Περί προσκυνήματος και λοιπής δουλικότηταςΠολύ προσκύνημα έχει πέσει τώρα τελευταία από πολλούς  Έλληνες οι οποίοι όντας αγανακτισμένοι αλλά χωρίς μυαλό και κρίση, προσκυνούν από τα τραπεζογραμμάτια του ευρώ που δεν θέλουν να τα χάσουν, άσχετα αν είναι είδος προς εξαφάνιση, μέχρι και το μουνί της Ζοζεφίν.
Ναι καλά ακούσατε μέχρι και αυτό.
Ποια είναι τώρα η Ζοζεφίν; Φέξε μου και γλίστρησα όχι δεν είναι η νεότερη Μπουμπουλίνα, όχι δεν είναι η Ζαν Νταρκ του 2016 ούτε η ηγέτης της επερχόμενης μεγάλης επανάστασης.
Μια ακτιβίστρια είναι η οποία ανέβηκε πάνω σε ένα τραπέζι την ώρα που μιλούσε ο Μάριο Ντράγκι.
Ως άλλος Παυλόπουλος λοιπόν είδε την κοπελίτσα και σήκωσε τα χέρια ενώ ταυτόχρονα πρέπει να χρειάστηκε να αλλάξει και παντελόνια την ώρα που η συμπαθέστατη Ζοζεφίν του πετούσε χαρτοπόλεμο
Δεν είναι το θέμα μου η Ζοζεφίν, ούτε φυσικά η κάθε μια  κοπελίτσα που κάνει ακτιβισμό με τον τρόπο της, το πρόβλημα μου βρίσκεται στους συμπατριώτες μου, οι οποίοι διψώντας να υπηρετήσουν τον επόμενο αρχηγό τους, πιάνονται από την κάθε Ζοζεφίν και για χάρη της απαξιώνουν έναν ολόκληρο λαό.
Έχω ακούσει πολλά, εμείς φταίμε που την πατήσαμε και καλά να πάθουμε, αν είχαμε έναν Σόιμπλε στην Ελλάδα, δεν θα είχαμε μνημόνιο, (τον έχουμε παιδιά, αυτός μας το έφερε), να πληρώσουμε, αφού τα φάγαμε να πληρώσουμε και πολλά άλλα χαριτωμένα που όταν τα ακούω θα ήθελα πάρα πολύ να γίνω το χέρι και το τσεκούρι που θα κόψει αυτά τα κεφάλια από το σώμα τους μπας και πάψουν να λένε μαλακίες.
Αυτούς τους ανθρώπους συγνώμη για την σκληρότητα μου αλλά δεν τους θεωρώ Έλληνες, δεν είναι και δεν ήταν ποτέ. Είναι οι παραδοσιακοί δούλοι που κάποτε ήταν στην δούλεψη των Τούρκων, τους ελευθέρωσαν χωρίς την θέληση τους  και τώρα δεν ξέρουν ποιον να ακολουθήσουν και ποιον να προσκυνήσουν.
Αυτοί εκτόπισαν το πνεύμα της ελευθερίας από αυτόν τον τόπο, με τις μίζες τις λαμογιές, τα ρουσφέτια, ποτέ δεν ήθελαν να είναι Έλληνες και πάντα μακάριζαν τον Γερμανό ή τον Γάλλο, ή τον Άγγλο και έλεγαν ότι τα ξέρει καλύτερα γιατί λεγόταν Σμιθ ή ότι άλλο λεγόταν και όχι Κατσουνόκωστας πχ.
 Οι πραγματικοί Έλληνες, ποτέ δεν προσκυνάνε και πάντα ξέρουν να ακούνε αλλά και με τα αυτιά και με την καρδιά και με τον νου,
Οι πραγματικοί Έλληνες δεν θέλουν αρχηγούς, ούτε προσκυνούν το μουνί της Ζοζεφίν όπως και κανέναν άλλο.
Ο Θεμιστοκλής όταν πήγε στον Αρταξέρξη και του ζήτησε ο Πέρσης να προσκυνήσει, έριξε κάτι στο πάτωμα και έσκυψε να το πιάσει, ο Καραϊσκάκης δεν απασχολούσε καν τον θεό με τα ερωτήματα του, τον πούτσο του ρωτούσε και ο Κολοκοτρώνης έριξε φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους γιατί ποτέ κανένας Έλληνας δεν προσκύνησε και πάντα στεκόταν όρθιος απέναντι στον αντίπαλο αλλά και σε αυτόν που θαύμαζε και σεβόταν.
Ποτέ Ελληνικό πολεμικό δεν έχει υποστείλει την σημαία του σε πόλεμο και είναι πάρα πολλές οι φορές που στην μάχη οι Έλληνες πέθαναν μέχρι και τον τελευταίο.
Πότε παιδιά έγινε μόδα το προσκύνημα;
Ποτέ και όσοι έχουν πρόβλημα με αυτό καλά θα κάνουν να φύγουν και ας μείνουν εδώ αυτοί οι λίγοι οι ελάχιστοι ας είναι που τους πονάει η μέση και δεν μπορούν να σκύψουν σε κανέναν και για κανέναν λόγο.
Θέλετε να αλλάξουν τα πράγματα; Μην ξανασκύψει κανένας και τότε κανένα μνημόνιο, καμία κυβέρνηση, κανένας προδότης δεν θα μπορέσει να μας πάρει ξανά την ελευθερία.
Ζωή έχουν και οι σκλάβοι, ελευθερία έχουν μόνο οι ελεύθεροι και ισχυροί, ακόμα και αν για αυτήν χρειάζεται να δώσουν την ζω'η τους.

Γιάννης Ζωγραφάκης

"ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ; ΤΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ; ΣΗΚΩΣΟΥ ΑΠΑΝΩ! ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΟΡΘΟΙ ΜΙΛΟΥΜΕ!” ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ" 
Share on Google Plus

1 σχόλιο:

  1. Ας είναι ο θυμός για αυτά που προωθούνται αυτή την εποχή στην Ελλάδα,ένας χρήσιμος θυμός.Που ελέγχεται από τη λογική,η οποία διατυπώνει με θάρρος την αλήθεια για τον άνθρωπο.Δικαίωμα και υποχρέωση είναι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος και είναι φανερό ότι εκείνοι που δεν εκφράζονται με πράξεις σεβασμού στους συνανθρώπους τους διακατέχονται από απύθμενη απληστία...Πως κόβεται το κεφάλι αυτού του βρωμερού φιδιού;Κάποτε με λόγια,κάποτε με το τσεκούρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.