, να παλέψουμε όλοι μαζί για όσους αδικούνται». Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε η ομάδα Μ.Ε.Σ.Α. (Μαζί Ενάντια στην Αδικία) το περασμένο Σάββατο στο πρώτο ανοικτό κάλεσμα στην Αθήνα που έκανε προς τα μέλη και τους φίλους της. Επρόκειτο ουσιαστικά για την πρώτη δημόσια συνάντηση της ομάδας.

Η διαδικτυακή κίνηση Μ.Ε.Σ.Α. δημιουργήθηκε πριν από περίπου ενάμιση μήνα στο facebook και στόχος της είναι η κοινή - συλλογική δράση για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ένα πρόβλημα. Για να βρει το δίκιο του ένας πολίτης που αδικείται και ταλαιπωρείται, όμως όχι παλεύοντας μόνος του, με τη βοήθεια των πολλών.

Από τον φιλόξενο χώρο του καφέ Μύρτιλλο, στο νέο πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό του Δήμου Αθηναίων στους Αμπελόκηπους (πρώην πάρκο ΚΑΠΑΨ) τα μέλη της κίνησης Μ.Ε.Σ.Α. είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον, και εκτός facebook, αλλά και να προσκαλέσουν και άλλους πολίτες να ενταχθούν στην ομάδα προκειμένου να βοηθήσουν την κοινή δράση.

περισσότερα στην σελίδα της εφημερίδας Τα Νέα


Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.